• Carmichael
    94
    Nije Hajdukov transfer rok uopće loš, koliko se stječe dojam ovdje. Nije naravno bolji od našeg, ali nije ni za bacit.

Jesu li Pajaziti i Karačić pojačanja za nas? Ne, ali za njih jesu, jer su na tim igračima imali lošije igrače od ova dva.

Transferom Karačića imaju desnog beka boljeg nego što je Hrgović bio, plus Hrgović se vraća na svoju primarnu poziciju. Pajaziti je sigurno bolji igrač od Krovinovića, a vjerojatno će donijet više nego što im je Rakitić donosio.

Ivušić je miljama bolji golman od Lučića, ruku na srce, bolji je golman i od Nevistića.

Eventualni dolazak Rebića bi ih sigurno pojačao, u kakvom god da je padu karijere, ima 27 nastupa u Serie A ove sezone, dok je Rusyn sezonu prije dolaska u Hajduk imao manju minutažu i manje utakmica odigranih u drugoligašu Sunderlandu (koji završava 16. u ligi te sezone).

Garcia je, isto kao i Kovačević, pokazao da zna igrat moderan nogomet, em presing, em izlasci iz presinga..

Ne trebamo se bojat Hajduka, naš transfer rok je puno bolji zasad (a vjerujem da će biti još i bolji), momčad nam je puno kvalitetnija, ali isto tako treba reći da posao koji su oni zasad napravili nije tako loš i da bi mogli biti bolji nego što su bili ove sezone.
  • NORTE
    17.4k
    Vjerujem da će svima biti zanimljiv ovaj post.
    Nemamo baš neku prikladniju temu pa neka bude ovdje, malo o povijesti naših klubova.
    Grbovi klubova 1. Jugo lige 1954.
    tv3oXto.jpeg

Prvoligaši iz Hrvatske 1954:
    dinamo, Lokomotiva i Zagreb
    Proleter (NK Osijek)
    Hajduk

Nisam znao da je ovo stari grb Osijeka (tad se zvao Proleter).
    Rijeka tad nije bila prvoligaš, ali do te godine se zvala "Quarnero/Kvarner" i u grbu je imala slova QK i crvenu zvijezdicu.
  • Neron53
    1.8k
    Loksa ocito jedina prkosila komunjarama.
    Zatim Zagreb, Željo , Bsk i mi :)
  • ZgDLions
    1.1k
    Samo se Lokomotiva odupire okupatorskim zvezdama na grbu.
    Za nagradu idem na njihovu prvu tekmu u sezoni na Maximir.
    :smile:
  • badjibadara
    6.4k
    Od 14 klubova, 3 iz Zagreba. Dominacija.
  • Mali dioničar
    17.8k
    Od 14 klubova, 3 iz Zagreba. Dominacija.badjibadara

Pa iz Beograda su 4.
  • Droljo
    18.4k
    Od 14 klubova, 3 iz Zagreba. Dominacija.badjibadara

I 4 iz Beograda :lol:
  • Jos-Optimus
    6.4k
    ne znam po čemu je Pajaziti definitivno bolji od Krovinovića. A ovo za Ivušića i ako možda djeluje tako, ja sam uvjeren da je Neva najbolji golman HNL-a, prošla godina je bila čudna svima, on je imao i ozljedu leđa, a kad se vratio u formu je izgledao kao stari Neva koji nam je donio naslov i ulazak u LP. Otišao im je Prpić koji im je donosio jako, jako puno, a otići će i Sigur. Oni će biti sve, samo ne jači.
  • badjibadara
    6.4k
    Kad pogledaš što se dešavalo sa Zg klubovima nakon WWII, ovo je stvarno čudo. Bg je u to vrijeme centar političke moći, veći grad od Zagreba, očekivano da ima taj broj klubova u najvišem rangu, a Zg pokazuje žilavost u tom periodu. Očekivao bih i predstavnike Slovenije, Crne gore i Kosova u prvoj ligi. Bratstvo jedinstvo jel
  • Paggini
    58.9k
    Nije Hajdukov transfer rok uopće loš,Carmichael

A kako se uzme - koji je pokazatelj dobrog prijelaznog roka?

Jer ako je ambicija tovarima da budu prvaci, ovo nije dobar prijelazni rok zasad - prodaja Prpića koji im je davao dosta u obrani, a jos vise u izgradnji napada. Vjerojatna prodaja Sigura koji je jako dobar desni bek, a moze iskocit i na dvije druge pozicije, a dovođenje Pajazitija koji je ok u najboljem slučaju, Karacic koji je hc hnl bek, Rebic koji je zabio 6 golova u 4 sezone i Ivusic koji je branio u Osijeku i Pafosu (ok je golman, ali uozbiljimo se).

