• Zagi
    12.4k
    Ne vjerujem da bi bez Bare dinamu bilo teško dovesti višak u Barceloni i direktora škole koji se zadovoljio igranja trenera jednom mjesečno.
    Sudjelovao kao svojevrsni most u komunikaciji? Možda, vjerojatno.
    Instrumentalan, ključan? Teško.
  • Odani Zgd
    863
    Kad je podcast zna li se?
  • Tvrdica McTvrdi
    2.7k

Ako svi ti iz Barcelone imaju 20 drugih ponuda (a siguran sam da imaju, u Španjolskoj ih sigurno želi nekoliko prvoligaša i cijela druga liga), a Bara im kaže ajde u Dinamo, onda on tu nije samo most nego prilično bitan, pa možda i ključan faktor. Jebiga, nažalost u nogometu to ide tak, važno je samo da se stvari drže u okvirima.
  • Zagi
    12.4k
    ko svi ti iz Barcelone imaju 20 drugih ponuda (a siguran sam da imaju, u Španjolskoj ih sigurno želi nekoliko prvoligaša i cijela druga liga), a Bara im kaže ajde u Dinamo, onda on tu nije samo most nego prilično bitan, pa možda i ključan faktor.Tvrdica McTvrdi

Time sugeriraš da je dinamo (bez Barinog utjecaja) manje atraktivan od Španjolskih fenjeraša i cijele druge lige.

Sve pet ali tu nam se mišljenja razilaze.
  • Dzoni
    2.3k
    Time sugeriraš da je dinamo (bez Barinog utjecaja) manje atraktivan od Španjolskih fenjeraša i cijele druge lige.Zagi

Španjolcima koji su rođeni i odrasli nogometno tamo je sigurno bolje igrati za bubam Albacete, Gijon, Zaragozu itd nego za Dinamo. Ne moraju iz domovine, ne moraju se prilagođavati na drugi jezik, kulturu mentalitet plus vidljiviji su tamošnjim velikim klubovima nego da igraju 1000km od Španjolske. Isto tako, našim mladim igračima je isto bolje igrati za Istru, Rudeš, Slaven nego za nekakve talijanske drugoligaše ili engleske trećeligaše iako su jači klubovi tamo nego tu
  • Tvrdica McTvrdi
    2.7k

Odgovorio ti je Dzoni ispod, a isto tako sigurno ako su interesantni nama su interesantni i drugih 20 klubova po Europi sličnog ranga. Uz to danas u nogometu postoji faktor Arapa i ostalih i svaki igrač, trener, sportski direktor ima opcija uzet veće novce tamo. Uzmi u obzir neki svoj posao ovdje u Hrvatskoj i imaš ponude 10 različitih firmi, a onda se javi jedna firma iz Estonije o kojoj ne znaš skoro ništa, ali tvoj dobar kum ili član obitelji ti kaže fenomenalni su odmah idi tamo. Bi li se odlučio za Estoniju bez tog člana obitelji? Teško
  • jedan u nizu
    15.7k
    Covjek bi se prodo za 50 kuna i Hajduku i svima.Špan

Covjek je nogometni menadzer. To mu je i posao.

Ne branim ga, ljiga je teska i volio da mozemo raditi bez njega, ali jbg, menadzeri su danas bitna stavka u nogometnom svijetu.
  • Zagi
    12.4k
    ovo
    isto tako sigurno ako su interesantni nama su interesantni i drugih 20 klubova po Europi sličnog ranga.Tvrdica McTvrdi
    i ovo
    u Španjolskoj ih sigurno želi nekoliko prvoligaša i cijela druga ligaTvrdica McTvrdi
    nije isto.

Sve su to spekulacije. Da bi dokazali tvoju tvrdnju (bez Bare nebi došli ... ) trebali bi potvrdu ponuda tih klubova sličnog ranga. To naravno nemamo ni ti ni ja.

Ja mislim da je Domiguez jedva dočekao staviti potpis na ugovor jer smo mu bili daleko najbolja "udavača" . Ispalo je super ali da bi išao predimenzionirati Barin utjecaj u tome, nisam spreman.

Ionako će sam sebe gurnuti u prvi plan ako je imao koliko god malu ulogu u svemu. Skormnost definitivno nije jedna od njegovih vrlina.
  • Sajla
    14.1k
    Bi li se odlučio za Estoniju bez tog člana obitelji? TeškoTvrdica McTvrdi

a je li Boban neki faktor u tome ili riječ Andya Bare ima veću težinu nego kad te zove netko tko u CV-u ima institucije kao Milan, UEFA i FIFA? ok, svakako da ne smeta ako i on veli nešto pozitivno, ali ja nekako slutim i nagađam da je Capellas ipak došao u Dinamo zbog Bobana više nego zbog Bare, a onda i svi ostali Španjolci (i Škot i Šveđanin iz Perua i Alžirac i Slovenac i...) zbog Bobana i Capellasa, a ne zbog generalnog direktora i vlasnika nogometne agencije registrirane u Republici Srpskoj. nabijem i njega i svakog drugog tko odabere otići iz Hrvatske porez plaćati Miloradu Dodiku.
  • Dzoni
    2.3k

Agencija mu je registrirana u Republici Srpskoj isključivo jer je porez na dobit 10%, među najnižima u Europi, ne jer mu je dodik kompić ili što već
  • Sajla
    14.1k
    pa fala bogu da je išao tamo zbog svog džepa, nisam ni rekao nešto drugo. ali i dalje stojim uz ono što sam prvo napisao. cijela Europa zato hrli otvarati firme u Banjoj Luci, Bosanskoj Gradišci i Trebinju? ima 10% i u Bugarskoj, čak u Mađarskoj 9% veli gugl.
  • Zagi
    12.4k
    Kada ovak staviš dvije opcije na vagu, teško se ne složiti.
    No , ovakvo vaganje su Sopranosi ekranizirali....
  • Tvrdica McTvrdi
    2.7k
    ali ja nekako slutim i nagađam da je Capellas ipak došao u Dinamo zbog Bobana više nego zbog BareSajla

Svi mi tu slutimo i nagađamo. Razlika je u tome što smatram da Dinamo prosperira od obojice, dok je gornji komentar krenuo od toga da treba maknuti Baru jer eto on ne treba Dinamu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.