• deda
    34.1k
    Uobičajeno. Piše se kako bi karticu popunili. U biti se ništa ne događa pa moraš izmišljati razne zaplete i epiloge.
  • dinamo vitez
    371
    I Kondžor je igrao drugu poljsku pa ispade dobar. Jamie Vardy je do 25. igrao u 5. engleskoj pa je postao igrač za 20 golova u premier ligi. Dado Pršo slično. Mali Budimir je htio sa 30 karijeru prekinuti pa je poslije počeo 'trpati'. Neki jednostavno 'prolete' ispod radara ili se kasno razviju.
  • xavier
    12.1k

Apsolutno se slažem. Meni je puno veće iznenađenje da se uopće razmišlja o napadaču. Imamo 3 relativno "high profile" napadača (za naše uvjete naravno) od kojih niti jedan nije klinac niti je netko se vidi kao igrač koji će biti "prikovan za klupu".

Znači li to da netko odlazi ili..?
  • dinamo vitez
    371
    Mislim da su ova prva imena koja 'izlaze' u eter obično igrači koje se pomno prati i skautira, ali šanse da dođu su ipak male mislim, ovo je čini mi se više da se malo zadovolji novinare i zabavi javnost.

Mada, s druge strane, Petković će sada sigurno biti tražena roba, napadač s tom snagom/tehnikom nije baš česta pojava. A i Gavranoviću su već 3 banke, vole ga ozljede, pitanje je može li igrati na Dinamovoj razini idućih 3 ili 4 godine, tako da mogućnost novog napadača ne treba u potpunosti odbaciti.
  • 000
    946
    Dobro rezonirate.
    Ja i ne pokušavam previše. A nema ni smisla od kada je Nenad preuzeo konce.
  • Infinity
    16.6k
    Petkovic je tek dosao. Igrace koji su odigrali jednu sezonu u kojoj su se uklopili nikad ne vidim na izlaznim vratima. Mislim da nitko ne dolazi u Dinamo odigrati jednu sezonu, pa makar u njoj zabio 80 golova od toga 20 u LP i hattrick u finalu LP. Mislim da je Dinamo sposoban zadrzati minimum dvije sezone svakog igraca kojeg dovede.

Gledati gdje ce Gavranovic biti za 3-4 sezone mi nema smisla. Nece biti na razini za 3-4 sezone pa ga sutaj. Ne! Ni ovi klinci od 19 nece htjeti ostati u Dinamu za 3-4 sezone. Gavranovic ce sigurno biti dobar iduce dvije sezone i zasto ga otpisati? Treba ga zadrzati, jer nam puno znaci, a drago mi je i sto je navijac Dinama, jos od kad je u Schalkeu igrao nadao sam se da ce jednog dana biti igrac Dinama i drago mi je sto danas to jest. Kad mu forma padne onda neka ide. Barem za njega ne brinem, otici ce u neki Sion, Luzern i tu ce se umiroviti. Daj Boze da poludi i bude dobar do 35. i onda se na vrhuncu oprosti u dresu Dinama pred punim Maksimirom.

Mislim da Bjelica nece traziti igrace tipa napadaca boljeg od trojca kojeg imamo, stopera boljeg o Dilavare i Teophila, mislim da ce traziti samo zamjene za igrace koji odlaze. Igraci s klupe ce vjerojatno bit zamijenjeni mladim, a prvotimci ce biti zamijenjeni novim igracima ili igracima koji su bili u rotaciji, pa napredovali. Ja ne ocekujem vise od cetiri, maksimalno pet odlazaka.
  • Bosna86
    11.8k
    Utrpati Gojaka negdje, on je proslu jesen nazalost bio na svom vrhuncu
  • dinamo vitez
    371
    Ma naravno, nitko ne dvoji da je trenutno Gavranović igrač za Europu i da bi svi htjeli Petkovića gledati još bar godinu-dvije, ali ako dođe ponuda iz Kine od 4-5 milijuna za prvog ili iz Engleske za drugog od 8-10, treba imati spremnu zamjenu.

