• Nogo
    9k
    https://www.24sata.hr/sport/goda-za-24sata-cijeli-sam-zivot-sanjao-zaigrati-za-dinamo-a-sad-stvarno-zivim-svoje-snove-1069286

Ovog sam ljeta bio na istoj svadbi kao i Perez Vinlöf, a samo dva tjedna kasnije obojica smo stigli u Dinamo. Kao klinac sam išao i na sjever, a ne sanjam inozemstvo, već samo što dulje igrati za Dinamo, kaže Bruno

Stvarno je odličan osjećaj poslije Rijeke, sretan sam zbog cijele momčadi, ali i ponosan što sam odigrao svih 90 minuta u tako važnoj pobjedi Dinama. Sad imamo tri pobjede, sve je kako treba, nitko sretniji od nas u svlačionici, kaže nam Bruno Goda (27).

Iskusni branič stigao je na "mala vrata" u Dinamo ovoga ljeta, kao besplatan igrač s Rujevice preselio u Maksimir. Goda se vrlo brzo snašao u Dinamu za koji je još kao klinac igrao od 2012. do 2016. godine. I bio član jedne od najtalentiranijih generacija Dinama, one 1998. godišta koja je Dinamu i hrvatskom nogometu već dala Sosu, Moru, Brekala, Šempera...

- Da, usudio bih se reći kako je to zlatna generacija Dinama, puno je igrača već napravilo ozbiljne karijere, stiglo i do A reprezentacije. I uživao sam biti dio te generacije, s nekim sam dečkima još u kontaktu, s drugima se uvijek pozdravim kad se vidimo. Možda neki od njih nisu dali Dinamu koliko su mogli, nekako se ta generacija prebrzo raštrkala po Europi, ali stvarno su dečki odradili ozbiljne transfere, izgradili velike karijere - priča nam Goda koji na Rujevici nije doživio nikakve uvrede za razliku od nekih prijašnjih dinamovaca (Jakirović, Ristovski, Galešić...) koji su proteklih godina bili dio Rijeke:

- Uvijek sam za Rijeku igrao svim srcem, svaki puta davao 100% od sebe na terenu. Vjerujem da su navijači Rijeke to vidjeli, da su to prepoznali. I s Rijekom sam se rastao na normalan, gospodski način, po isteku ugovora. Nije tu bilo nikakve "zle krvi", nije bilo nikakvih zamjerki. I sad sam se na Rujevici srdačno pozdravio s mnogim ljudima iz kluba, svi su mi iskreno poželjeli puno sreće u nastavku karijere.

Vi ste besplatno stigli u Dinamo, došli na "mala vrata", a već ste postali član početne postave.

- Da, možda nisam došao kao jedno od zvučnijih pojačanja, o drugima se više pisalo, ali sam najsretniji na svijetu što sam opet u Dinamu. Imam vjere u sebe, maksimalno se dajem na svakom treningu, a trener će na kraju odlučiti koliko sam mu potreban i za koju utakmicu. Samo daj zdravlja, a ja ću i dalje ponizno raditi, pa se nadam kako će moj povratak u Dinamo ispasti jedna jako lijepa i pozitivna priča.

'Znamo da moramo vratiti naslov u Maksimir'
    Dinamo je ovog ljeta napravio brojne promjene, jeste li ih očekivali?

- Znao sam da će biti promjene, to je uvijek tako kad se u Maksimiru ne osvoji naslov prvaka. Znači da nešto nije štimalo. I moralo je biti promjena. OK, ne vjerujem da je itko od nas očekivao da će ih biti toliko, ali to i nije naš posao. Mi se ne smijemo time zamarati, već samo davati svoj maksimum, pokušati ove sezone vratiti naslov prvaka u Maksimir. Svi znamo koji su naši ciljevi, znaju to i domaći dečki, ali i svi stranci. Dinamo mora opet do naslova.

Konkurencija na lijevoj strani vam je Matteo Perez Vinlöf, Šveđanin peruanskih korijena. Kako vas se on dojmio?

- Ma on je prva liga, jako pristojan i lijepo odgojen dečko. I uklopio se među nas kao da je tu već dulje vrijeme. Već zna neke riječi na hrvatskom jeziku, dečko priča pet jezika, brzo će on sve to pohvatati. A imamo i zajedničkog prijatelja Lovru Zvonareka. Zanimljivo, Perez Vinlöf i ja smo ovoga ljeta bili na svadbi Zvonareka, a dva tjedna kasnije obojica smo postali igrači Dinama. Mene oduševljava kako on razmišlja s 19 godina, dobro smo kliknuli. Strašno je talentiran i potentan igrač, nastavi li se ovako razvijati smiješi mu se lijepa karijera.

S kim se vi u svlačionici najviše družite, s kim najviše provodite vrijeme?

- Cimer sam s Ivanom Filipovićem, nas dva se znamo cijeli život, još iz Županje. Družimo se u sobi, ali i izvan nje. Još sam nekako dosta blizak s Nevistićem i Kulenovićem, tu je s nama bio i Špikić. S njima sam dosta igrao kroz karijeru, a i nekako smo si bliski po godinama.

'Uživam pjevati s Bad Blue Boysima'
    Bruno priznaje kako je kao klinac imao jedan san...

- Još dok sam bio dio omladinske škole Dinama, dok sam skupljao lopte na Maksimiru, uvijek sam sanjao zaigrati jednog dana za Dinamo. Meni se taj san konačno ostvario. Došao sam do njega zaobilaznim putem, ali nitko nije sretniji ili ponosniji na mene. Znao sam kao klinac koji put otići i na sjevernu tribinu među navijače, ali češće bih bio na zapadu ili skupljao lopte pored klupe za pričuve. Na sjever bi otišao s prijateljima, ali da to treneri ne znaju, ha, ha.

