• znajdatevolimja
    1.4k
    Kulenovića ne prodat za 5 milja? Objasnit ću to Monopoly terminologijom.

Mi iz nekog razloga imamo u posjedu ona 2 loša polja na ploči čim prijeđeš start. Netko nam nudi baš dobre novce za ta polja, ali mi ih nećemo prodat jer "Vidit ćete vi kad ja tu izgradim hotel!"
  • GeneralNapoleon
    1.8k

Posteno. Meni je Franjo bolji, ali mislim da bi u Friganu isto dobili sve sto nam u napadacu treba za nogomet kakav se najavljuje. Dobar presing, dobra zavrsnica a moze i sudjelovat i u igri.
  • San Lorenzo
    20k
    Frigan je 12K televizor u odnosu na Ivanovića...koliko god Ivanović ove sezone eksplodirao u Belgiji, i dalje mi je djeluje sirovo i šeprtljavo.
  • Brusa
    3.6k
    A mislim, ovo je najbitnije zapravo, ako je 5 milja neki plafon, a imamo u rukavu Belju, Matanovića, Miereza, koga god, onda ok.Paggini

Niti jedan od nabrojanih nije bolji od Kuleta...
    Koji je smisao onda tih transfera?
  • Keyser Soze
    14.9k
    Beljo, Mierez i Matanović nisu bolji od Kulenovića? U kojem to svemiru?
  • badjibadara
    6.6k
    Po Kuletu se previše sere samo da bi se sralo i jer je naš. Na bilo kojeg hnl igrača sa njegovim brojkama bi se bacala drkica i vrištalo šta ga se ne dovodi. Naravno da ima svoje mane, ali toliku količinu podcjenjivanja sigurno nije zaslužio.
  • El Madrigal
    522

Iskreno, ako Swansea plati 28 milijuna eura, a Baturina želi tamo ići, to je za nas odlicno. Njegov daljnji put nakon Dinama nama može biti bitan jedino u pogledu reprezentacije, a je li za njegov razvoj bolji Como ili Hoffenheim je potpuno nebitno. Možemo li mi imati 1-3 transfera godišnje u lige 5-ice i njihovih TOP 5 klubova? Tome se nadamo,to zelimo, ali treba Bobanu i njegovoj viziji nogometa dati 3-4 godine da se stvore takvi igrači, a s druge strane da se Dinamo počne gledati kao takav klub čijeg ce najboljeg igrača doći pogledati skauti TOP 5-6 klubova iz liga 5-ice i platiti 30 + milijuna eura. Dakle, u ovom trenutku, ako Dinamo dobije zadovoljavajucu ponudu, a igrac je također zadovoljan s klubom, nemamo mi što raspravljati koji je klub bolji ili lošiji za igračev razvoj ili iz kojeg ce se kluba dalje prodati u neki veći klub. Ako se dobije cifra s bonusima ( ovisi koliko ostvarivi bomusi) između 27 i 30 milijuna €, nema tu rasprave. To je općenito za Dinamo odličan posao, a osobito konkretno s Baturinom i to nakon ovakve sezone.
  • Zagi
    10.7k
    Uf Frigan mi je neprežaljen. Uklapa se savršeno u najavljeni stil igre.
  • bbb medimurje
    4.2k
    Frigan ima 22 godine, 6 miljuna po TM, igra u odlicnoj formi, napadac
    Ne vidim kak bilo ko njega moze dobiti za manje od 8-10 miljuna
  • Dinamovapriča
    524
    Ljudi svatko ima svoje izvore, u ovom trenutku to je NEREALNO. Hrabro je rečeno, ako ne bude ništa od toga, internet to neće oprostit.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.1k
    Možda je zadužio klub i puste ga nama za 3.
  • Mr Anderson
    12.9k
    Mislim ipak nisu valjda i svi oni moneyball klubovi glupi koji na osnovi statistike vode poprilicno solidnu transfer politiku.GeneralNapoleon

Sigurno je ne vode na temelju Sofascore statistike.
  • GeneralNapoleon
    1.8k

Takoder smatram da nisam ni tvrdio da vode. Kolko sam ja skuzio oni transfere baziraju na statistickim podacima ili barem dosta gledaju na to. Ako sam u krivu neka me netko ispravi. I to je meni samo dokaz da ocito statistika nisu bezkorisne i glupe.

Da to nece radit na osnovi aplikacije koja je besplatno dostupna svima i u kojoj nemas najosnovnije podatke kao recimo top speed ili pretrcanu kilometrazi po utakmici, je ja mislim jasno.

Ali i tu sigurno ima statistika koje su dio opsirnijih i detaljiranijih statistika koje koriste klubovi i koje se za ovako laicke diskusije sigurno mogu upotrijebit.

I da jos jednom naglasim da ne kazem da treba gledat iskljucivo statistiku.
  • The Undertaker
    8.5k
    Nisam mislio na tebe. Slažem se potpuno sa ovim što si napisao, svaki alat, uključujući statistiku, je dobar i koristan ako ga koristiš u kontekstu koji odgovara tvojem klubu. Međutim, ako svatko ima iste alate gdje je onda tvoja prednost?
    Dinamo ima prednost jer ima (ili je imao) organiziranu skaut službu za Hrvatsku i dio regije. Za svakog talenta mi znamo prvi, mi ga pogledamo prvi i uzmemo prvi. Zato sa lokalnim igračima imamo uspjeha a sa stranim nemamo. Generalno govoreći.
  • Noel
    13.5k
    Potom je odgovorio na pitanje u vezi AC Milana i nastavka karijere:

- Ne mogu ništa reći na temu nastavka karijere, ima poziva, bilo je kontakata, ali sve sam stavio sa strane i fokusirao se na reprezentaciju i ono što mi slijedi s Realom. Nikakvu odluku još nisam donio i to je jedina istina, a hoće li to biti za 10, 20 dana..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.