• The Undertaker
    9k
    Jučerašnje drugo poluvrijeme je prilično dobar pokazatelj da Kovačević, nažalost, nije trener za Dinamo. Rijeka nas očigledno gazi, jasno je svima da ćemo dobiti gol prije ili kasnije a na klupi nema nikakve reakcije. Svejedno da li je to blokada zbog stresa ili neznanje ali postaje sve više jasno da to nije to. Ne isključujem da će Boban stati iza trenera ali to mu je velika kocka a ne znam što bi s time dobio.
  • serbus
    5.4k

Čovjek prati temu i vidio je da mu se prigovara za iste zamjene u 60min i sad je sve zajebao napravio iste ali kad nismo očekivali u 75 :) ..
  • Nikola97
    19
    Svaki ozbiljan trener bi s ovim kadrom radio igrače, dizao im samopouzdanje i pretvarao ekipu u stroj. A kod nas? Kod nas talenti postaju kopije samih sebe. Izgube što znaju, izgledaju kao da su došli na probu u drugu ligu, a ne igrati ozbiljan nogomet. Nema plana A, a o planu B da ne pričamo.

I onda još slušamo izjave tipa: "Igrali smo dobro, još smo u procesu." Kakav proces? Jedini proces koji vidimo je kako se talenat pretvara u prosjek, a prosjek nestaje kao da nikad nije ni postojao.

Pogledajte Celje. Tamošnji trener je svakog igrača podigao — svima je digao nivo igre, samopouzdanje i taktičku disciplinu. Tko bi od njihovih igrača kod nas odmah ušao u prvih 11? Malo tko. I upravo to sve govori. To znači biti trener: izvući maksimum iz onoga što imaš.

A kod nas? Od potencijala se pravi sivilo. Od energije – zbunjenost. Od ekipe – skup pojedinaca bez ideje i identiteta.

Zato treba trener s vizijom igre. Trener koji zna što želi na terenu i kako želi da izgleda. Nekoga tko iz svakog igrača izvlači maksimum, tko ih podiže, a ne spušta. Nekoga tko potencijal pretvara u kvalitet, ne obrnuto. Ne onoga koji o procesu priča — nego ga pokazuje na terenu.

Treba nam rukopis. Plan. Identitet. Treba nam trener koji pravi ekipu, a ne izgovore.
  • Fatos Beqiraj
    292
    kako znas da bi napravio?

Sta ako bi i drugi trener bio los i jer ne stima nesto.
    Previse se proca o stvarima sta bi bilo kad bi bilo.
  • Nikola97
    19

Tačno, nema garancije ni da bi drugi trener uspio.
    Ali isto tako nema garancije ni da će se s ovim pristupom i ovakvom igrom išta postići.Razlika je u tome što sada već vidimo stagnaciju i nazadovanje.
  • Zagi
    12.7k
    Mnogi povlače paralelu sa Jakirovim otkazom prošle sezone.
    Ne zaboravljate li da je od tog trenutka do kraja sezone bilo sve gore i gore?

Tada smo bili složni da Jakir mora ići ali jebiga sada hladnije glave i sa dobrim odmakom, nije li upravo to bila najgora odluka cijele sezone?
  • Jima
    829
    Da li su izabrani pravi igrači za sustav koji se uveo u klub? Mene kao taktičkog laika to zanima. Ne branim Kovačevića, mislim da ne vodi dobro ekipu, ali ako mora igrati određeni sustav, da li ima igrače za njega. Nismo mi Barca da određeni sustav gajimo godinama i igrači ulaze taktički spremni u njega.
  • San Lorenzo
    22.9k
    Tada smo bili složni da Jakir mora ići ali jebiga sada hladnije glave i sa dobrim odmakom, nije li upravo to bila najgora odluka cijele sezone?Zagi

Nije.
  • Brusa
    3.6k
    Tada smo bili složni da Jakir mora ići ali jebiga sada hladnije glave i sa dobrim odmakom, nije li upravo to bila najgora odluka cijele sezone?Zagi

Jeste .
  • emilperska
    12.2k
    Bio sam protiv Kovinog imenovanja, bio sam za to da mu papire damo nakon druge pripremne jer je igra bila bezidejna i kriminalna i cinilo se vec i tada da nije ovladao svlačionicom i situacijom oko Dinama.. Ali Kova me najvise razocarao u toj svojoj mentalnoj ograničenosti kao trener. Za nekog tko je o 2009. do 2018. radio iskljucivo u 3. rangu i nize, ocekivao sam vise kreativnosti. Nesto sto je Jakir imao i sto je vjv dobio u nižim ligama. Baš je jednodimenzionalan i pročitan trener na svim razinama..
    Rotiraj, mijenjaj, isprobavaj, odrzavaj dobre odnose s igračima pa će ti vjv uz malo sreće i spasit guzicu kad voda dođe do grla. Nemojte zaboravit da je Jakir svaki put kad je bio na mm od otkaza, dobio tu utakmicu.
    Osijek, Astana, Istra, Varazdin, Betis, jogurt.
    Kova kao da je s marsa pao. Od reakcija s klupe, komunikacije s igračima, presica prije i poslije koje su za zatvorsku kaznu..

A branitelje ovog DP "procesa" V2 ili V3 pitam kako bi reagirali da je Kovu postavio Zdravko Mamić i da nas Kova ukopava svakim nastupom sve više..
    Bobanova inatljivost ce ili od Kove napravit prvaka ili ce klub otic u predbankrotno stanje s 2. izgubljenim naslovom u 2 godine i rezanjem budzeta za 50% dogodine, sredine očito kod Bobana nema jer ide all in s ovim stožerom..
  • Jaro
    11k

Nije najgora... Gore je bilo:
    -uopce ostavljanje Jakira - nedostatak muda i populizam
    - Bjelica umjesto Jakira - populizam
    - pedala Bjelici u onome trenutku
    - dovodjenje Cannavara

Bilo je jos losih stvari, al ove 4 su na prvu losije odluke od pedale Jakiru...
  • Zagi
    12.7k
    Gore je bilo:
    -uopce ostavljanje Jakira - nedostatak muda i populizam
    Jaro
    Kužim taj stav u onom trenutku kada smo se lagali da imamo bolju momčad nego što imamo i da je samo trener razlog neuvjerljive igre.

Ali malo više od godinu dana kasnije Boban je izmjenjao gotovo cijelu momčad i svi smo se složili da je to bilo nužno.

Ne može i jedno i drugo u isto vrijeme biti točno.
  • Jurki
    20.2k
    Opet klasika jucer. I sa vođenjem utakmice, solidnom igrom do pogotka za 1:0 i onda "flip the switch" raspad sistema.
    Spasio nas Hoxha onim sretnim golom.

Kola su odavno krenula nizbrdo, samo ubrzavaju, kočnicu moze potegnuti jedino Boban.

Opet identicne izmjene, figura za figuru.. a na terenu se nist ne mijenja. Ide mi na kurac limitiranost nasih trenera koji samo gura jedno te isto. Nasu igru bi procital ucitelj tjelesnog da dojde igrati sa srednjoskolskom ekipom protiv Dinama.
    Ne daj Boze da igramo s 2 špice neku utakmicu. Da se barem nekaj proba napraviti drukcije.

Kovu vise ne smatram trenerom Dinama, vec trenerom kojem je samo pitanje dana kad bu mu se zahvalilo na angazmanu.

Ovo kaj mi igramo je samo da se bacim sa sjeverne tribine na glavu.
    Toliko spaljenih milijuna eura a igramo blagoreceno za kurac.
  • Orc123
    13.6k
    daj ovu momcad pravom treneru i vidjet ces masinu koja melje u HNL.....jel si vidio koji automatizam u nasoj igri? Visoki presing smo konzumirali samo na pocetku sezone, sad ko djeca ispadaju kod preuzimanja....sve su to grijesi trenera. Plan B ili C ne postoji, nastrebane zamjene pozicija za poziciju. . . Kukavicki nogomet nakon vodstva itd itd.....Kova me bas razocarao, ne ljudski nego trenerski.
  • Neron53
    2.2k

Vjerojatmo si.mislio na rezanje buđeta za 50 posto :) .... a s ostalim se slazem .
    Sto se tice Kove... nije dobro i vjerojatno nece zavrsiti dobro za njega . Mislim da ga sve ovo previse stresira i bojim se za njegovo zdravlje .
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.