• Borovljanin
    837

Pa ne treba ni svaku kritiku prema stadionu baciti u isti koš.

Nisu svi koji to misle dežurni trovači ili mamićevci. A vidim da se taj narativ sada počinje lagano gurati. Varaš se ako misliš da je demokracija samo klimanje glavom.

Vidi kako ona izgleda u Francuskoj. Problemi i žučne rasprave su neodvojive od demokracije i zapravo njene velike odlike. Ako želiš to izbjeć, onda se treba okrenuti prema drugačijim modelima upravljanja.

I treba znati odvojiti komentar napisan u frustraciji od argumentirane kritike. I onda uzvratiti argumentiranim upisom.

Drago mi je da onda postoji konsenzus među Dinamovcima:

a) Stadion ne valja i treba se mijenjati

b) Bobana se ne mrzi nego se samo želi ukazati na moguću ogromnu podršku

c) Trebamo argumentiramo raspravljat bez osobnih uvreda i zazivanja smjena
  • Eduardo
    30.9k
    Pa ne treba ni svaku kritiku prema stadionu baciti u isti koš.

Nisu svi koji to misle dežurni trovači ili mamićevci. A vidim da se taj narativ sada počinje lagano gurati.

Varaš se ako misliš da je demokracija samo klimanje glavom.
    — Borovljanin

:groan:

Ponovit ću, meni se stadion također ne sviđa. I upravo zato bih volio da se što više problema sada otvori, argumentira i eventualno popravi dok još postoji mogućnost da se nešto promijeni.

Kritizirajmo projekt do mile volje... nemam apsolutno nikakav problem s tim. Samo nemojmo svaku kritiku pretvarati u presudu o nečijoj "dinamovštini".
    — Eduardo

prvi bold, to meni insinuiraš ili općenito o trendu na zoni?

drugi bold, nemam druge riječi nego odgovoriti citatom iz posta napisanog iznad tvog
  • jp23
    4.8k
    I ako se pokaže da je stadion stvarno loše koncipiran za ono što dinamu i njegovim navijačima treba, prvi ću reći da je odluka bila loša. — Eduardo

Izvući ću ovaj dio jer se u suštini slažem sa tvoje prethodne dvije poruke, i volio bih više raspravu vratit u smjeru samog stadiona.

Po svemu sudeći, smatram da smo u situaciji gdje je sam odabrani koncept stadiona izrazito loš u odnosu na njegovu željenu funkciju. Ove priče o strujanju zraka, provjetravanju, "hommage Turini" i slično propagiraju većinom oni koji nisu kročili nogom na ovaj stadion na tribinu, na bilo koji kišni dan ili dan sa malo jačim vjetrom i nižom temperaturom od 20 stupnjeva. Ljudi koji nisu na istom trenutnom stadionu kisnuli, zarađivali upale pluća i drugih organa.

Patetiku na stranu, vidjeli smo da postoje i kritike od samih ljudi iz struke vezane uz statiku trenutnog koncepta, dio kritika koji su bili jasno naznačeni i u procesu odabira.
    Osobno smatram da je ovo prevelika kocka samo zato što se radi o "arhitektonski briljantnom rješenju" u odnosu na arhitektonski "nebitan" i u potpunosti "bazičan, bezličan" koncept. Koliko god da je to rješenje jeftinije od ostalih, prevelika je kocka za budućnost našeg kluba.

Za ove bazične i bezlične koncepte vjerujem da bi sigurno omogućili rast matchday prihoda - rekao bih da za to imamo više primjera diljem Europe.

Za ovaj arhitektonski 'pièce de résistance' nemamo. Priznajem, postoji mogućnost da sa mnoštvom preinaka dobijemo ono što bi svima nama (navijačima i članovima) odgovaralo i što dugoročno ne bi zaustavilo ili značajno usporilo rast kluba.

No, osobno ne vidim kako bi bilo moguće sve te preinake napraviti, a istovremeno "zadržati taj koncept". Meni je ovo prevelika kocka s obzirom na moguće negativne posljedice za naš klub dugoročno gledajući.
  • CISCO
    1.2k
    Da...eto kritika da je sjebao sa stadionom će baš pogoditi Bobana.

Pa ako neće slušati vas skupštinare, ako neće slušat NO, ako neće slušat svoje savjetnike unutar kluba gdje mu svi govore Zvone stani, nije to kaj oćemo.

Svi drugi radovi su bolji od ovog.

Nemoj Zvone...

Ako ne sluša sada, nekako sumnjam da će ga boliti ona stvar kada se skuži nakon 200 milijuna eura i 2 godine od otvaranja da eto zajebalo se, a govorilo se 5 godina prije nego je stadion napravljen da će se zajebati.

I onda ćemo čuti sorry... zajebao sam.

Nekako sumnjam u taj film, a i da bude...kaj imamo od toga.

Nakon 200 milja eura bumo stavljali pleksiglas.

Svi drugi u Europi glupani, a eto Purgeri najpametniji.
  • Svi na Sjever
    3.7k
    Decki jel se zna reakcija Boysa?
    Sta oni kazu ,hoce bit protesta,skupljanja,nesto?
    — Guzy91

Moj post ne ide izravno tebi, vec općenito ću se referirat na razularenu masu što po portalima pišu zašto Boysi šute?

Da li su ti ljudi jebeno normalni? Boysi da protestiraju zbog određenog idejnog rješenja stadiona? Pa nisu Boysi manekenke pa će birati određeni disko u koji ce ići.

Boysi nisu ni predsjednik kluba, ni izvršni direktor, niti arhitektonski klub navijača. Naravno da će grupa predložiti da je Sjever jedna cjelina, al to je to.

Ti koji sad prizivaju Boyse da ruše određeni projekt stadiona, prije pet dana su pisali, neće ulica voditi klub, i kod sljedeća dva vezana remija i poraza u EL će isto pisati.
  • Borovljanin
    837
    Idemo prvo s drugim boldom i isto cu staviti tvoj tekst.

"Ako ćemo predsjednika kluba procjenjivati tako da je svaka njegova odluka koja nam se osobno ne sviđa dokaz da je podbacio, onda smo praktički napravili sustav u kojem on može biti dobar samo kad radi ono što smo mi unaprijed zamislili.

To nije demokracija ni odgovornost. To je navijačko gaženje svake pojedine odluke. To je silovanje i iživljavanje nad tim ljudima bez posljedica i odgovornosti."

Ima se pravo kritizirati svaka pojedina odluka. Zašto ne bi? Zašto bi se od toga bježalo? Izneseš dovoljno dobar argument i dokaz i ugasio si nezadovoljstvo. Ja osobno mislim da nisam osoba koja skače na svaku odluku, ali ima i takvih. Njih možeš ili ušutkat ili odstranit, samo ne znam koliko je to "demokratično". Mislim da se u ovom slučaju ne iživljava, već se izražava jako veliko nezadovoljstvo. To u demokraciji nikada nije problem, osim za one koji su u strahu od reakcija.

Za ovo prvo. Ne insinuiram nikaj. Samo sam primjetio da se na forumu aktivirala strana kojoj se stadion sviđa, nekako simultano, a argumenti kontra strane se banaliziraju.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.