• ElDorado
    5.2k
    Na klupi nije bilo ni KTCa ni RPGa, zna li se zašto?
  • mlinchica
    3.6k
    Moris me jako podsjeća n Gvardiola: fizički moćan, siguran na lopti, progresivanZrnTSCHeZ

Da!
    Naravno, Moris mora još jako puno raditi i napredovati, nije to nivo Joška (kad igra beka!).
    Tražila sam riječi kako to opisati, a da ne ispadne da je Moris već sada novi Joško i zapravo si pogodio termine, točno to kaj sam i mislila. Fizička moć, sigurnost (i jako samopouzdanje), progresiva.

@Marley vidiš da nisam jedina primjetila :razz:
  • Nolifer
    12.1k
    Drago mi je da je MPT bio na repertuaru jučer i da to daje igračima dodatni vjetar u ledja, tak da nikom nebi trebalo smetat da to bude češće, a i vjerujem da hoće. Inače Vukovar pokazao fino zube jučer i hrabro su se pokazali da nisu za baciti. A glede nas, zadovoljan sam sa svime, ide to polako. Još jedan clean sheet Neve. Drago mi je da su dvojac kulenbelje zabili i da sam pogodio rezultat na predictoru... A sad Rijeka!
  • Dinamo-SB
    513
    S obzirom da se momcad jos uigrava i da je pocetak sezone ovo je bilo odlično. Istaknuo bi par igrača i lar stvari:

Nevistic - odlična predstava,ključna obrana na početku
    Dominguez i McKenna postaju prvi stoperski par i to je sada svima jasno. Nakon 10+ odigranih utakmica zajedno to bi trebalo izgledati,nadam se,bas jako dobro
    Za sve vec spremne kriticare - golovi Vidovica i Belje te asistencija Lisice. Ovo ce zasigurno spomenutoj trojci dici samopouzdanje
    Veza Villar-Misic-Ljubicic - istina da jos nije to,to ali shvacam Kovu zasto je to napravio na pocetku sezone. Cilj mu je bio otvoriti sezonu malo konzervativnije jer se vjerojatno bojao da ne primi golove iz tranzicije sto mu mediji (a i navijaci) ne bi oprostili. Kako sezona bude odmicala i presing bude bio manji tu ce prva trojka bit Stojke 8/10 i dva zadnja vezna Misic i Villar/Ljubicic. Za sva 4 nabrojana kad se uzme jos Europa,kartoni,ozljede bit ce i vise nego dovoljno minuta. Tu je jos i Soldo,a i Zajc. Ovo je tek pocetak sezone.

Sve u svemu - prva dva kola ja sam prezadovoljan. Nemam zamjerki. Cak i ono sto mozda nije dobro ima logike zasto nije jos poslozeno i iz utakmice u utakmicu ce se vidjeti napredak. I moramo biti zahvalni da zasada ozljeda nemamo sto je velika stvar.
    I valja jos naglasiti - vrhunska atmosfera od Boysa.
  • Mlađi referent
    13.7k
    Očekivao sam malo više pozitive ovdje kad sam ulazio, s obzirom da je drugo kolo.
    Ideja se polako vidi, linije nam nisu toliko razvučene, a određene stvari - stoperski dvojac, desna strana prije svega, izgledaju vrlo dobro.

“Da je bila bolja ekipa” - bila je prošli tjedan pa smo ih dobili na gostovanju isto s clean sheetom. Jučer smo opet nešto lošije branili prekide i od tu su došle najveće šanse Vukovara.

Istaknuo bih Domingueza, dečko je apsolutno fenomenalan, stoper potpuno po mom guštu. Kakva agilnost, iskakanja, hrabrost, opuštenost na lopti. Greške koje dolaze iz takvog načina igranja nogometa apsolutno prihvaćam.
    Tri su mi dužnika od pojačanja - Beljo, Villar i Vidović. I dok za drugu dvojicu mislim da ih nespretno koristimo, za Belju se ne bojim, i ono što mi je puno važnije je da i kad je loš, utrpa gol.

