• Crni86
    12.1k
    Godisnje v zepu. Cekamo pocetak sezone s nestrpljenjem
  • Igor VG
    254
    Svima je bila prva tekma evidentirana u dolascima Dinamo- Osijek 2-4 krajem listopada. Možda zato i nije zaživio onaj navedeni uvjet od prošle godine o nekom xy postotku dolazaka koji će biti uvjet za pravo obnavljanja godišnjaka. Po meni pogreška ali ako nije bilo spremno iz nekih opravdanih razloga OK. Mora se promijeniti i primijeniti u novoj sezoni. Korist od godišnje je puno više nego što na prvu izgleda ( npr. prvokup za neka gostovanja - meni uvijek Osijek, Split i ostale HR livade ispred Londona...). Onda tu korist treba imati onaj tko je redovan, a ne primjenjivati "nasljedno pravo"!

Ja imam godišnju, ali mi je žao što ima ljudi koji su redoviti, a kupuju pojedinačne karte tijekom sezone. Ti neki "pojedinci" su redovitiji od dijela godišnjaka. Neka se i oni nagrade na neki način ili barem uzmu u obzir jer svatko nam je važan, a posebno je važan vjerni/redoviti navijač. U aplikaciji skeniraš kartu koja je na tvoje ime ili nešto drugo (znam da ne postoji još ta mogućnost ali varijanta kao "plavi korner" i sl.), broj bodova isti kao i kod godišnjaka. Onda te bodove koristiš po istom kriteriju, godišnjacima za obnavljanje nove godišnje, a redovitim pojedincima za pravo prvokupa godišnje koje se ne obnove za novu sezonu. Mislim da bi taj protok/izmjena stari-novi godišnjaci bila prirodna i poželjna jer dobijaš sve redovitije godišnjake.

Problem će biti za iduću sezonu složiti prijelaz u pola sezone sa stadiona na stadion. Iako i tu postoji jednostavno rješenje. Svi godišnjaci sa zapada na zapad, svi sa sjevera na istok (ako je to navijačka tribina, a govorilo se kako će biti), ostatak u slobodnu prodaju. Onda sezonu iza imaš jasan start, formiraš cijene sukladno uvjetima na stadionu (za očekivati je poskupljenje), imaš godišnjake koji su ispunili kriterije, imaš pojedinačne kupce karata koji su ispunili kriterije i sve OK.

Sve je ovo novo za sve nas jer Dinamovština se tek budi i potencijal koji imamo je nestvaran. Tako da ove razmjene mišljenja, pa i neslaganja, oko broja karata i kriterija kako do istih doći su nam do prije 18 mjeseci bili nezamislivi. Sretan sam što je tako! Sretan sam i sa jebenom svađom oko karata jer ljudi žele na stadion gledati Dinamo. Bolje svađa nego da nas boli tuki!
    Ono što sada treba napraviti je unaprijediti procese, jasno ih definirati i dosljedno primjenjivati. Sve ostalo će doći na svoje.

Gledam jučer u shopu u Areni ljudi ulaze skoro pa čoporativno i uzimaju 1,2,3...x stvari od Dinama, a meni srce kao Sljeme. Po gradu gdje god se okreneš nešto Dinamovo nose stari i mladi. Kako sam dosta po terenu u RH skoro svaki put vidim dres, majicu na mjestima gdje ih nisam viđao valjda desetljećima. Zato, ide to dobro, a biti će još bolje!

DZIS
  • shameless86
    343
    tko je na zabi,moze naknadno u m zabi podijeliti kupnju na rate
  • Nolifer
    11.8k
    Ove sezone pivkani na stadionu? :joke:NitkoBitan

Tko kaže da ih nije bilo i prošle sezone na stadionu? :cheer:
  • MateG
    34
    Imamo li broj prodanih godišnjih do sad? Zanimljivo bi bilo čut neku statistiku
  • Sajla
    10.4k
    vidim da nešto rade s aplikacijom i godišnjima - jučer nije bilo godišnje od prošle sezone, sad se vratila. valjda bude ju uskoro zamijenila nova. kad sam već ritualno zapalio fizičku, da mi bar digitalna radi ;)
  • Neron53
    1.8k

Bodovanje dolazaka na pojedinu tekmu unutar aplikacije nema veze sa kontrolom dolazaka na stadion. Dinamo ima i mimo te aplikacije pracenje dolazaka na tekme pa ima podatke o dolasku i prije navedene tekme sa Osijekom.
    Uostalom, radilo se o postotcima dolazaka na utakmice a ne o fiksnom broju .
  • Thor
    260
    sve kaj velis je ok. Ja sam prvi za to da obzirom na nove okolnosti preseljenja se moraju odrediti jer ce kapacitet biti takav kakav ce biti. Naravno ako ga fakat i docekamo. Osim toga ja sam prvi za to da se broj godisnjih poveca dodatnim pustanjem broja istih. Tesko je naci neku univerzalnu formulu jer svaki klub u europi ima neku svoju praksu kako to reguliraju. Ali sam isto tako za to da ako godinama imas godisnju (naravno moras biti i clan) da zasluzujes neku prednost u kupnji pa da vremenom kada se iskristalizira bas finalni broj godisnjih koji ce takav prioritet iskoristiti da onda moras kombinirati s njima i ove za slobodnu prodaju.
    A tada isto kriteriji moraju biti jasni,nedvosmmisleni i trebaju se primjenjivati.
  • Igor VG
    254
    Slažem se ja kako je trebao imati, a da li ima nemam pojma. Jbg što je bilo bilo ali za ubuduće naći neki oblik kako bi što manje štete imali najvjerniji.
  • Sajla
    10.4k
    Slažem se ja kako je trebao imati, a da li ima nemam pojma.Igor VG

s obzirom da je rečeno da je 128 ljudi bilo na svim utakmicama prošle sezone na Maksimiru, a sezonu ranije su takve i pozvali na druženje u klub, onda sigurno postoji sustav u kojem se to prati.
  • deda
    38.3k
    ↪criticus
    Sorry za kašnjenje od 24 sata, idemo s novim izvještajem.

Dakle, u periodu od prošlog izvještaja prošlo je 8 dana, a učlanili smo novih čak 996 članova i prijatelja kluba što daje prosjek od 124 dnevno. Jasno kako je ovaj nagli skok u ritmu učlanjenja posljedica početka prodaje godišnjih ulaznica. U ovom trenutku fali nam još 937 dinamovca do lanjskog rekorda. Promjena u poretku županija nije bilo.

Trenutni poredak po županijama:

1. Grad Zagreb 20.660
    2. Zagrebačka 5.265
    3. Međimurska 1.903
    4. Osječko-baranjska 1.656
    5. Brodsko-posavska 1.575
    6. Varaždinska 1.429
    7. Krapinsko-zagorska 1.376
    8. Vukovarsko-srijemska 1.200
    9. Sisačko-moslavačka 1.129
    10. Karlovačka 1.098
    11. Dubrovačko-neretvanska 965
    12. Koprivničko-križevačka 777
    13. Požeško-slavonska 768
    14. Bjelovarsko-bilogorska 676
    15. Primorsko-goranska 646
    16. Virovitičko-podravska 624
    17. Istarska 507
    18. Splitsko-dalmatinska 442
    19. Ličko-senjska 356
    20. Zadarska 225
    21. Šibensko-kninska 145

Inozemstvo: 6.779

Ukupno: 50.201
  • Ludovic IX
    9.1k
    jebote, nema te jedan dan i onda kreneš šibat u realnom vremenu povečanje broja sa 50200 na 50201

il si i ti kao i ja u ovo zrelo doba počeo skriptirat pa ti samo štanca
  • deda
    38.3k
    :lol: rad, rad i samo rad. I onda nađem pola sata za Dinamo.
  • Papastrumf
    17.3k
    s obzirom da je rečeno da je 128 ljudi bilo na svim utakmicama prošle sezone na Maksimiru, a sezonu ranije su takve i pozvali na druženje u klub, onda sigurno postoji sustav u kojem se to prati.Sajla

Postoji sustav, ali na nekim utakmicama pojedini čitači nisu prenosili podatke u sustav. Ovih 128 su očitani na svim utakmicama, a moguće je da je bilo još takvih koji su bili na 23 utakmice, a očitalo im je 22 npr. Znam nekoliko slučajeva gdje je ljudima zabilježeno manje utakmica nego što su zapravo bili.
  • The Undertaker
    8.3k
    Meni je zabilježeno manje a na nekoliko utakmica sam ušao bez skeniranja. Uglavnom se to događalo na prvim utakmicama ali i kasnije. Primjetio sam da ima slučajeva i kad čitač ne očitava godišnju, ne meni osobno ali svaki put netko zapne na kentauru. Ovo je sve trenutno relativno nevažno ali ako dolaznost bude uvjet za godišnju biti će važno i mora biti služba koja će to promptno rješavati.
    Kako će čovjek kojem kentaur nije očitao godišnju i kojeg su pustili sa strane dokazati da je bio na utakmici?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.