• Droljo
    16.8k

Da. Mi od uvijek pratimo rukomet i nogomet. Baš čudno.
  • NORTE
    16.4k
    u Puli je to uspješno odrađeno i Demoni su podržaliTvrdica McTvrdi

Demoni su napustili svoj neambiciozni mali niželigaški klub s Drosine i tražili od uspješnijeg gradskog rivala da promijeni ime i boje za njihovu navijačku podršku pa preselili na stadion na Verudi.
    Tamo počeli graditi novu nogometnu priču u Puli s kojom se poklopila i potpuna rekonstrukcija stadiona Drosina na koju je preselila nova Istra.

Varteks je skroz drugačija priča, sponzor više nije davao lovu, promijenili sponzorsko ime i dali klubu ime po gradu, a klub kasnije svejedno propao.
    WS odlučili osnovati svoj novi nk Varteks.
    Varaždin osnovao novi klub i stvara novu priču bez WS-a.

Nogomet je sport i biznis, a navijači su kulisa i sve više ih se doživljava kroz što veću potrošnju.
    Ne mora svaki klub imati navijačku grupu da bi bio legitiman.
    Sličnih kao Slaven po Europi ima na bacanje.
  • badjibadara
    5.3k
    Navijačke skupine nastaju iz generalnih navijača, a oni nastaju iz klupskog identiteta.Bosskovitz

Možda nam @Droljo pomogne sa identitetom Kutine, obzirom da i njegova Moslavina ima isti taj generički grb, a narančaste detalje na tribini, i ako se ne varam narančaste desove.

Od grba grada Kutine dao bi se složiti sasvim pristojan grb nogometnog kluba:

Kutina_%28grb%29.gif

Dok baš na grbu Moslavine, da izbrišeš natpis, nebi imao pojma o kom se klubu radi:

moslavina-flat-1919_shadow_cmyk-01.png
  • Droljo
    16.8k
    Tu nikad nitko nije vodio brigu o tim stvarima. Nogomet je narančasta šema a rukać plava ili bijela. Slični smo kao šibenik u nogometu, možda ima poveznica jer imamo tamo luku u vlasništvu. Stvarno nemam pojma. Vjerojatno @superhik zna bolje pa nek objasni.
    Za rukać je još gori grb a tu deremo prvu ligu i izlazili smo u europu par puta. :rofl:
    1511-1-200x200.png
  • Omake
    9.4k
    Zaglušujući jauci kasica prasica odjekuju gradom ispod Marjana
  • NORTE
    16.4k
    Daj Istra-Hajduk u prva dva kola bez livaje. :fire:
  • Tvrdica McTvrdi
    466
    Demoni su napustili svoj neambiciozni mali niželigaški klub s Drosine i tražili od uspješnijeg gradskog rivala da promijeni ime i boje za njihovu navijačku podršku pa preselili su na stadion na Verudi.
    Tamo počeli graditi novu nogometnu priču u Puli s kojom se poklopila i potpuna rekonstrukcija stadiona Drosina na koju je preselila nova Istra
    NORTE

Da, u 50 godina nazivi su bili Uljanik, Pula, Istra, Pula 1856, Pula Staro Češko i u konačnici je sad Istra 1961 jer je to godina kad su se spojili Uljanik i Pula u Istru prvi put. Point is, nevezano kaj realno nijedan od klubova nije postojao 10 godina u komadu uspješno je sve to integrirano u povijest kluba, bez obzira što ovaj realno postoji od 2007. Pritom, danas još uvijek postoji NK Istra Pula koja služi samo kao akademija i nema seniore, i NK Uljanik koji igra na Stoji treću ligu, ali je isto kao druga ekipa Istre...

Varteks je skroz drugačija priča, sponzor više nije davao lovu, promijenili sponzorsko ime i dali klubu ime po gradu, a klub kasnije svejedno propao.
    WS odlučili osnovati svoj novi nk Varteks.
    Varaždin osnovao novi klub i stvara novu priču bez WS-a.
    NORTE

Zato kažem, klub je ionako propao i priča je trebala krenuti ispočetka, mogli su onda pronaći način da svi pušu u ista jedra, a ne ovako imaš 2 kluba bezveze i zbunjuješ ljude. Mislim njihova stvar...
  • superhik
    12k
    To je i dalje misterij. Nikad nigdje nisam našao neki razlog za narančastu boju kluba. Jedino što sam naišao je da su u kontekstu Moslavine i Kutine, povijesni izvori o nošnjama i tekstilu regije spominjali zagasite i crvene tonove, ali ne izričito narančastu kao tradicionalnu boju.
    Sredinom sedamdesetih su se nosili narančasti dresovi, kako i zašto, ne znam, pa se promijenilo u žute, pa opet u narančastu
  • Droljo
    16.8k

Možda zbog amonijaka :lol:
  • Bosskovitz
    16.9k

Šibenik je jako dobar primjer rebrandinga kad nemaš nekog novca ili genijalnih rješenja, ali barem površno kužiš koji je smisao brenda. Godinama je nogometni klub bio plavi doma, bijeli u gostima, dok nisu odlučili uzeti boje Šibenke s kojima su se i navijači i grad naprosto više poistovjećivali.
  • Ivdzo11
    7k
    Kako se počinju rasplitati prvi čvorovi prijelaznog roka, tako se novonastalim situacijama prilagođavaju i klupski planovi što se rubrike dolasci tiče. Uz već angažirano krilo/napadača Omara-Šarifa Sijarića pozicije koje se planira popuniti su desni branič (Lasickas), stoper (donese li rad koji traje već tjednima željeni plod, navijači će biti itekako zadovoljni akvizicijom), dvojica zadnjih veznih (Pajaziti i jedno poznato, jako ime koje se još ne smije naglas izgovoriti), još jedan krilni napadač (posebno ako Djouahra ne potpiše novi ugovor), napadač (Saho će na posudbu, momčad ne može ostati samo na Čopu jer je Fruk, kako je sam Mišković rekao, prerastao SHNL).

Kucni novinar
  • rakurs
    1.5k
    jedno poznato, jako ime koje se još ne smije naglas izgovoriti)Ivdzo11

Da ne bi Riječani uskoro na svojim forumima krenuli s inicijalima A.A. :grimace:

Šalim se, ali baš me zanima Ademijeva odluka, hoće li negdje van ili će kao što se govori u zadnje vrijeme tražiti nešto ovdje jer mu se ne ide daleko. Ono kaj mislim da je sigurno je da neće ostati u Dinamu, prilično sam uvjeren da on misli da negdje još može biti važna karika.
  • Mali Zeus
    17.6k
    Znači tovari ipak skupili sitniš iz kauča za Garciju.
    iako nije mi jasno zašto ga dočekuju s welcome.
  • vjeko1701
    15.8k
    Meni zvuči na Roga, makar nije nominalno zadnji vezni.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.