• criticus
    2.6k
    Kad si već spomenuo kratkovidnost, razmisli malo o demografskoj slici Hrvatske i kak će se ona odraziti na posjećenost utakmica i generalno potrebu za većim stadionom.Cosey

Da, demografija je problem na razini države, ali Zagreb sa okolicom je milijunski grad. Taj potencijal sada nije ni izbliza iskoristen, a to će se uskoro promijeniti. Stadion ispod 30k nema smisla.
  • SAS1987
    15k
    Puno se priča o broju prodanih karata za temu sa Hajdukom pa odgovaram ovdje.

Ja sam siguran da bi bilo lakše prodati 40k karata na modernom Maksimiru nego 20k na ovom što sad imamo pa sam zato jako optimistican oko buducnosti.

Inace, na posjetu stadiona navijaca najviše utjece sledjeci faktori:
    1. Emotivna povezanost sa klubom (team identification). Odlučujući faktor i na tome se sad dobro radi.
    2. Distanca od kuce do stadiona. Recimo Park&ride smanji relativnu distancu, jer je lakše/brze doci do stadiona
    3. Vaznost tekme
    4. Infrastruktura i vremenski uvjeti. Kod Infrastrukture je vazno shvatiti da ona obicno sama po sebi nije motivator dolazka na tekmu al moze biti ogroman demotivator. Recimo stadion bez krova a pada kiša ili kad fali pola stadiona.

Ima puno primjera ali Barcelona je dober primjer koliko loša infrastruktura i vremenski uvjeti utjecu na posjetu.

"The rain that fell all day reduced the number of people coming to Estadi Olímpic Lluís Companys in Montjuïc to watch the Barça-Valencia game on a Monday at 9 p.m. Only 30,167 fans made their way up to the magical mountain"
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.