• Jurki
    21k
    drugi klubovi imaju pametnijeg posla od školovanja naših igrača, naš je problemZagi

Upravo to.
    Drugi klubovi ce prije trpjet igraca koji je mozda i duplo losiji od naseg. Nadaju se da ce mozda nekad ta panjcuga proigrati, a nas igrac kad dovoljno stasa vraca se u Dinamo.
  • Zagi
    13.7k
    Drugi klubovi ce prije trpjet igraca koji je mozda i duplo losiji od naseg.Jurki
    Misliš ako je njihov? Naravno.
    Imaju više novaca nego prije i nemaju potrebe popunjavanja kadra našim igračima.

Ajde dinamo 2 u drugoj ligi će pomoći u tom procesu 17-18, makar sa 19 oni trebaju igrati prvu ligu.
    Za preskočiti taj dio jedina je opcija Slovenska verzija Lieferinga no Marić je odlučio lovu za to spiskati na ... ma, neću ni komentirati. žestoka prevara
  • Jurki
    21k
    a gle sad nam vise ta opcija u Sloveniji ni ne treba. Imat cemo ekipu u drugoj ligi i to je za nase potrebe trenutno cisto dovoljno.

U nekoj buducnosti kad klub financijski ojaca, ni to nebi bilo lose, da npr Mura bude međustepenica do seniora Dinama ili prodajni izlog za nase standarde nedovoljno kvalitetnih igraca.
  • Zagi
    13.7k
    a gle sad nam vise ta opcija u Sloveniji ni ne treba.Jurki

Ha treba ili ne . Ako je igrač jako talentiran on sa 19 nema kaj raditi u drugoj ligi.
    Slabije natjecanje , a da ne komentiram terene koji su savršeni za trganje ligamenata.
    Ne Gvardiol razina (on može bez problema igrati u prvoj) nego neki Majer.

Jel nužno? Možda ne ali gle koliko bi mi profitirali samo da ti danas u nekoj Muri igraju
    Varela, Jakir, Vrbančić, Soldo , Topić, da sad ne nabrajam ostale.

Vidiš točno da npr Soldi i Topiću treba još jedna sezona pune minutaže.
    Vrbu nebi puknuli u Osijek totalno bez razloga.
    Jakir i Varela bi igrali ful sezonu umjesto juniora i trash time-a .

Umjesto toga smo dobili MMaea i Cordobu.
    Jebeni vizionar.
  • Nogo
    9.5k
    Perez Vinlöf za 24sata: Moramo biti bolji. Dinamo će biti prvak

Ibrahimović ili Modrić? Zlatan je napola Hrvat, pa što god rekao pobjeđuje Hrvatska, ha, ha. A nikad nisam vidio da neko poluvrijeme traje kao ono protiv Hajduka, sa smiješkom kaže nam mladi branič Dinama

Ugodno se osjećam u Zagrebu. Svakog dana s obitelji, prijateljima i suigračima otkrivam neka nova mjesta, vrlo dobro sam se snašao u Hrvatskoj. Zagreb je miran grad, mnogo manji od Münchena i Beča, gdje sam živio proteklih godina, a ljudi su otvoreni, pristupačni i topli. Živim sam, ali obitelj mi stalno dolazi u posjet, tako da mi ovdje baš ništa ne nedostaje, kaže nam Matteo Perez Vinlöf (19).

Jedan je od najmlađih prvotimaca Dinama, ove će subote napuniti tek 20 godina. I kako nam sam kaže, dečko je s "tisuću" nadimaka. U svlačionici ga zovu Vini, Mate, Peruano, Peruanito... Njemu je svejedno. Dok god igra dobro, a Dinamo pobjeđuje.

- Što mi je kod vas najteže? Uh, vaš jezik. Hrvatski je stvarno kompliciran, ali ga pokušavam naučiti. Često slušam u svlačionici suigrače ili trenere kad govore na hrvatskom, uvijek pokušavam nešto povezati, ali baš je teško. Znam neke riječi, poput 'dobro jutro, dobar tek, hvala, kako ste, dobro', znam reći i 'ja sam Matteo' - kaže nam Perez Vinlöf pa dodaje:

- Sretan sam u Zagrebu, u Hrvatskoj. I u Dinamu. Znao sam mnogo toga o ovom klubu još prije nego što sam došao u Zagreb, a sad bolje znam i kakav je tu pritisak, što zapravo znači igrati u najvećem hrvatskom klubu. Dinamo je u svakoj utakmici favorit. Imali smo ove sezone uspona i padova, a navijačima je najvažnije da igramo srcem. I svaki put dajemo 100% od sebe.

Perez Vinlöf je nastavio...

- Ako ne trenirate marljivo i ne dajete maksimum u svakom trenutku, u ovakvom ćete klubu biti u problemima. Igrao sam i Bayernu i u Austriji Beč, znam kakvi trebate biti u takvim klubovima. I kako, ako niste pravi i ne igrate u skladu s veličinom kluba, brzo upadnete u probleme.

