• Jaro
    11.3k
    Pa evo, "trandza" po nekima nema pravo raditi svoj posao zato sta ima nausnice i u privatno vrijeme se igra maskara.jakov1

za odgajati djecu moras biti psihicki zdrav...
  • Tvrdica McTvrdi
    3.5k
    Dok god postoje ljudi koji su trpili pod tim obiljezja, koji su izgubili bliznje i sve kaj su imali pod njima, koji su zivjeli u teroru i strahu od njih, koji imaju trajne psihicke i fizicke posljedice od borbe protiv njih, meni bi bili nedopustivi.vjeko1701

U teoriji je ovo nešto s čim bi se svi složili, u praksi ne može baš tako jednostavno jer nemamo konsezus koji su to. I za službenu zastavu RH će se nać pokoji Krajišnik koji će reć kako je puno propatio i ne želi gledat grb u učionici ili radnom mjestu.

Zato u principu nema alternative, sloboda na američki način ili samo povećavat i povećavat listu zabranjenog
  • vjeko1701
    20.8k
    Znaju se obiljezja ova drzave. Tko ne zeli biti okruzen njima, ne mora ovdje zivjeti. Granice su otvorene.

Sloboda na americki nacin je veliko sranje. U nicemu ne postoji apsolutna sloboda, nicem.
  • Marley
    5.3k
    nije bas tako jednostavno. U ovom slucaju, doticni je imao diplomski rad na temu "Odrastanje djece u istospolnim obiteljima". Zakljucak rada je, ukratko, da je u takvim obiteljima djeci pruzeno sve potrebno, *ako ne i vise*(!!!) nego u heteroseksualnim obiteljima.
    Sto me dovodi do zakljucka da nije u pitanju samo "pasivni" gej koji gleda svoja posla i u slobodno vrijeme nosi haljine. Nego si dajem za pravo pomisliti da ce mozda promovirati svoje stavove, svjesno ili nesvjesno, gdje god moze.
    Nista osobno protiv njega, nisam homofob niti podrzavam ikakve hajke.
    Ali da bih dozvolila da "odgaja" moje dijete? Nema sanse. A tko voli, nek izvoli.
  • Tvrdica McTvrdi
    3.5k

Činjenica je da je to sistem koji je funkcionirao do zadnjeg desetljeća kada je ljevica krenula sa cancel culture i pokrenula kulturni rad, dok eto mi ne možemo pronaći niti dogovor kada je dan državnosti. Nisam američki fan, ali činjenica je da im neki sistemi funkcioniraju
  • vjeko1701
    20.8k
    Koliko bi bila slabija cancel culture da nemaš javna legalna okupljanja KKK pokreta ili neo-nazi parade? Koliko bi manje argumenata imali? Koliko bi manji reach među neutralcima imali? Sve vuče jedno za drugim al sad smo zbilja zabrazdili debelo predaleko u offtopic.
  • Sesvećanin
    227
    U ovom slucaju, doticni je imao diplomski rad na temu "Odrastanje djece u istospolnim obiteljima"Marley

Opet ćemo im spalit knjige :blush:
  • db-izbjeglica
    19.3k
    ja općenito imam problem sa vrtićima, bez obzira jel tamo tranđa ili ne.

suluda mi je ideja da svoje dijete, znači najvažnije i najvrjednije što imam, u najranijoj i najosjetljivijoj fazi ostavljam apsolutno nepoznatim osobama samo na temelju povjerenja u sustav, koji se svakome od nas mali milijun puta pokazao totalno disfunkcionalan i manjkav.

moj mozak to ne može pojmiti kao nešto normalno i korisno, a po prirodi nisam osoba koja će na nešto što mu se ne sviđa slegnuti ramenima i prepustiti se struji. rukama i nogama se borim i borit ću se da moje klinci u to ne idu. nitko, ali baš nitko me ne može uvjeriti da klincima do određenih godina nije mjesto uz roditelje i najbliže članove obitelji, a pogotovo majku.
  • NitkoBitan
    33.2k
    Nista osobno protiv njega, nisam homofob niti podrzavam ikakve hajke.Marley

U svakom moralno izopacenom drustvu krene sa "nista protiv njih", "svako svoja 4 zida" i slicno.

