• crophantom
    928
    trosak života u Kanadi 300 do 400 eura dolara? Da, ak imaš stan, nemaš djecu i živiš u centru pa ti je sve na nosu.
    Imam dosta frendova tamo, sam sam bio vise puta gore, mogu slobodno reći da za ekipu koja nije stigla iskoristiti povoljan val je sad u Kanadi možda i teže nego tu.
    2000 dolara stanarina, 1500 vrtić, osiguranja za auto poskupila itd. Ako 2 ljudi nema top posao i a imaju djece (makar i jedno) uz neke normalne troškove ne uštede nista praktički, a da ne govorim da za kupnju nekretnine imaju 3 puta manje šanse nego tu.
    Vani je sve skuplje po restoranima, prednost im je Costco i takvi dućani gdje odeš s 3 kolica i nakupujes XXL pakiranje svega po ok cijenama i tehnika im je jeftinija.
    Ali normalni troškovi života, stan, djeca, auto u odnosu na place su tamo postali poprilicna katastrofa.
  • Dinamosaur
    2.2k
    prosli mjesec je jedna obitelj govorila ovo kaj pricam, da su im i neke rezije besplatne. Mogu se jos raspitati.
    Al po povratku u Hr bez obzira na mogucnosti, zakljucak je bio nikad vise u Kanadu
  • crophantom
    928
    I kad uspoređujemo, znam da je Amerika srce kapitalizma i da se tamo takve stvari posebno naplaćuju, ali npr. Buffalo di sam bio, teška sirotinja i čudo kolko propali grad, kažu podaci median net income po kućanstvu (ne po osobi) je 3100 dolara, sezonska u prosjeku 1300 dolara, a pojedinačne su da te boli glava, konferencijsko polufinale s Chiefsima sam platio maltene ko povratnu kartu iz Beča do USA, al ekipa na stadionu nisu bili neki lovaši, dapače, nakon tekme u busevima do grada 60% totalnih klošara.
    Poanta je samo da gdje god sam bio vani moj je dojam (a negdje poktrijepljen i brojkama) da su takva događanja (kao i kazališta i takve stvari) puno skuplja u odnosu na standard života nego kod nas.
  • blue heart 72
    2.3k
    Ne razumijem ovo jamranje u vezi cijena godišnjih ulaznica, nebitno sjever ili zapad. Problem je dati 170, odnosno 360 eura za sve tekme Dinama (HNL, kup + europa) osim eventualne nokaut faze u Europi, ali nije problem potrošiti ZA JEDNU TEKMU par stoja ako se potrefi neki London, Madrid, Barcelona ili neko slično gostovanje
  • crophantom
    928
    možda su mislioo bez stanarine, kao hrana i to... voda im je besplatna, u Ontariu bar, to znam.
    Ali 300 do 400 dolara sa stanom ili vrtićem ili tako nesto, ja mislim nemoguće, bar u gradovima.
    Kažem ti, ovi moji, stan dosta od centra (jer je centar postao pun narkomana s iglom u ruci), ova cijena kaj sam ti reko. Vrtic ce biti ja mislim oko 900 kad dobiju državni.
    Isto razmišljaju o povratku.
    Ekipa koja je tam otišla početkom 2010tih, njima je jebeno, zaradili su lovu, kupili nest, otvorili firme i tak, ovi kaj su otišli zadnjih 5 godina, ako nisu 2 s top poslovima, nije lako.
  • skener
    4.1k
    Koliko god se uglavnom pričalo da su cijene godišnjih visoke ja sam uvjeren da će problem biti u tome što će potražnja biti veća od ponude, a ne to da će zbog visokih cijena ostat neprodane ulaznice
  • Dinamosaur
    2.2k
    mislim da si ovo dobro skenirao za razliku od onog skena popodne u vezi majica/kolekcija
  • Dinamosaur
    2.2k
    da, zivot im je puno jeftiniji nego u Hr, al ga u biti nemaju. Oni nejdu nikud tamo osim na mjesec dana u hr po obali. Dalje udri nanovo, al zato u 15 g.vec 4 nova auta a ja se borim s 1
  • FrodoJePurger
    358
    Kome je skupo jebiga neće si kupiti i neka ide pojedinačno na tekme koje želi. Mislim da tu svaka rasprava o cijeni treba završiti.
  • jakov1
    719
    Najjeftinija godišnja za Liverpool je 719£ :brow:nemapredaje

Covjece, pa pricamo o jednom od najvecih klubova na svijetu s listom cekanja od 25 godina. Sama ta cinjenica znaci da mogu podici cijenu i na 5 tisuca i opet ce rasprodati sve sto ponude. Ali ja sam Anfield uzeo kao primjer ekstremno skupog i profitabilnog stadiona na kojeg se moze uci unutar okvira cijena na Maksimiru kako bi pokazao da nismo nimalo povoljni, a u Engleskoj moze i puno jeftinije od toga.