Mario Kovačević svim je igračima dao dva slobodna dana poslije pobjede nad Slavenom. Kako ste ih proveli?

- Opet s obitelji, ha, ha. Pokušavam se što više odmoriti i psihički i mentalno, opustiti i rekuperirati, što spremniji dočekati završnu utakmicu godine, protiv Lokomotive. Slaven? Rano smo dobili tu neočekivanu 'šamarčinu', ali ponosan sam na to kako je cijela momčad reagirala. Bili smo dobri i dominantni, pokazali kakvi možemo i moramo biti. Osjetio sam da su svi igrači 'gladni', da žele pobjedu. Tako moramo i nastaviti.

Kako danas, nakon pet mjeseci boravka u Hrvatskoj, gledate na HNL?

- Očekivao sam ovakvu ligu. Imam mnogo prijatelja iz Hrvatske, znao sam dosta o ligi i Dinamu. A dobro poznajem mentalitet Hrvata, vaših ljudi. To se vidi i u vašoj reprezentaciji, taj vaš karakter. I bez obzira na to protiv koga Hrvatska igra, od vaše reprezentacije uvijek morate očekivati borbu i da će vas staviti u teške i neugodne situacije. U HNL-u su svi dodatno 'nabrijani' na Dinamo, svi žele pobjedu protiv nas. Liga je teška, fizički zahtjevna, tehnički vrlo dotjerana.

Dinamovi navijači očekivali su bolje rezultate u Europi, pa i veću bodovnu prednost u odnosu na domaću konkurenciju...

- Svjestan sam toga. U Europi smo dobro krenuli, onda imali težak period. I moramo biti bolji, bez ikakve dvojbe. I s istim mentalitetom igrati europske i domaće utakmice. Opet, mislim da trebamo biti i malo strpljivi, ovo je novi projekt, tek se upoznajemo. Na početku sezone nizali smo dobre rezultate, svi su pomislili 'Ovo je sjajno, zašto bismo bili strpljivi?', ali to je nogomet. Tek smo pet mjeseci zajedno, imat ćemo i boljih i lošijih dana, ali siguran sam da rastemo. I bit ćemo još bolji.

Kako ste zadovoljni vlastitim nastupima u Dinamu?

- Rastem, napredujem, razvijam se, navikavam se na ligu i drukčiju kulturu. Znam na čemu moram još više raditi, treniram marljivo kako bih postao još bolji. Za mene je velik privilegij igrati u Dinamu, vidim koliko ovaj klub znači navijačima, pa i cijelom Zagrebu. Želim pobjeđivati, želim u Dinamu ostaviti dobar dojam.

Poslije koje ste utakmice bili najsretniji ove sezone? A koja vas je najviše razočarala?

- Hm, teško mi je sjetiti se svake pobjede, imali smo gust raspored, ali sad sam nakon Slavena stvarno bio vrlo sretan. Pokazali smo karakter protiv vrlo dobre momčadi, ta pobjeda može biti i prekretnica cijele sezone. Razočaranje? Uh, da budem iskren, poslije svake koju nismo igrali dobro, koju nismo pobijedili. Pa i sad protiv Hajduka.

Kako to mislite?

- Bili smo bolji, a nismo pobijedili. Meni je to bila dosta čudna utakmica, bilo je previše raznih prekida, teško je onda i nogometašima uhvatiti pravi ritam. U Hajduku su sigurno bili zadovoljniji nakon 1-1, baš sam htio pobjedu u toj utakmici, trebali smo dobiti. Nikad nisam igrao toliko dugo jedno poluvrijeme, puno mi toga tu nije bilo jasno. Možda je to drugo poluvrijeme bilo i najdulje koje sam ikad vidio, ha, ha. Stalno smo čekali da se utakmica nastavi, baš čudno.

Često i pjevate s navijačima. Jeste li već zapamtili koju pjesmu Bad Blue Boysa?

- U tome svi uživamo, stvarno želim što prije naučiti te Dinamove pjesme. Jako poštujem i cijenim Bad Blue Boyse, velika su nam podrška na svakoj utakmici. I stvarno je užitak tako poslije utakmice pjevati, veseliti se s navijačima, takve se stvari pamte.

Hoće li Dinamo na kraju sezone biti prvak?

- Ne želim biti arogantan, nikoga uvrijediti, ali uvjeren sam kako ćemo biti prvaci. Jasno, ako budemo skromni i ponizni, ako ćemo i dalje davati 150% od sebe. Cijela momčad živi za taj naslov prvaka, vjerujem da ćemo u nastavku sezone biti još bolji.

I za kraj, tko je bolji, Zlatan Ibrahimović ili Luka Modrić?

- Ha, ha, ovo je najteže pitanje. Zlatan je također napola Hrvat, pa što god rekao, Hrvatska pobjeđuje, ha, ha - sa smiješkom je završio simpatični Perez Vinlöf.

https://www.24sata.hr/sport/perez-vinlof-za-24sata-moramo-biti-bolji-a-dinamo-ce-biti-prvak-1095525
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet