• scooniepenn
    4.8k

Koliko sam shvatio od većine ovdje Stojkea se vidi kao novo 1. lijevo krilo. Ili sam nešto krivo pokopčao?
  • vjeko1701
    15.8k
    Ako to i je istina, kaj je upitno, onda je strategija razvoj jednog od boljih mladih igrača iz prošle sezone. Lisica s tim nema nikakve veze.
  • Crni86
    11.5k

to je pitanje za zvonu bobana. I opet mjesas kruske i jabuke i opet guras lisicu kao desno krilo u kontekst petka(napadaca) i pjace (lijevog krila).

Na kraju ti opet odgovaram taj luka stojkovic oko kojeg se slazemo da je the next big thing ce nadomjestit pjacu na lijevom krilu.
  • scooniepenn
    4.8k

Vidi li se Stojkovića kao 1. opciju desno ili lijevo (s obzirom da je dolaskom Vidovića on očito projicirana 1. desetka, jer za krilo zbog nedostatka brzine nije) je na kraju dana nebitno za poantu ovoga o čemu pričam. U svakom slučaju nam treba klasan 1. napadač i jedno klasno krilo.
  • Crni86
    11.5k
    U svakom slučaju nam treba klasan 1. napadač i jedno klasno krilo.scooniepenn

A pripreme jos nisu ni krenule. Ajmo onda barem sacekat da krenu predstavljanja, da se decki okupe pa da onda vidimo da li imamo/nemamo to klasno krilo i klasnog napadaca.
  • vjeko1701
    15.8k
    Pa bitno je jer radiš usporedbu koja nema pretjerano veze sa situacijom. Neka Stojković i bude garantirano prvo lijevo krilo, otvoreno je da se dovede neko jače desno uz Lisicu.

Doveden je očito i Vidović, dal za 10, dal za krilo će se tek vidjeti. Njegove brojke prije dvije godine ne zaostaju pretjerano za Pjacom ako pričamo o HNL-u a valjda je i nešto kompletniji igrač sada.

U svakom slučaju ne vidim potrebu za povezivnjem dovođenja Lisice kao mladog potencijala i rotaciju na desno krilo i raskid s Pjacom kao preskupim za ono kaj pruža na lijevom krilu.
  • scooniepenn
    4.8k

Jesam li ja igdje unosio nemir i paniku ili samo komentiram trenutnu situaciju? Ovo je tema na kojoj raspravljamo o trenutnoj situaciji i što nam treba, a ne radimo fiktivne predikcije, što u svim svojim postovima i radim. Ako se želimo što bolje uigrati moje je mišljenje da te dvije pozicije do 1.7. trebamo zatvoriti. Ništa više, ništa manje.
  • scooniepenn
    4.8k

Oprosti, ali zaista ne razumijem kakve ja to usporedbe radim? Jesmo li trenutno na jednom nominalno 1. krilu i bez 1. napadača? Jesam li ja igdje napisao da je to to i da te pozicije nećemo nadopuniti? Iznio sam svoj stav o Lisici na temelju svega što sam kad je o njemu riječ do sada vidio. Lisica je isključivo i jedino spomenut u kontekstu napadačkih pozicija i refleksije odlaska Pjace i njegovog dovođenja na trenutnu situaciju. Dakle, sukus je taj da svakako imamo Stojkea kao 1. opciju za jedno od dva krila i da nam dvije pozicije u startnih 11 kad je riječ o ofanzivi ostaju za popuniti. To je moje mišljenje s kojim se možeš ili ne moraš slagati. Što se tiče Vidovića ako ćemo igrati brz i dinamičan nogomet, on trkačke i motoričke kapacitete za takav nogomet na krilu nema. Zato ne vidim smisao u stavljanju njegove statistike od prije dvije sezone ni u kakav kontekst kad je valjda opći konsenzus da takav pozicijski nogomet u kojem je on igrao krilo više nećemo igrati.
  • vjeko1701
    15.8k

Možeš mi onda samo objasniti znači li to da smo uštedom na Pjaci i Petku spremni dovesti dva vrhunska igrača ili se igramo famoznog moneyballa pa je strategija da se da prilika Lisici kao prvom desnom krilu pa što bude bude?scooniepenn

Ponavljam, uzeo si raskid sa napadačem i lijevim krilom pa postavio tezu da bi se moglo igrati moneyballa i staviti Lisicu na prvo desno krilo.

Zašto? Odkud uopće ideja da je Lisica (sa ili bez Pjace u rosteru) garantirano prvo desno krilo? Odkud ideja da je Stojković garantirano prvo lijevo? Zašto objedinjuješ pozicije lijevog i desnog krila u pretpostavke?

Ako samo brojiš kapitalce i ignoriraš pozicije, zašto onda ne kapitalac na lijevom beku ili u veznom redu? Moje cijelo pitanje je kako si ubacio Lisicu u tezu sa Pjacom i Petkovićem i zašto ti je baš Lisica dio rasprave o Pjaci i Petkoviću?