Druge države i klubovi imaju više od 2 tribine. Kad bude novi Maksimir s 30-ak tisuća normalnih mjesta, onda će biti prilike i za skyboxove i lože,Bosskovitz

Ne razumijem kako je to argument da su postojece cijene ok, a ne da su previsoke. Valjda ako imas u ponudi samo losa mjesta, neces na njima stavljati cijene po kojima ce ici normalna mjesta na novom stadionu, nego ces ih naplatiti kolko i vrijede. Ovako ispada da se vodis politikom "ima ko oce platit", a da se svi tako postave, ne bi se na Zuti zid ulazilo za 20 eura, tj. 260 sretnici s godisnjom.

Neki se moraju pomiriti da praćenje nogometa na stadionu više nikad neće biti socijalna kategorija kao u bivšoj državi gdje je pola publike ulazilo mukte.deda

Cemu defetizam? Dinamo vec 15 godina zivi na visokoj nozi maltene bez prihoda od stadiona i ne mora se predati kapitalistickim porivima sad kad napokon moze nesto i zaraditi. Ako Dortmund na 25 tisuca mjesta propusta ogromnu zaradu, zasto ne bi i mi? To jos vise vrijedi za novi stadion gdje ce se moci pustiti vecinu ljudi povoljno, zbog atmosfere i odrzavanja Dinamove zajednice, a jos i zaraditi od sadrzaja koje je Bosskovitz nabrojao.

I samo da se razumijemo, radije bi ja za 200 eura na nas sjever nego za 20 na Anfield, ali valjda nam je svima jasno da nije poanta ulaznica da nam se uzme sve sto smo spremni platit.
  • Dinamosaurus
    19
    Trebali su stavit zapad gore za ≈€250 pa da ima cjenovnog ranga za sve
  • crophantom
    928
    Pa kažem ti, ako su 15 godina tamo, stabilni poslovi itd, nema sumnje, ja sam više pričao o ljudima kaj idu sad tamo ili njihovim mladima koji dolaze sad na tržište rada.
    Ali slažem se, nema tu nekog života, mi živimo sto puta bolje (ako se mene pita), pijemo bolja vina, jedemo bolju hranu, kvalitetnije se zajebavamo, jos da malo porastemo ekonomski bila bi milina.
    Da ne govorim o narkomaniji i luđacima po gradu, po tom pitanju Kanada svakom godinom sve vise lici na NYC ili LA.
    Javni prijevoz, ZET je mila majka. Na -28 sam čekao jebeni bus, 2 nisu došla, 3 je doso i vozio 10 min, presjedanje na drugi, ralice blokirale put, ugl, put koji je autom 15 do 20 min do centra, sat i 45 minuta. Kad sam trebo ic nazad i pao je mrak pa je bilo još hladnije došlo mi je da se ubijem na licu mjesta i završim tu muku.

Ugl, neću vise offtopica, ali meni trava prek plota nije nešto previše zelenija.
  • reziser
    7.5k
    Tko moze, kupi, tko nemoze-kupuje pojedinacne ili ne ide. To je tak. Sva rasprava i uporedbe jel skupo ili ne padaju u vodu.
    Godisnja se isplati samo da nemam stres kupovine ulaznica, zaseban ulaz, moje mjesto koje me ceka. To je nemjerljivo….
    Mali minus je da na rate nemozes kupiti online nego samo na ticket pointu ali nema veze. Godisnja je zakon.
  • Ivan1
    18
    kaj ima poseban ulaz za godisnje?
  • Mr Anderson
    12.3k

Pa cijene su iste ko i prošle sezone. Ne kužim kaj bi ti htio? Da se snizi cijena godišnje dok sve raste, između ostalog i plaće. Da nema potražnje nebi bila ova cijena. Da ponovim kaj su drugi napisali, kome je skupa godišnja može pojedinačno kupovat i još kao član može na 4 besplatno.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.