• Kumerle
    1.2k
    Snimka-zaslona-2025-08-17-123406.png

Četvrto kolo donosi nam susret s klubom s našeg najvećeg poluotoka koji nosi ujedno i ime tog kluba - Istra 1961.

Klub je to koji je kroz godine mijenjao imena, kao što su Pula 1856, Pula Staro Češko i Pula, a od 2007. godine postoji pod nazivom NK Istra 1961.
    Njihova navijačka skupina se naziva "Demoni", a podržala je posebno klub nakon što je mijenjan plavi dres u zeleno-žuti, boje grada Pule.

Trenutno stanje tablice nas veseli jer Dinamo je prvi s maksimalnim učinkom, dok je Istra pri dnu s omjerom 0-2-1 i gol razlikom 4:5.
    S optimizmom očekujemo drugu domaću utakmicu i sraz ovih dviju ekipa koje su se u prošlosti sastajale 81 puta uz 60 pobjeda dinama, 15 susreta bez pobjednika te samo 6 pobjeda Istre.
    No, zadnji susret u veljači donio je šok – najveću pobjedu Istre protiv Dinama (3:0). Vrijeme je da taj dug vratimo, kao i Riječanima prošlo kolo, te da nastavimo grabiti prema naslovu.

Istrijani su statistički bili najgrublja momčad lige te imali prosječno najviše oduzetih lopti po utakmici minule sezone HNL-a, a iz njihovih redova doveli smo desnu stranu, desnog beka i krilo - Morisa Valinčića (1 pogodak + 2 asistencije) i Matea Lisicu (5 pogodaka + 5 asistencija) koji su od prve utakmice zauzeli svoje mjesto u početnih 11 te ga za sada čvrsto drže svojim predstavama.

Zanimljivo je i da su na utakmicama između ova dva kluba nerijetko padali golovi već u prvom poluvremenu.
    Prema statistikama, Dinamo i Istra češće zabiju barem jedan gol u prvom poluvremenu nego što ostaju bez gola.

Tečajevi kladionica su debelo na našoj strani, samo 1.35 na pobjedu.

Ova utakmica bit će prilika:
    • da pokažemo da poraz od Istrijana nije nova realnost nego samo epizoda,
    • da potvrdimo kako put naslov putuje prema Maksimiru,
    • da svima na stadionu i pred TV ekranima pružimo dozu nogometa u kojoj će uživati, a oni na tribinama i ostati bez glasa.

Dakle, sve je jasno, očekujemo razigrani i napadački dinamo s barem 2 postignuta pogotka i vidimo se na Maksimiru u subotu navečer.
    Naprijed plavi lavovi! :100:
    1. Idete li na tekmu? (193 votes)
        Da
        66%
        Ne
        34%
    2. Koliko golova očekujete u mreži Istrijana? (193 votes)
        1
          3%
        2
        17%
        3
        61%
        4
        16%
        5+
          3%
    3. Vjerujete li u novi naslov prvaka? (193 votes)
        Da
        99%
        Ne
          1%
    4. Biste li dali kredita upravi i igračima ukoliko ne dođe do novog naslova? (193 votes)
        Da, vjerujem u ovu struju
        77%
        Ne, dinamo nema pravo na neuspjeh
        23%
  • Dinamosaur
    2.4k
    Sposobni smo za pobjedu s hendikepom, mislim da Kova nece puno kemijati s izmjenama, mozda Vinlof od prve. Htio bi da zarotira Vidovica i Stojkovica.
    Bit ce to lijepa vecer, proslava rodendana i jos vise navijaca nego protiv Vukovara. Bez obzira kaj dolazi neka tamo Istra. Lijepa su vremena došla
  • dinamozivivjecno
    2.9k
    @Kumerle prvi hat-trick u otvaranju tema za utakmice ove sezone, samo jako :cool:
  • Crni86
    14.3k
    Nadam se lijepoj maksimirskoj veceri pred 15k ljudi, kontoliranoj utakmici od orve do zadnje minute pa neka zavrsi i 1:0 meni dovoljno.
  • DrRatoljub
    134
    Očekujem 1 ili maksimalno dvije promjene u početnih 11. Nadam se da će Mudri i Bakrar dobiti šansu u drugom da pokažu kakvi su, jučer je ipak specifična utakmica bila.
  • bbb medimurje
    4.3k
    Malo mie bezveze ova anketa koliko golova ocekujemo u mrezi istrijana. Nemojte podcjenjivati nikoga!!!!!
    Mislim da nas je to prosla sezona definitivno naucila!
  • Paggini
    65.7k

Pa nemojmo ni podcjenjivati sebe :cool:
  • NitkoBitan
    30.6k
    Sa nogometne strane dolazi nam Istra koja po meni losije stoji na tablici nego sto stvarno stanje pokazuje. Gledajuci na papiru imena Istra ima nezgodniji napad i od Rijeke i od Osijeka. Lawal, Rozic, stasiti Bangoura i Frederiksen (on se jos mora pokazat) mi se cini mocnije od Jurica, Rukavine, Zivkovica i crnog Kemala Ademija. Maresic i Koski cine stabilnu obranu i izgleda da obojica ostaju u Istri i ove sezone, znaci glavama su "tu".

Uglavnom da nisu imali peh protiv Lokse i da su isli hrabrije protiv Vukovara sad bi imali 6 bodova, a imaju 2. Respektabilna ekipa koja ce se jos stabilizirat nakon zavrsetka prijelaznog roka, svakako uz Varazdin glavni kandidat pratitelja velike cetvorke.

Sto se tice navijacke strane/posjete/tribina nismo ni svjesni sta nas ceka. Izuzev proslave naslova prvaka ne sjecam se kad se osim derbija otvorio sjever gore/jug, a to je za subotu sasvim realno.

Moguca proslava 39. rodendana BBBa, neradni dan, lijepo (i koliko prognoze pokazuju nesto svjezije/hladnije vrijeme, hvala Bogu), respektabilan protivnik, odlican ulazak u prvenstvo sa 3 pobjede i niti jednim primljenim golom, povratak ljudi sa godisnjih... sve se odlicno poklopilo. Vec i anketa pokazuje da bi se moglo nadmasit Vukovar, sada 70%+ Zonasa najavljuje dolazak a protiv Vukovara nas je doslo 59%.

Nadam se pobjedi bez primljenog gola i 15+ tisuca navijaca. I da, svakako iskoristite ovu utakmicu za doc na stadion jer nas osim Istre ove godine/polusezone ceka jos mozda 1 ili 2 domace utakmice toplog/lijepog vremena za kratke rukave (13.9. Gorica i 27.9. Slaven), kada zajeseni u Zagrebu gotovo je za "mezimce".
  • vjeko1701
    17.7k
    Istra nam je godinama neugodna, primarno na Dosini, doma malo manje. Al ne treba sad poletjeti i samo pogađati koliko golova će završiti u njihovoj mreži.

Svaka utakmica, svaka ekipa, sve shvatiti 100% ozbiljno. Nikakva opuštanja, nikakve najave plitkog potoka.
  • Paggini
    65.7k
    Jebote, mi smo mrtvi navijači, nit igramo, nit odlucujemo o icemu, zasto se konstantno progurava to da se mi trebamo spustati na zemlju?

Zasto je nasa euforija losa? Pa upravo ta euforija ce dovesti 15k ljudi na Vukovar i na Istru.

Kovacevic i igraci nece pasti u euforiju, to sam siguran, a pogotovo nece pasti Boban.

Ali sta je lose u tome da mi budemo u hajpu? Jesmo mi navijaci prosle sezone krivi sa svojom euforijom?
  • Dadox
    728
    Prvi cilj pobjeda.Za drugi bih volio da se proširi kadar i da iskoči netko od igrača koji do sada nisu bili u prvom planu.Ukoliko nije previše lijepo bi bilo ponoviti i 4. put zaredom clean sheet…
  • Dinamosaur
    2.4k
    bravo bravo :clap:
    A jos kad budu izvucene grupe u Europa ligi pa poskoči i broj clanova a neizostavna tema svakog razgovora bude Dinamo uff. Nema niš loše u hajpu, naprotiv
  • vjeko1701
    17.7k
    Jer znam kaj se ovdje dogodi ako se digne hajp a onda nejde sve po planu. Hint: desetak baniranih u par sati.
  • Keyser Soze
    15.6k
    Ne smijemo poletit, rezultatski smo za sad savršeni, ali moramo se dizat svaku utakmicu. Bit će nam teško kad Europa krene, al treba samo utakmicu po utakmicu ići.
  • Paggini
    65.7k
    Hint: desetak baniranih u par sati.vjeko1701

Ta ekipa ni nije u hajpu ikad hahha, dapace, vecine ih i nema kad je dobro.
  • Crni86
    14.3k
    Pa evo sta se desi… dobimo rijeku 0:2 u trecem kolu. Imamo 3-0-0 i 7:0 gol razliku pa imas likova koji su ocekivali da cemo imat 23:0 i da cemo rijeku nabit 6:0. Pa kako sad to, zabrinut sam bla bla bla
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.