• Crni86
    16.5k
    Knjiga izmedu ostalih povlaci zakljucak temeljem dugogodisnje analize utakmica (vecinom PL) da je 50% vjestina 50% sreca.Filip B

A sta znaci vjestina? A sta sreca? Kako definiras srecu? Lopta se odbila igracu bas na nogu i on zabi loptu u prazan gol? To je sreca ili vjestina?

Dajte molim vas. Da je ovo istina ne bi imali real, barcu i ostale klubove gdje jesu dugi niz godina. Na kraju ne bi niti nas dinamo bio danas tu di je da je ta konstatacija istinita. Najbolje onda da ti klubovi krenu igrat eurojackpot ili da boban novcicem odluci kojeg igraca da uzmemo.

U momcadi Dinama protiv Dinama iz Kijeva taj dan su igrali: Vrsaljko, Brozovic, Kovacic, Vida. Ova 4 su osvojila jednu ili dvije medalje na svjetskim prvenstvima.Filip B

Znaci ti zelis rec da je brozovic od tog dana isti onaj brozovic koji je digao medalju? Covjece bozji… koliko su ti decki morali zganaca i iskustva jos proc kako bi postali to sta su postali. Ti decki su tu tek bili na samom pocetku svojeg puta i uopce je suludo uspotedivat njihovu kvalitetu kad su igrali protiv dinama iz kijeva s kvalitetom iz 2018.

I tekstu ispod opet se pozivas na mandzu i kramu. Oba igraca su tek posliie napravila veliku karijeru. Na kraju krama je u dinamu bio na marginama. Totalno je ne realno usporedivati kramu iz dinama s ovim iz hofenheima ili mandzu iz bayerna. Totalno druge osobe i igraci.

Ja nisam spekulirao sta bi bilo da je lopta otisla 10cm lijevo ili desno, ja sam ti tocno rekao kako bi isti defetisti pisali ode.Filip B
    Ne bi. Jer je igra i dalje za k. Kao sto sam napiso to bi nam usminkalo dojam i zavaralo nas sve skupa. Istu pricu smo prosli protiv osijeka gdje se i razvila velika rasprava na forumu. I vise volim kriticare jer radi tih kriticara ce se uvijek netko trudit vise, najgore je vikat sve je okej i uljuljat se - tu stari napredka nema. Za dinamove pojmove zapravo nikad nije dobro i uvijek moze i mora bolje. To je gard šampiona.

Trener se trazi, igraci se trazeFilip B
    Koji igraci? Njih 14. Istina ostalih 10 je u skroz novoj situaciji da su zakucani na klupu vec dva mjeseca.
    Trener se ne trazi nego se trener pogubio. Igra nam je po dojmu i statisticki u padu i tu misli na ofenzivni dio igre.

Lijepo je trusiti optimizam ali ti konstantno gledas jednu stranu medalje. Prozvao si emila koji je iznio totalno pesimisticko glediste, a ti pak totalno optimisticno. Na kraju svako u svoju krajnost i niti jedan nije u pravu vec je istina negdje na sredini.
  • Crni86
    16.5k
    Kaj se tice clanskog dana, ne kuzim zasto se odrzava sad usred sezone.

Po meni bi bilo bolje da se odrzi na kraju sezone, znas kakav si rezultat napravio, podvukla se crta pa neka ljudi pitaju.

Ovako si vec pre daleko od prosle sezone i glupo je uopce vise pitata sta za proslu sezonu, ova sezona traje puno pre malo i sta god se pita ce odgovor biti ma bude to bolje u procesu smo i to je to.

Moj prijedlog je da se odrze dva clanska dana - jedan ovako na jesen. Drugi na kraju sezone kada bi tema vise trebala biti sportski rezultat kluba u toj sezoni.
  • Dzoni
    2.5k
    da je 50% vjestina 50% srecaFilip B

Prije bih rekao da je 50% novac uložen, a 50% vještina.
  • jedan u nizu
    16k
    Prije bih rekao da je 50% novac uložen, a 50% vještina.Dzoni

Ten percent luck, twenty percent skill, fifteen percent concentrated power of will, five percent pleasure, fifty percent pain and a hundred percent reason to remember the name
  • Dinamovapriča
    594
    Pa to nista ne skodi. Sto se mene tice neka bude 3,4 puta u sezoni. Sto vise, to cemo vise znat i mozemo pitat sta nas zanima.
  • Crni86
    16.5k
    nista ne skodi ako nije jedini put.

Ako ce biti samo jednom na godinu, termin je po meni promasen jer prosla sezona vise nije aktualna i bila je prije 5 mjeseci, a od tekuce je puno pre malo proslo.
  • Dr Hofmann
    4.2k
    Dosta je defetizma i malodušnosti oko kluba u zadnje vrijeme. Ulovi i mene, priznajem. Očekivao sam puno više. Ali onda ničim izazvan, na moju sramotu nakon dugo i predugo vremena vidim ovaj spot i digne mi se tlak, adrenalin i ostale pizdarije.

Nek sam subjektivan, pa valjda na ovom forumu i to trebamo biti. Nitko nema jaču himnu. Nitko.

Ajde sutra odigrajte u ritmu ove pjesme Sunce mu jebem više. I za one kojih više nema u ovom videu, pokažite muda. I igrači, i treneri. Udari, razvali za Dinamovu slavu. Nema uzmaka, borite se do kraja, mi trebamo barem tih 90 minuta bit svim srcem uz ekipu. Otići odati počast preminulima, i onda na stadion.

Ajde više, pokažite da ne može nitko u Hrvatskoj s nama u istu rečenicu
  • NORTE
    20.9k
    Kova:

Kakva je situacija s Pierre-Gabrielom?
    - Trebao bi se vratiti idući tjedan.