Na kraju svega, da li je Pjaca bio toliki kapitalac u protekloj sezoni da bi njegov učinak mogao nadomjestiti samo neki novi kapitalac?
  • scooniepenn
    4.8k

Iskreno se nadam da Lisica nije 1. opcija za desno krilo. Koliko mogu pročitati dosta forumaša misli da će on upravo to biti. Poanta stavljanja u korelaciju Lisice, Stojkovića, Vidovića i Pjace je samo u očiglednoj rotaciji igrača po pozicijama. Vidović je najlogičnija opcija za 10-ku, što automatski znači da sigurno Stojković neće biti njegova alternacija, već ili 1. desno kao drugu polusezonu lani ili 1. lijevo krilo što je igrao u Lokomotivi. Ovo što spominješ da Pjacin učinak može nadoknaditi netko tko nije kapitalac se na kraju svodi samo na to što mi želimo u idućoj sezoni. Ja želim da budemo puno puno bolji nego lani što iz moje perspektive znači da nam ofanziva izgleda 1. napadač, Stojković, Vidović, vrhunsko desno krilo. Ako si čitao moje postove onda si mogao vidjeti da sam i pisao o tome kako nam nedostaju kapitalci i na lijevom beku i na lijevom stoperu, što je ukupno najmanje 4 pozicije gdje nam fale 1. izbori računajući i ofanzivu.
  • vjeko1701
    15.8k
    Pa ja sam jučer napisao da nam treba barem 3 kapitalca za prvih 11 koji su klasa iznad HNL-a.

A kaj se tiče tko je doveden za što, siguran sam da nikom ništa nije garantirano i da Lisica nije doveden sa vizijom da će biti nedvojbeni prvotimac. Zato valjda i tako duge pripreme tokom kojih se vjerojatno može i reagirati sa dovođenjem igrača ukoliko netko pokaže da to nije to.

Mi sigurno još barem mjesec dana nećemo imati točnu ideju oko izgleda ekipe u sljedećoj sezoni. Tu će biti još odlazaka i dolazaka i korekcija. Generalno imam dojam da se prerano počelo kalkulirati tko će igrati što u idućoj sezoni. Gotovo pa svi kreću od 0 a siguran sam da najbolja imena u rubrici dolazaka nismo još ni čuli.
  • scooniepenn
    4.8k
    Čitajući ovaj tvoj zadnji post ispada da se slažemo. Nije upitno da svi trebaju dobiti priliku pa možda netko iskoči, jer nitko ne treba biti preplaćen na mjesto u prvih 11. Mislim da ako dovedemo 4 igrača razine Ljubičića na dvije ofanzivne i dvije defanzivne pozicije, gdje su trenutno rupe, preduvjeti za dobar rezultat bi bili stvoreni.
  • mlinchica
    3.2k
    da li je Pjaca bio toliki kapitalac u protekloj sezoni da bi njegov učinak mogao nadomjestiti samo neki novi kapitalac?vjeko1701

Malo sam osjetljiva na Pjacu, pa moram bacit komentar. :wink:
    Ovisi kaj je kome kapitalac.
    9 golova i 9 asistencija (ubrojena je Europa jer Europu igramo i ove sezone pa nema smisla mu oduzimati taj dio statistike). Čiste brojke. Nek nasljednik to nadoknadi i onda smo na nuli. Ako uspije biti jeftiniji, k tome još bolje, idemo u plus.

A sad općenito.
    Koliko vidim po svim komentarima, oni koji su nezadovoljni, nezadovoljni su najviše radi toga kaj smatraju da se rješavamo kvalitetnijih igrača, a na potpisu još uvijek nema njihovih nasljednika za koje su uvjereni da ih mogu nadomjestiti, a kamoli biti bolji. Ujedno i to da se rješavamo jako velikog broja igrača, koje treba nadoknaditi valjda kvalitetnijim (možda i skupljim) kadrom od ovih koji su izgubili titule prošle sezone.

I potpuno je promašena negativa koju neki onda ovdje ispoljavaju po njima “tko više voli Dinamo” ili “pljuvanje po Bobanu” jer dečki fakat pristojno, prilično argumentirano i strpljivo pojašnjavaju svoje mišljenje (uvijek prvo pogledajte tko piše).
    S druge strane većinom dobiju “vjeruj Bobanu”, “treba pričekati pripreme”, Pjaca i Petko su preskupi.
    I ok. Ja sam jedna od onih koja si sama non stop govori “to je Boban, zna kaj radi”. Jer ako ovo ne uspije, mnoga srca će popucati.

Uglavnom, gušt je čitati kvalitetne rasprave, samo nastavite.
    Još prije 2 mjeseca su neki prijetili štrajkom glađu, skidale su se glave svima po redu, oživjela je tema Grobara, a vidim da je Zona ovdje gotova suglasna za sve dosadašnje poteze.
    Neka nam samo ta romantika potraje što duže.
    :wink:
  • Nogo
    7.2k
    Bobanova čistka u Dinamu

• Zvonimir Boban provodi radikalnu reorganizaciju Dinama, uključujući otkaze visokoplaćenim igračima poput Brune Petkovića i Marka Pjace.

• Transfer Martina Baturine u Como je skoro gotov, očekuje se prihod od oko 21-22 milijuna eura.

• Dinamo se suočava s velikim financijskim gubicima zbog prethodnih loših ulaganja u igrače.

• Boban se bori s čišćenjem svlačionice od preplaćenih igrača koje nitko ne želi, te istovremeno mora graditi novu momčad.

• Iako je Bobanov posao izuzetno težak i rizičan, smatra se jedino ispravnim putem za Dinamo, usmjeren na dugoročnu financijsku stabilnost i sportski uspjeh.

https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/nogomet/boban-uvodi-red-u-dinamo-lesinari-ga-cekaju-na-krivini-ali-to-je-jedini-put---918517.html

Po meni jedan dobar i realan tekst Mede.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.