Ako im je ambicija da budu inkrementalno bolji nego prošle godine i prodaju sve što valja od mladih i molit se da ih pomazi sreca 36 kola, onda ok.

Rijeka i Istra rade puno zanimljivije poslove za njihove financijske prilike. Jedino bih za Ivusica rekao da je pojačanje, a ni Karacic ni Pajaziti mi nisu ozbiljna imena. Rebić je ime, da, ali je toliko daleko od ozbiljne forme da mi je besmisleno uopće gledat ga kao pojačanje.
  • Noel
    13.1k
    Ovaj njihov prijelazni rok pokazuje da bez obzira na dolazak Garcie njihov pristup utakmicama i prvenstvu ostaje isti kao i svih ovih godina. Ivušić Livaja i 9 panjeva. Imaš solidnog golmana ispucaj sve na Livaju,nek nešto on napravi sam ako ništa svirat će sudac koji penal. Dovoljno za još jedno čvrsto treće mjesto. Naravno da bi Garcia volio više za svoj nogomet Valinčića nego Karačića ili Lisicu umjesto Bambe ili Domingueza umjesto Šarlije ili Villara umjesto Pajazitija. Al njega se ionako ništa ne pita tu se vidi ne planski rad udruge NH i njihovih sektaša. Bivši je do rujna a onda ostatak sezone će se novi trener ala Vulić/Karoglan provlačit na sudce i Livaju do proljeća kad će krenut totalni raspad i još jedno treće mjesto.
  • Crni86
    12.5k
    Ivusic (30) - karacic (29), uremovic (28), sarlija (29), diallo (28) - zaper (27), krovinovic (30), pajaziti (23) - brajkovic (20), livaja (32), sego (25)

Tri igraca ispod 25 godina ukoliko uzmemo i segu. Dugorocno ovo je osudeno na propast. Tu je jos sigur za kojeg se prica da ide ovo ljeto, Pukstas je ispao iz svih kombinacija i ajde Durdov. Ali ovo djeluje po godinama kao momcad reala, koja osvajanjem nekog trofeja uzima 100-200 milijuna eura, a ne kao klub koji zivi od transfera i natjece se u razvojnoj ligi.

I sada kada znas da financijski si u gabuli, umjesto da pronalazis mlade talentirane igrace koje ces u buducnosti unovciti ili dajes priliku i guras svoje mladice, ti trosis 500k na 30 godisnjeg golmana (uz to imas mladica koji je navodno talent i trebao je postat prvi golman , dovodis karacica da igra ispred malog hodaka ili opet zapostavljas capana da igra pajaziti…. meni je to suludo i samoubilacki potez
  • Tvrdica McTvrdi
    1k
    trosis 500k na 30 godisnjeg golmana (uz to imas mladica koji je navodno talent i trebao je postat prvi golman , dovodis karacica da igra ispred malog hodaka ili opet zapostavljas capana da igra pajaziti…Crni86

Imaju trenutno još 4 igrača "u izlogu", a očito im je dosta jedna prodaja godišnje. Golman je stvarno pozicija koja se teško prodaje i čak ni razvojnim klubovima se tu ne isplati pretjerano razvijati nekog osim ako nije kao Livaković već sa 18 pokazao da je najbolji. Dobiš odličnog golmana za pola milje i može ti branit potencijalno još 6-7 godina. Barem još dve godine dok je Livaja tu će trajat ovaj "all in"
  • Crni86
    12.5k
    još 4 igrača "u izlogu"Tvrdica McTvrdi

Puki, sigur, durdov. Sa tim da je pukiju cijena opasno pala, a cini mi se da se europa lagano hvali i od durdova.

Samo jedna prodaja godisnje njima nije dovoljna, najbolji prikaz toga je ova kaznica uefe i akumulirani gubitak zadnjih par godina. Ako zelis plesat na rubu, i ne znat da li ces sutra imat za place okej. Ali ako zelis stvoriti zdravu sredinu koja je uz to stabilna, onda tako neces poslovat.

Kuzim kaj oces rec za golmana, ali kad nemas novaca, ne trosis na nikoga i potrosis 500k za poziciju na kojoj imas svog mladica za kojeg se vjeruje da je neki talent i kojem se planirala dat jedinica, onda si po meni lud. To je cisto neko planiranje kadra, nesto sta se i kod nas dosta lose radilo. Ovak bu mali Silic opet pojeo govno, a ruku na srce moze ic i ca iz kluba pored Ivusica.

S moje strane gledista, jako lose i dodatno destabilizirajuce. Ja u tim potezima ne vidim nikakvu dobru sportku politiku. Da pace vidim neku panicnu kupovinu da se proba opet nes sklepat na jaka imena i to je to.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.