Da je to izvjesno i za očekivati, nije, mislim da su veće šanse da oba ostanu, ali zato i kažem da je dobro da prate uvijek igrače i da u slučaju mogućih odlazaka mogu promptno reagirati.
  • marcio amoroso
    37.5k

Dinamo treba napadača za 20-25 golova u sezoni. Uz dužno poštovanje ovom našem trojcu imaju loše brojke za napadača.
  • Infinity
    16.6k
    Lijepo je imati napadaca koji ce pospremiti sve, al lijepo je imati i ekipu kojoj rezultat ne ovisi o tom napadacu. Dinamo ima najbolji napad lige, pobjedjuje, ponekad pati od realizacije, al to je normalno u nogometu.

Meni je skroz nebitno da li je Gavranovic dao 20, a Dilaver 3 ili Gavranovic 10, a Dilaver 13. Bitno da ulazi.
  • xavier
    12.1k
    Dinamo treba napadača za 20-25 golova u sezoni. Uz dužno poštovanje ovom našem trojcu imaju loše brojke za napadača.marcio amoroso

Istina, niti jedan od ovih nije klasični golgeter koji ti garantira gomilu golova, ali dio toga je i do Bjeličinog stila igre gdje oni imaju i druge zadatke. Petković je tako bio odličan u kreiranju prilika drugima.
  • dinamo vitez
    371
    Ne bih se nužno složio da imaju loše brojke. Dinamo i ovako zabija 2 gola po utakmici, a svi su napadači prešli brojku od 10 golova ove sezone, čak i Budimir je imao 8 golova i 2 asista u 18 utakmica. Mislim da je razlog 'neuglednoj' statistici puno rotiranja i činjenica da skoro nijednu utakmicu nijedan ne odigra svih 90 minuta, izgled dosta vara.

Ako se pogledaju golovi u odnosu na broj odigranih minuta, puno bolje to izgleda. Evo brojki u svim natjecanjima za sve ofenzivce ove godine, nebitno za koga su igrali, izvor transfermarkt:

GX4CXEu.png

Dakle, od napadača jedino Gavranoviću treba (ne puno) više od dvije pune utakmice za jedan gol, što je neka zlatna brojka za centarfora. No Gavro je i odigrao najviše onih najtežih, europskih utakmica. Svi su ofenzivci sudjelovali u bar 14 golova, a nijednom osim Kadzioru i Olmu (koji imaju skupa 19 asistencija) ne treba više od 3 utakmice za gol.

Summa summarum, svi ti igrači se puno i troše u defanzivi i nijedan od njih nije tip centarfora koji samo stoji u 16 i čeka da mu lopta dođe, nego imaju puno veće zadaće koje ispunjavaju sasvim dobro, vjerujem da se forsiralo samo jednog od dane trojice da bi oni komotno stigli do brojki od 20+ golova i 10+ asistencija.

Na kraju krajeva, i kad bi jednog Mandžukića mjerili samo po broju postignutih golova, ne bi on stigao puno dalje od Marsonije. Imali smo i Hodžića i Henriqueza zadnjih godina, prije njih Duju Čopa, koji bi odradili svoje i zabili svojih 20-30 golova u sezoni, pa nitko nije plakao puno za njima kad su odlazili. Svi bi mi htjeli jednog Dudua koji zabija svakih 90 minuta opet u modrom, ali...
  • LovroZG
    1.3k
    Potpisali profi ugovor s Gvardiolom. Ne piše na kolko godina, vjerojatno zato jer nema 18 pa svejedno ksd postane punoljetan može otić besplatno.
  • Krizy
    46.5k

U svojoj najboljoj sezoni u Dinamu, Soudani je u 35 utakmica zabio 18 golova i upisao 9 asistencija, gol svaku 161 minutu. Odigrao je 2890 minuta.
    Dok je recimo Petković ove sezone odigrao 35 utakmic, zabio 11 golova i upisao 10 asistencija, uz gol svakih 169 minuta. No razlika je u tome što je Petković dosta odmaran te je odigrao samo 1856 minuta odnosno čak 1000 manje od Soudanija.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.