• Sajla
    15.7k
    pogledajte datume tih recenzija, nisu od jučer, tu ima stvari starih po godinu-dvije
  • jedan u nizu
    16.6k
    Najlakši posao ,samo biti ljubazan i serviceminded ,ništa više ne treba.Kujtim Shalla

Sigurno nisi nikada u retailu radio cim govoris da je to najlaksi posao.

Ne branim doticnu. I ja bih joj spizdio otkaz ako je i pola toga istina.

Ali ljudi nisu svjesni kakva je radna snaga danas, kakav je nedostatak radne snage i koga poslodavci moraju zaposljavati. Nije lako samo tako nekome dati otkaz.
    Izbor radne snage je nikakav. Prijavljuju se ljudi koji su skroz neozbiljni, lijeni, pristup poslu nula. Vecina njih samo da otkaz nakon par dana/tjedana.

Poslodavci su maltene primorani imati radnike kakve god imaju.

Nazalost, zadnjih par godina je tako, i sve je gore i gore. Imam iskustva u zaposljavanju i odabiru kandidata, te pregledom prijavljenih na razne poslove. Od skladista, trgovine, gradevine do inzenjerskih poslova.

Nemojte se cuditi kada vidite sve vise Nepalaca i Filipinaca u trgovinama, gradilistima, pekarama i kaficima.
    Jedan veliki trgovacki lanac (njemacki diskontni - da nisam bas direktan) uskoro salje nekoliko regionalnih voditelja na Filipine (mozda i Nepal - nisam 100%) kako bi odabrali zaposlenike (troznamenkaste cifre).
    Kroz jednu poslovnicu trgovackog lanca se u godini izmijeni i po 30 ljudi koji samostalno daju otkaz u kratkom roku jer im se neda raditi takve poslove, i za takve place. A nemaju kvalifikacije za apsolutno nista drugo.
    Slicna stvar i sa 'inzinjerima' i specificnijim zanimanjima.

Da, place trebaju biti vece, ali level radne snage je takav da ni ne znam kakva placa na tim poslovima nebi diglo kvalitetu rada.
  • blue heart 72
    2.9k
    Evo da ja napišem drugačija iskustva. Pošto ništa ne naručujem online, nego samo fan shopovi od kluba i Udruge, svaki put sam naišao na izuzetno susretljivo osoblje i to na svim lokacijama
  • Kujtim Shalla
    7.8k
    stari ,radim u retailu 30 godina ,i prošao sam sve stepenice, znači bukvalno sve . I svugdje je situacija ista ,osim što se razlikuju kvalifikacije . Ali isto znam da nikad neću otpustiti ljubaznog radnika koji dolazi na vrijeme ,čuva svoj posao a prije svega shvaća poantu da su mušterije oni koji mu daju plaću. Bez kupaca ako ih tjera svojim ponašanjem posao neće dugo zadržati. Nemogu reći da znam kako je u Hrvatskoj ali znam kako je ovdje . A mogu samo govoriti iz svog iskustva sa webshopom i komunikacija telefonom ,da samo najbolje mogu reći o svima . Isto tako i u BBB shopu
  • ZrnTSCHeZ
    1.7k
    Na povratku s tekme prošlu subotu stanem u CCO...shop pun ljudi, krcato, valjda svatko nešt uzel, zmija od reda za blagajnu...a radi samo neki dečkić koji ne zna dal bi prije kucal račun ili kupcu donosil odgovarajuću veličinu za isprobati...pa ga pitam kak to da je solo u smjeni za derbi vikend dok je za očekivati dodatni promet i odgovori da je kolegica na pauzi
  • Kaiser
    257
    Hoćemo referendum. Tovarke se infiltrirale. I u shopove.
  • NerminB
    497
    Danas u shopu Udruge, momak krajnje ljubazan i susretljiv. Naravno da cu ostaviti pare :grin: ali iskreno nisam imao negativnih iskustava ni sa osobljem u klupskim shopovima..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.