Imate 27 godina, još nikad niste zaigrali u inozemstvu? Privlači li vas odlazak u neki inozemni klub?

- Jedino što me privlači je Dinamo, uvijek mi je bio san zaigrati za "plave". I to je bila neka moja dugogodišnja želja. Više sam puta bio blizu prelaska u Dinamo, ali sad se taj moj cilj i san konačno ostvario. Inozemstvo? Neka ja što dulje budem u Dinamu, a onda ćemo vidjeti što će nam donijeti vrijeme. Prezadovoljan sam ovdje, samo želim da moj povratak ispadne lijepa priča, da ove sezone vratimo naslov u Maksimir.

Kakav je osjećaj pjevati i slaviti pobjede s Bad Blue Boysima?

- Ma to je stvarno gušt, čisti užitak. Jednostavno, drugačija je emocija kad pobjeđujete u klubu koji odmalena nosite u srcu. Skačete i slavite, jedva čekate zapjevati s navijačima. I to su pjesme koje znate cijeli život, njih ne učite na brzinu, to je drugačiji osjećaj. I vjerujem da će se taj osjećaj ponavljati ove sezone, da ćemo zajedno slaviti jako puno puta. I kao klinci smo s Dinamom osvajali razne turnire, uvijek se slavilo i pjevalo, ali sad kad ste u prvoj momčadi i pobjeđujete velike utakmice, e to je neponovljivo. To se pamti.

Koje su vam neostvarene želje u nogometnom smislu?

- Mislim da je svakom dječaku u Hrvatskoj, koji kao klinac udari loptu, san jednog dana zaigrati za reprezentaciju. I kako svaki hrvatski nogometaš sanja o toj privilegiji. Tako sam i ja odmalena sanjao istu stvar, zaigrati za "vatrene". I to mi je svakako neki daljnji cilj, nešto čemu ću težiti do kraja karijere. I nešto što bih volio osjetiti. Ali polako, treba prvo raditi, trenirati i igrati, a onda ćemo vidjeti što će se događati u budućnosti, gdje će me to dovesti.

'Ponosan sam na sestru, slušam savjete brata'
    Kako strani nogometaši Dinama gledaju na maksimirski stadion, jesu li vas kad ispitivali o njemu?

- Iskreno, nisu nikad. Maksimirski stadion je takav kakav je, ali iznutra je sve na vrhunskoj razini. Od hotela, teretane, svlačionica..., apsolutno nam ništa ne fali. I sve je fantastično. Vidio sam da je krenuo natječaj za rušenje stadiona, pratim i kako napreduje gradnja stadiona u Kranjčevićevoj ulici. Jedva čekam da se sve to izgradi, da Zagreb konačno dobije normalan stadion. I stvarno kao igrač želim osjetiti tu atmosferu na novoj Kranjči, ali i na novom Maksimiru.

Dolazite iz sportske obitelji, brat Dino je nogometni trener, sestra Ines sportska novinarka...

- Da, Dino je sad u HAŠK-u, tu je u stožeru mog bivšeg trenera Krešimira Sunare. Voli nogomet, radi na sebi, to ga jako zanima. I ako Bog da, vjerujem da će i on jednoga dana postati ozbiljan trener. Volim s njim prokomentirati neke svoje igre, neke situacije, tako je bilo i sad poslije Rijeke. Neću reći da mi pametuje, ali nazovem ga, zanima me njegovo mišljenje. I kad god stigne dođe pogledati moje utakmice, tako je bilo i u Rijeci, tako i sada u Dinamu.

A sestra?

- Njoj stvarno svaka čast, kako sam ja odmalena znao da ću biti nogometaš, tako je ona znala da će jednoga dana postati sportska novinarka. Stvarno sam sretan zbog nje, ide joj sjajno. Još kad znam koliko se odricala, koliko dala u taj postao, stvarno sam ponosan na nju - završio je Goda.
  • Goncalo Santos
    457
    Primijetio sam danas da je Goda potpisao ugovor na samo godinu dana, znaci li to da je samo privremeno rjesenje?

Da me se ne shvati pogresno za sad odraduje sve maksimalno korektno i navijam za njega da se pokaze kao pojacanje.
  • rokikaciga
    4.8k
    Vjerojatno se radi o osiguranju kluba da ne zaglibimo ako Bruno ne igra dobro s obzirom da je bio ozljeden i nije igrao preko godinu dana. Ali mislim da ce mu se produziti jer je nas decko, dobro igra i ne vidim razlog da mu se ne produzi. Uvijek ce gurat Vinlof Pereza da bude sve bolji a nece se zalit ak ce presjedit na klupi 2-3 utakmice i tu je dodatan plus Bruni
  • vjeko1701
    17.8k
    Samo daj zdravlja, a ja ću i dalje ponizno raditiNogo

Goda je bome ambiciozan, cilja reprezentaciju.
  • Crusades
    18.2k
    Još ak mu sestra nije udana, nema mu kraja.
  • mlinchica
    3.7k
    Joj, joj, neupućen si, skroz :grin:
    Ines Goda Forjan (Ivan)
  • Dinaminjo
    1.6k
    Na kojoj si to svadbi bili on i Vinlof?
  • Masto
    71
    vinlofa sam vidio godu nisam vjv mu jos kosa nije počela rast tad
  • veselko tenžera
    5.5k
    Cimer sam s Ivanom Filipovićem, nas dva se znamo cijeli život, još iz Županje. Družimo se u sobi, ali i izvan nje.Nogo

Da je na terenu, reklo bi se potez (rečenica) viška.
123Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.