Podrzavam africke drzave sa smrtnim kaznama :love:

Posalica na stranu, ali stvarno bi trebao neki drustveno koristan rad za takve, lopatom do konverzacije. Takvi uglavnom i dolaze iz dokonih i neradnickih sredina koje ne znaju kaj bi same sa sobom pa ih okrene.
  • fakin
    2.1k
    ako tako gledaš onda zašto dijete daješ u bolnice kad je bolesno ili ne daj bože treba neka operaciju? zašto djetetu daješ da se vozi javnim prijevozom ili redovnim linijama, zašto dijete daješ u školu, itd. ako kreneš preispitivati tako vjeru u sustav vrlo brzo dođeš do apsurdne situacije.
  • mali M
    9.1k
    raditi sto god zelis dok god drugima ne umanjujes kvalitetu zivota.vjeko1701

Ovo nas je i dovelo do današnjeg stanja. Zapravo ti je dobro rekao Tvrdi, to se načelno svi slažemo, ali to bi vrijedilo samo u kompletno zdravom i zrelom društvu. Rada Borić bi ti prva rekla da joj umanjuje kvalitetu života što mora gledati s prozora kako mladi idu u crkvu. Mora se imati neki okvir kojim se određuje ta kvaliteta. Meni bi taj okvir određivao moralni kompas, ali nama određuje tko je na vlasti...
    Skoro nitko tu nema ništ protiv tog malog transića, nego protiv onoga što govori u javnosti. Nije to neki mališa koji želi samo živjeti svoj život.. ukidali bi vjeronauk u školama, a uveli ovakve likove da uče svoju ideologiju po školama i vrtićima.
    Ma zapravo riješenje je jednostavno, redovi čekanja za katoličke vrtiće i škole su sve veći i kao i na zapadu morat ćemo sami izabrati koje vrijednosti želimo da nam uče djecu kroz ranu dob i školovanje...
  • Marley
    5.3k
    apsolutno se slazem, ali do odredjene dobi. Jaslice su nuzno zlo i nemaju nikakvih benefita za bebu od godinu, dvije. Nakon 3 godine je ipak preporucljivo i korisno ukljuciti dijete u kolektiv.
    Nazalost, nemaju svi roditelji drugog izbora nego poslati bebu tamo cim proslavi prvi rodjendan.
    Ja sam vjecno zahvalna sto sam imala tu mogucnost, da svako dijete moze biti sa mnom doma. Jest da nakon toga izgubis razum i vise ne znas ni kako se zoves :lol: ali ipak smatram to luksuzom koji si ne moze svatko priustiti. Ne moze, ne zeli, kako god.
  • db-izbjeglica
    19.3k
    ako tako gledaš onda zašto dijete daješ u bolnice kad je bolesno ili ne daj bože treba neka operaciju? zašto djetetu daješ da se vozi javnim prijevozom ili redovnim linijama, zašto dijete daješ u školu, itd. ako kreneš preispitivati tako vjeru u sustav vrlo brzo dođeš do apsurdne situacije.fakin

liječenje i vrtić je baš usporedivo!

dijete od godinu, dvije, tri ne puštam da se vozi u javnom gradskom prijevozu, to je valjda jasno.

lijepo sam napisao do određene dobi, normalna stvar da nitko ne treba živjeti pod staklenim zvonom i ne ići u školu, ali neke granice postoje...meni nije za muku da svoje dijete sa godinu dana nepoznatim osobama ostavljam na čuvanje.
  • db-izbjeglica
    19.3k
    apsolutno se slazem, ali do odredjene dobi. Jaslice su nuzno zlo i nemaju nikakvih benefita za bebu od godinu, dvije. Nakon 3 godine je ipak preporucljivo i korisno ukljuciti dijete u kolektiv.
    Nazalost, nemaju svi roditelji drugog izbora nego poslati bebu tamo cim proslavi prvi rodjendan.
    Ja sam vjecno zahvalna sto sam imala tu mogucnost, da svako dijete moze biti sa mnom do barem 3 godine. Jest da nakon toga izgubis razum i vise ne znas ni kako se zoves :lol: ali ipak smatram to luksuzom koji si ne moze svatko priustiti. Ne moze, ne zeli, kako god.
    Marley

apsolutno...o tome i pričam.

ako trebam raditi 16 sati na dan da to omogućim, ja ću raditi 16 sati na dan.
    a ne da mi ženu tamo neki debili iskorištavaju za crkavicu i mora moliti za slobodan dan ili godišnji jer treba biti sa djecom. jednostavno ne može....
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet