• DiddyGuela
    5.1k

Da ali postoji vrlo dobar razlog zasto su oni zadnjih 20 godina truba a mi dominantni. Najveci razlog je u cinjenici da smo se mi u proslosti uvelike opredijelili na razvoj naseg talenta + koji igrac sa strane. Fokus je bio primarno na domacoj kvaliteti, klincima iz skole + pokoji kvalitetan stranac, koliko god su nam to financije i okviri lige dopustali. To nam je omogucilo najprije dominaciju na terenu a potom i uvjerljivu financijsku dominaciju nad ostalima (primarno tovarima).

Za to isto vrijeme njihov fokus je bio na zvirima i vracanju "legendi" i "zasluznih". Najmanji fokus im je bio na razvoju vlastitih klinaca i prodaji. Pa i kada bi im se pojavio kakav talent oni uglavnom nisu imali vremena trpit njegovo odrastanje vec su padali na prvu konkretnu ponudu. Pa bi tako za kikiriki od Pasalica doveli neku Ohanzu ili Savasa (karikiram).

Ono sto viđamo zadnjih par godina nema toliko veze sa "oni nemaju para pa im igraju klinci" vec sa time da se oni sada vec sustavno okrecu proizvodnji i sve uspjesnijoj promociji i transferiranju klinaca iz svoje akademije. Fokus je na Pukstasu ili Mlacicu a ne na Milevskom ili Hugu Almeidi. Zadnjih godina vidimo da oni uce iz svojih gresaka i polagano nas dostizu u onome sto je nas 20 godina drzalo iznad njih. Dok istovremeno mi sve manje proizvodimo a sve vise dovodimo sa strane.

Rezultat toga je sve manja bodovna razlika u ligi između njih i nas, uz dodatak Rijeke naravno. Mi se i dalje prakticki nalazimo u tranziciji vlasti i sustava i za nase dobro je da sto brze to prebrodimo jer danas doslovno zivimo na racun onoga sto je stvoreno prije. Stvarno se nadam i vjerujem kada Boban kaze da cemo kroz 2-3 godine gledati rezultate rada novih ljudi primarno kroz ljetne promjene unutar nase akademije. A da nasa akademija i dalje radi kvalitetno mogao si gledati i kroz nedavni susret nas i newcastlea. Naravno puno ce tu ulogu igrati i B momcad vec od iduce sezone jer cemo napokon ponovno imati "platformu" za sto brzu promociju klinaca u seniorski nogomet... i nadam se izbjeci probleme kakve gledamo sada sa Mikicem ili Jakirovicem.
  • Jos-Optimus
    8.6k
    apsolutno se slažem, dapače, mislim da trenutni trener nikako nije dobro rješenje. Ali već smo rekli, mislim da nismo odustali od naše škole i forsiranja mladih igrača, ali zbog rupe koja je nastala se trenutno forsiraju 2-3 mlada stranca i nadamo se da će uskoro opet najskuplji eksponati biti naši dečki. Iskreno, mislim da dobro funkcionirati može jedno i drugo, ali ako Dinamo neće izbacivati naše klince na scenu - možemo zaboraviti na uspjehe repke. Samo komentiram određenu shizofreniju koja uvijek nastane kad nema utakmica. Nije sve tako crno, nije ni bijelo....ali idemo biti optimistični
  • FazeN
    4.9k
    Luka Stojković ne ide nigdje
  • DiddyGuela
    5.1k

Trenutni trener ce morat otic osvojio on naslov ili ne. Pitanje je zasto je uopce doveden... ali djeluje mi vise kao svjestan odabir nekoga tko nece postavljati previse pitanja niti nametati svoje stavove dok je politika kluba u tranziciji. Nadam se da cemo osvojiti naslov unatoc nedoraslom treneru a onda u novu sezonu krenuti sa nekim drugim snagama i fokusom na ono u cemu smo najbolji, najprije kroz B momcad i trenera koji zna sto radi a ne nekoga ciji je plan preziviti od utakmice do utakmice.
  • Jos-Optimus
    8.6k
    mislim da ga je Zvone precijenio, ali realno je svjestan da već sami kontinuitet donosi dobre stvari i na kraju sezone pa-pa Mario, barem se nadam
  • fakin
    2.6k
    ti si Tier 4. Cekamo 1
  • Mr Anderson
    16.2k
    Here we go again...jebem ti kako vam se samo da ciklički svakih par dana diplit po jednom te istom po različitim temama?
  • Masto
    649
    jasno je da stojkovic ne ide tamo za tu cijenu i bez insajdera, barem meni je jasno
  • FazeN
    4.9k
    jasno je da stojkovic ne ide tamo za tu cijenu i bez insajdera, barem meni je jasnoMasto

Neću trosit vrijeme odgovarati gore onom, no,
    Ne da ne ide tamo, već ne ide nigdje, trenutno.
    Dinamo je zadovoljan Lukom te će on biti važan igrač drugi dio polusezone.
  • FazeN
    4.9k
    Leon Jakirović nije tražio transfer već posudbu, Zvone Boban je opet spasio situaciju i ugasio vatru te je rečeno da mali dolazi k nama na pripreme, a onda će sagledati ponude za posudbu i zajedno dogovoriti nešto što bude najbolje za sve strane.

Spominje se da će to biti tamo za nekih 10ak dana, kad bi Sergej trebao doći u klub opet nakon FA Cup utakmice.
    Ponude ih Italije postoje još uvijek, a iz HNL-a imamo ponudu za kupnju od Varaždina, koji obećava malom minutažu i prvu ekipu odlaskom njihovog prvog štopera.
  • Fatos Beqiraj
    697
    Mi svi kolektivno trebamo shvatit da su prestale curit informacije novinarima iz Djnama i da je vecina clanaka nesto sto su oni naculi preko menadzera ili sl. a ne iz kluba.

Prije Bobana se znalo u klubu kad nekog zub boli a ne neke info o transferima, tako da sad se mozemo jedino palit na Hazu , Fazea i slicne
  • Sibirski plavac
    7.7k

Ima li kakvih novosti oko novih pojačanja, a da nisu ovi koji se stalno spominju zadnje vrijeme (Livi, Ryan, Tabinas...) ?
  • Krizy
    64.6k
    Dinamu je ove sezone imao rekordni prijelazni rok po uloženom novcu i unatoč tome je tek 25. klub po potrošnji izvan liga petica.
    Realno je očekivati pad na 35. mjesto kad dodamo i zimski prijelazni rok.

Zanimljivo.
  • Omake
    14.5k
    pratimo li ijednog mladog Mađara?
  • FazeN
    4.9k
    Ima li kakvih novosti oko novih pojačanja, ali da nisu ovi koji se stalno spominju zadnje vrijeme (Livi, Ryan, Tabinas...) ?Sibirski plavac

Ako i ima ja to ne znam iskreno.
    Ono što mi je rečeno, nećemo dovoditi apsolutno nikog osim ako iskoči neka "one time" šansa koju se nije smije propustiti.
    Tabinas je trebao biti najbliže Dinamu od svih, no ako on dođe Škegro laje okolo da će tražiti odmah Mikićev odlazak iz Dinama, vijest o Tabinasu nije dobro sjela
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.