Vidoviću veliki plus što je prava opasnost kad primi loptu blizu 16.
  • vjeko1701
    17.3k
    Oprez je razumljiv, i prošlu sezonu smo krenuli vrhunski pa se sve raspalo. Pozitivna stvar u odnosu na ono su dva clean sheeta. pravi testovi će biti utakmice protiv Rijeke i Hajduka.
  • Paggini
    63.2k
    dobro, i prošle godine smo dobro počeli pa se vidilo kak smo završili.Borovljanin

Zato sto smo prošle sezone krenuli i zavrsili tako kako jesmo, dosta ekipe ovdje preanalizira, previse drami, previse paranoizira na najnormalnije greskice u igri i boji se jebeno svega. Mi u ove dvije utakmice smo pokazali daleko najzdraviji nogomet u ligi.

Imamo clean sheet dvije utakmice zaredom, to se ne sjecam kad smo imali, a napad funkcionira ocito.

Ali zato sto smo prosle godine hvalili, sad je neki patoloski strah od hvaljenje i prekritika kod nekih ljudi.
  • IceMan
    3.4k
    Inače, Rijeka nam dolazi kao as na cenku. I vjerojatno će usmjeriti dodatno ovu sezonu našu, nadam se na još pozitivniju stranu.

Znači oni nas čekaju nakon dva gostovanja, Osijek i Shelbourne. Mi smo odmorni i puni elana…

Nakon Rijeke, imamo doma Istru, pa idemo Varaždinu, pa nas prije derbija čeka Gorica.

Jasno kao dan da ne treba kalkulirat tako daleko, pogotovo ne unaprijed upisivat bodove (nakon lanjske sezone nikad više) al opet kad kažem da bi nas pobjeda (koja nam se jako nudi) mogla lansirat u jako jako pozitivnom smjeru - itekako bi mogla.
  • Teofil Kateran
    3k
    Mnogi smo poletili nakon Osijeka i očekivali višu pobjedu, ali realnost je da pobjeda od 3 razlike protiv bilo kojeg suparnika u ligi ne može biti loša.

Neke stvari se moraju popraviti, od Vidovića sam očekivao puno bolji ulazak u sezonu zbog odlične forme na pripremama, ali uvjeren sam da će i on uhvatit formu. Villar je igračina i on tek treba pokazati najbolje što može. Ljubičić je po meni odigrao skroz dobre dvije utakmice i nisu mi jasne kritike na njegov račun.

Beljo je super igrač, nalazi se u prilikama, imao je više prilika jučer, i unatoč tome što je bio među lošijima ili manje zapaženima je uspio zabit što je svakako + za njega.

Sad nas čeka teška utakmica, Rijeka ne briljira na početku sezone i izgledaju dosta loše, ali treba ih shvatiti ozbiljno kao i uvijek.
  • Crni86
    13.8k
    Inače, Rijeka nam dolazi kao as na cenku. I vjerojatno će usmjeriti dodatno ovu sezonu našu, nadam se na još pozitivniju stranu.IceMan

Dolazili su i prosle sezone…

Prosle sezone 4. kolo rujevica nam je preusmjerila sezonu u propast

Oprez, oprez, oprez
  • IceMan
    3.4k

Ma nije, ja bi rekao onaj veliki poraz od Bayerna.

Neriješeno na Rujevici nismo tak strašno primili.
  • Crni86
    13.8k
    ona nas je potresla. Nas pad je krenuo na rujevici
  • IceMan
    3.4k
    Pa neznam kak za tebe, i ostale, al bod na Rujevici - okej nije pobjeda, al da bi baš bio potres ekipi- neznam.

Gledam iz sadašnje perspektive, idemo u subotu na pobjedu, ak se slučajno i desi neriješeno, jebiga pa neće biti potres u ekipi. Neće biti ni ako nedaj Bože izgubimo…

Sezona je jako duga, bit će uspona i padova. Meni je zasad najbitnije da imamo prepoznatljiv nogomet i cilj kako igrati.
    Sve ostalo će doć na svoje.
  • Ludovic IX
    9.5k
    Mislim da jos nismo našli igru protiv bunkera. Tj i dalje igramo sporo sa previše seljenja lopte s lijeve strane na desnu. Mislim da bi trebali puno vise centrirati ali za to nam treba beljo u 16 a ne na boku.
  • Crni86
    13.8k
    ja pricam o padu igre, forme, inteziteta i svega. Ne pricam o potresima i uzdrmanosti.

Odigrali losu utakmicu, pa nastavili isto protiv tovara pa je doso bayern pa slaven. Rezultat solidan da, ali pad igre vidljiv vec tada.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet