• BBB Mataa998
    2.7k

Mozda nije odradio pripreme sa ekipom? Mozda je stigao prije nekih 10ak dana? Iz nicega stvorio sansu i umalo zabio? Mozda su on i Kule potpuno razliciti tipovi napadaca?
  • Majki2111
    4.1k

2:46 Gol za 2:1

Jučer Moris i Stojke ko prime Elez, Rile i Gorgon u šampionskoj Rijeci. Identična akcija i mehanizam ala Kek 2016.

9:43 gol za 0:2
  • JMastermind
    903
    gledam oko sebe na dijelu sjevera bliže zapadu, mozda svaki deseti nešto zaplješće, mislim si - malo tu ima više neutralaca/lokalaca nego nas.

I onda prvi gol i doslovno cijela tribina skoči na noge.

Kakva katarza je taj prvi gol bio. Kolektivno olakšanje cijele tribine nakon godinu dana patnje.
  • dmil
    818
    nazalost sta sam pisao na temi ulaznice se opet dogodilo, koliko sam cuo od prijatelja opet je bio lov na Dinamovce po gradu poslije utakmice, a i pred kraj je bilo sranje na istoku gdje su otjerali nekoliko Dinamovih navijaca s Istoka (iako realno nisu ni trebali ici tamo). Nastajanje njihovi kompleksa Dinamom je za proucavanje na znanstvenoj razini jer jednostavno ne znam odakle se ta mrznja naglo pojavila
  • jedan u nizu
    14.3k
    Realno, koliko je nama nastetio ZM i cijeli odnos prema klubu i navijacima, njima to isto radi madarska uprava.

Ni blizu u tolikoj mjeri i tom obujmu, ali zbog odnosa uprava-navijaci, im pada gledanost, i sto duze to traje, to ce teze biti ispraviti.
    Pogotovo jer ne osvajaju trofeje i ne igraju europu da bi im to diglo gledanost.

Osijek ima potencijala, i to je pokazala prva sezona na Pampasu, samo sto se to dosta brzo srusilo, dijelom zbog upravo, a dijelom zbog kriminalne igre (sto je povezano jedno s drugim zapravo).

Nitko mi ne moze tvrditi da jedan Osijek, sa koliko god malo Kohorte bilo u gradu, ne moze redovito puniti 10-ak tisuca na utakmicama.

Kao sto Zagrebu nebi trebao biti problem puniti 50k, niti njima nebi trebao biti problem puniti 10k, samo je to nesto na cemu treba raditi, ali svi znamo da im nije prvi interes kluba, nego nesto sasvim drugo.
  • IceMan
    3.3k
    Jasno je da je to tek prvo kolo, i da ništa ne znači ustvari no tek 3 boda, al da mi je netko ponudio takav izgled i ishod
    momčadi prije 2 tjedna, premalo je reći da bi to objeručke prihvatio. Četveroručke.

Kao da smo zaboravili kakvu smo muku samo imali prošle sezone i kao da smo neznam, Bayern ili Real, pa to sve mora biti bolje nego jučer.

Dajte malo više vjere u klub i ljude koji ga vode. I vjeru u momčad, i budite navijači a ne odmagači ovome klubu.
  • Paggini
    62.1k
    Osijek ima potencijala, i to je pokazala prva sezona na Pampasujedan u nizu

A s takvim priljevom para bi svaki klub u HNLu imao potencijala. Da daš istri toliko para za kupovinu, bili bi redovno u borbi za prvaka i to ne samo jedne godine kao oni.
  • jedan u nizu
    14.3k
    A s takvim priljevom para bi svaki klub u HNLu imao potencijala. Da daš istri toliko para za kupovinu, bili bi redovno u borbi za prvaka i to ne samo jedne godine kao oni.Paggini

Ma ne samo to, nego imaju potencijalno veliku bazu navijaca.
    Realno, najveci su klub u istocnoj Hrvatskoj. Od Zagreba isticno nema veceg kluba. Slaven i Cibalia imaju neko ime i to, ali po meni, Osijek bi tu trebao biti broj 1.

Naravno da je vecina Slavonije ili plava ili bijela, ali sa novijim generacijama mogu privuci ljude koji nisu vec od prije opredijeljeni za nekog drugog.

Za to treba vremena i posvecenost malo veca tome. I naravno, pomogla bi ima koja titula, kup ili europa. Tesko je klubu koji je prosjek HNLa da napravi iskorak u vidu navijacke baze.

Zato su mi ultra pozitivne price Istre i Slavena pred kraj prosle sezone. Oboje su igrali dobar nogomet, skidali skalpove svima, i borili se Europu, a Slaven je dosao i do finala kupa. Iskocili su iz svoje prosjecnosti i to se vidjelo na tribinama.
  • Zagi
    11k
    Nije da pratim njih previše ali Istra mi nekak djeluje da baš lupaju priču pozitive i ljubavi prema klubu i tom kraju. To , u kombinaciji sa nelošom igrom dovlači ljude na stadion.

Dok se šarani guše u nekakvoj umjetnoj mržnji prema svima, u prvom redu nama.
    Lokalpatriotizma nema kada ti Mađari kupuju klub i obližnju zemlju .
    Klub baš kao i onaj njihov podcast, teška depra.

Vrlo brzo , možda već i ove sezone, predviđam im povratak na brojke iz Gradskog vrta.
  • Mathiasovi Chageri
    5.9k
    Ma ne samo to, nego imaju potencijalno veliku bazu navijaca.
    Realno, najveci su klub u istocnoj Hrvatskoj. Od Zagreba isticno nema veceg kluba. Slaven i Cibalia imaju neko ime i to, ali po meni, Osijek bi tu trebao biti broj 1.
    jedan u nizu

Osijek je velika razlika čak i od Rijeke. U Rijeci i na Kvarneru imaš Rijeku koja je broj 1. Od Ike do Karlobaga, po otocima i prema unutrašnjosti skroz do Delnica, to je riječka regija sa snažnim lokalpatriotskim identitetom i većinom navijača Rijeke. Možemo mi govoriti o izoliranim slučajevima tipa Krk, Senj, ali u globalu je taj dio većinski za Rijeku.

Osijek nema takvu situaciju, izvan trokuta Darda-Čepin-Tenja već je to sve miksano, Hajduk i Dinamo. Imaš i Vinkovce koji su Cibalija, koja god liga bila. Osijek bi više trebao raditi na privlačenju novih generacija Osijeku, u cijeloj Baranji i šire, učlanjenje, marketing, raditi na lokalpatriotizmu. Smiješno je da klub sa bazom od 100.000+ ljudi ima manje navijača na svom stadionu od Dinama i Hajduka.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.