• NB86
    16.9k

Te juznoamerikance bi ja iskljucivo posudba s pravom otkupa, ko onog guillhermea, nikad ne znas s njima kako ce se adaptirat
  • OsamŠest
    5.8k
    Treba vidjet sa @Orc123 , teško je ovak zaključit..
  • Armagedon13
    959
    Specifični su južnoamarikanci,čak ni posudba sa otkupom ne mora garantirati "bingo".Henriqez i Morales su primjer,prvu godinu top,a onda pad
  • Krizy
    59.2k
    Iz Južne Amerike bi kupovao samo igrače iz Urugvaja i Čilea, karakterno potpuno drugačiji pd Argentinaca i Brazilaca.
    Morales je odigrao dvije odlične sezone i onda se dogodio onaj strašni potres nakon čega je potpuno potonuo, nije to bilo do karaktera.
    Nakon toga opet vrlo dobra sezona u Malagi i vrlo dobar nogomet u MLS-u.
    Henriquez je trpao i igrao odlično u početku ali ga se preforsiralo nakon Copa Americe, nije imao ništa odmora i također skroz pao, opet - nije bilo do upitnog karaktera.

Argentinci i Brazilci su druga priča, njih ne želim u Dinamu.
  • Jaro
    10.5k
    pa Argentinci i Brazilci meni djeluju potpuno razliciti tip nogometasa...
  • xavier
    12.1k

Baš to. Ako već generaliziramo, uvijek bih radije "Argentinca" nego "Brazilca". Pa baš su generalno jako različit mentalitet.
  • Krizy
    59.2k
    Karakterno su mi upitni i jedni i drugi. Možda na drugačije načine, al svakako upitni.
  • Mlađi referent
    13.5k
    Morales je odigrao dvije odlične sezone i onda se dogodio onaj strašni potres nakon čega je potpuno potonuo, nije to bilo do karaktera.Krizy

Rekao je Morales da je u Dinamu bio nemotiviran i da mu je bilo jako dosadno jer je jednostavno sve osvojio
  • Captain America
    20.4k
    Ne bih nikako bacao sve igrače neke nacionalnosti u isti koš. Danas postoje agencije koje odrade cijelu provjeru karaktera igrača prije njegovog dolaska u klub i nadam se da naši već koriste usluge tih agencija. Imamo primjer Sammira i Dudua. Obojica bolesno talentirani Brazilci pa bi za jednog sve dali da ga imamo u svlačionici, a drugog bi htjeli što dalje zbog nepodopština koje je izvodio van terena.

Kako je rekao Dilaver nakon dolaska kod nas: "Neće se više nitko zajebavati s Dinamom". Takve strance (iako Dilavera ne smatram strancem) treba tražit bez obzira na nacionalnost.
  • Droljo
    18.6k
    Bilo je i dudua i sammira ali i carlosa i dodoa. Sa druge strane je jel bilo callela, cufrea ali i el loco te suarezi i ini...
  • db-izbjeglica
    17.9k
    iskreno...mislim da je prilikom dovođenja igrača pogledati i njegov karakter, procjeniti hoće li se uklopiti i hoće li biti problematičan.

može brazilac biti bubica sa super radnim navikama i karakterom, a šveđanin može biti notorna budala koja će skuhati 100 problema, sve je to induvidualno.

međutim, na našem primjeru se u globalu pokazalo da najbolja iskustva sa stranim igračima imamo kada su europljani u pitanju. normalno, ima tu iznimaka cufre, dudu, soudani.. koji su bili 10/10...moharrami je trenutno također jako pozitivan primjer.

također, smatram i da klub treba paziti o imidžu i birati igrače koji odgovaraju karakterom onomu što klub predstavlja. sjećam se kad je doveden onaj migliore, čemu jbt? bolje nek bude malo lošiji, al da se ponaša i nije poludivljak.
  • Jurki
    18.4k
    99 posto Brazilaca i Argentinaca kaj valjaju, poberu financijski jaci klubovi i tu mi tesko mozemo naci nekaj kaj bi bila roba za nas.
  • San Lorenzo
    19.9k
    također, smatram i da klub treba paziti o imidžu i birati igrače koji odgovaraju karakterom onomu što klub predstavlja. sjećam se kad je doveden onaj migliore, čemu jbt? bolje nek bude malo lošiji, al da se ponaša i nije poludivljak.db-izbjeglica

Pa Migliore je i ocrtavao tadašnji imidž kluba, divljak sa zatvorskim stažem u životopisu.
  • Mlađi referent
    13.5k
    Ali ja se jednostavno moram složit s Amigom, kaj je nogomet bez malo sambe?
  • xavier
    12.1k
    Ma ja sam se samo nadovezao na "psihološki profil" južnoameričkih igrača. No da, teško je tu naći nešto što vrijedi jer je tržište skenirano veoma detaljno od klubova kojima nije problem dati 5-10 milijuna eura za igrača i onda ga baciti u drugu momčad pa ako nešto bude od njega, super, a ako ne bude, opet nikom ništa.

Jednostavno bolje prolazimo s igračima koji dolaze s područja gdje ime Dinamo ipak znači nešto. No naravno da to ne znači da se trebamo ograničavati. Svaki je igrač za sebe i nema smisla generalizirati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.