- Mikić je s nama u momčadi i možda će zaigrati.

- Nadam se da se ubuduće neće dozvoliti da se igra na takvim travnjacima.
  • fakin
    1.6k
    Lisica bu desni bočni
  • Pesca90
    93
    Protiv ovakve Rijekine strukture,idealni bi mi bili za overlap po bokovima Vinlof/Hohxa i na drugoj strani Lisica/Bakrar sa 6 igrača u završnici dok bi kvadrat Bennacer/Misic,McKenna/Dominguez trebao biti dovoljan da im osigura leđa.Ocekujem Kovinu izbalansiraniju verziju sa Godom
  • Jos-Optimus
    7.7k
    Tocno vidim koliko sam ostario i kakav sam sve Dinamo gledao kada je nekim ljudima ovo najveća kriza Dinama koju pamte.

Da je dobro - nije, ali da je katastrofa - nije ni to. Vjerujem da samo može biti bolje, da ćemo reagirati i na terenu i u prijelaznom roku, a i na trenerskom planu (uvjeren sam da je Boban iskomunicirao Kovi da se pribere i postavi).

Ne, neki ovdje nisu Mamićevci, ali jedino i samo komentiraju kad nije dobro i doslovce ispada da su sretni kad je tako.
  • Dinamo-SB
    607
    Mislim da se jako zanemaruje činjenica da Nevistić loše brani, i to napominjem uz, složit će se manje-više svi, jako dobru obrambenu liniju ove sezone.
    Objavljena je bila i statistika ovdje na forumu, i jasno je da Neva ima velik utjecaj na rezultate ove godine – pa i na Kovu i na tu toliku „čuvenu“ rotaciju.

Primjeri: čovjek primi u Malmöu gol u 45. + minuti, i sva koncepcija igre se poremeti. Lovimo rezultat, psihologija ekipe se mijenja. U redu, Kova bi možda mogao bolje reagirati u takvim situacijama s rotacijama i izmjenama, ne branim ga, ali ako na igrača može utjecati loš teren, to što nije u kontinuitetu, što sjedi na klupi – zar na Kovu ne može utjecati to da mu prvi golman prima golove ni iz čega i time mu u startu ruši plan igre? Ajmo ne imati dvostruka mjerila.

Gorica – 21. minuta, Lokomotiva – 21. minuta, Maccabi – 14. minuta, Malmö – 45. + minuta, i to iz prvog pravog udarca, kad smo do tada izgledali dobro.
    Vukovar je bio katastrofalan i tu je Kova najveći krivac, ali realno – Neva je i tamo mogao bolje reagirati kod pogotka dok npr. udarac Varele,s obzirom u kakvoj je formi Neva,ne bi me cudilo da bi primio. Dakle, i uz lošiju igru, da imamo malo boljeg golmana, rezultati su mogli biti bolji i utakmice bi odlazile u drugom smjeru. Psihološki učinak ranog gola izuzetno je važan – teško je vraćati se u utakmicu, igra se razbija, protivnik se valja, odugovlači... Nije teško shvatiti da ako ekipa protiv tebe igra čvrsti bunker i postigne rani gol, slijede izležavanja, gubljenje ritma i potpuni kaos u igri. Tu mi smeta zašto se Mudražija ne iskoristi u takvim situacijama, kao protiv Gorice i Vukovara – u neredu i kaosu može donijeti energiju.

Najviše osobno zamjeram Kovi to što i dalje drži Nevu na vratima i time ga dodatno „ukopava“, a pritom u trenucima kaotične igre ne koristi prekaljenog HNL-ovca Mudražiju. Razumijem da se Mudri taktički ne uklapa i da je „divlji“ igrač, ali kad loviš rezultat protiv Gorice u potpuno razbijenoj igri, ne vidim boljeg i iskusnijeg igrača od njega. To je moja realna kritika prema Kovi, ali razapinjati čovjeka ovako – to mi je stvarno pretjerano.

Uzet ću primjer utakmice Real – Juve. Real dominira u svim segmentima, pokušava probiti „bunker“, Vlahović ima kontru, praktički zicer jedan na jedan – i Courtois brani. Real pobjeđuje 1:0, sve uredno, svi zadovoljni, mediji hvale Real. A što bi bilo da je Vlahović zabio?

Ne uspoređujem Real i Dinamo, ali želim reći da ekipe koje igraju ofenzivno, koje stalno napadaju i drže igru, uvijek moraju računati da će nekad „sjevnuti“ kontra. Zato moraš imati golmana koji će ostati koncentriran i obraniti tu jednu šansu. Neva to nama ne nudi – prima branjive, rane golove i onda slijedi muka do kraja utakmice.

Kako god bilo,sutra po pobjedu kako god znamo!

DZG iznad svih!
  • prefontaine
    4.8k
    Kovačević o Pierre-Gabrielu

15.8.: Kakva je situacija s Pierre-Gabrielom?

1.9.: Kakva je situacija s Pierre-Gabrielom?
    - Trebao bi se vratiti idući ponedjeljak.

15.9.: U kakvom je stanju Pierre-Gabriel?
    -Oporavlja se, od ponedjeljka je s nama.

30.9.: Što se događa s Pierre-Gabrielom?
    -Imao je blažu ozljedu, od sljedećeg tjedna je s nama.

15.10.: Zašto Pierre-Gabriel nije u konkurenciji?
    -Pa, vuče neku ozljedu, vraća se u ponedjeljak.

31.10.: Kakva je situacija s Pierre-Gabrielom?
  • NitkoBitan
    32.5k
    Hahaha... ali sada imamo potvrdu RPGa na instagramu uz komentare suigraca :rofl:
  • Omake
    13k
    ovo je kao Rimac i robotaxi
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention