• Krizy
    62.8k

To se podrazumijeva, ali klaunovi su mogli bar navesti izvor :grin:
  • Georg Koch
    6.8k
    IMG-20251020-WA0097.jpg

Svi koji su u mogucnosti, a pogotovo ovaj dio Hercegovine, naletite, bit ce to dobra vecer!

Vidimo se.
  • Paggini
    73.4k
    Evo da i ja osobno preporučim ovaj kviz i druženje kao moderator i moralna i misaona vertikala foruma, bit će jebena ekipa koju sam privilegiran da poznajem i osobno, tu su i na Zoni i misle da Kovacevic mora rotirati i da smo lose odigrali prvo poluvrijeme protiv Vukovara i da do gola Hoxhe protiv Slavena nije to bilo dobro!!!
  • prefontaine
    4.6k
    Ovo me dugo muči i mori, odlučio sam istresti to iz sebe, pa i pod cijenu bana. Ne znam uopće koja je prava tema za ovo. Nije ni prijedlog, ni kritika, ni pohvala, pa u za to predviđenu temu mi je bezveze. Ma nije ni savjet, a ni preporuka. Uopće nemam pojma što je, i gdje bih ovo mogao smjestiti. A, kad je tako, onda ide pod "ostalo" ili pod "općenito". A to je ovdje, jel. Na poslu, kad god ne znamo što ćemo s nekim materijalom, kontom ili čime već ne, odgovor je "stavi pod ostalo". A na kraju, pod tim "ostalim" bude više nego igdje...

Uglavnom... Sve mogu shvatiti, prilično sam razumljiv lik. Mogu shvatiti, pa i prihvatiti dosta toga. Čak i one stvari za koje mi i srce i mozak govore "nema šanse". Ali mi jedna stvar apsolutno nije jasna. A to je situacija kada Dinamo igra, u većini slučajeva prijenos je dostupan većini forumaša. I događa se što? Pa to da je forum najaktivniji tada. Kako, pobogu?! Kako?! Kako ti možeš naštancati 20 poruka za jedno poluvrijeme? Pa je li ti uopće gledaš utakmicu?! Ja sam udaljen 500 kilometara od Zagreba pa me nenormalni adrenalin puca na dan utakmice. Već dva sata prije prijenosa sve mora biti spremno, jer...za dva sata igra Dinamo! Kakve god obaveze imam, do tada su odrađene. Ili su prolongirane. Ako je utakmica iza 19 sati, a nedjelja je u pitanju, ja sam obrijan i otuširan za ponedjeljak i prvi radni dan u tjednu, eventualno slijedi još jedno tuširanje poslije utakmice ako utakmica to zahtijeva, a u zadnje vrijeme većinom zahtijeva. Klinci su namireni, okupani, oprani, zadaća je napisana, knjige su torbi. Znači vrhunac dana slijedi, i nakon toga - pranje zubi i pravac krevet. Kad taj vrhunac dana, ma ne dana, nego tjedna, napokon krene, sve ostalo se stavlja sa strane. Sve češće u zadnje vrijeme ugasim čak i mobilni internet za vrijeme utakmice. Jer mi ništa u tih dva sata nije važnije od Dinama. Jer, što bi mi to moglo bit važnije?! Tu sam, sa klincima, žena je isto tu negdje, gledamo Dinamo, svi na okupu. Vrh. Gotovo. Top svijeta.

I onda nakon utakmice vidim na desetine, pa i stotine nepročitanih postova na forumu koji se zove Zona Dinamo. Zona DINAMO. Pa ako je DINAMO valjda se gleda taj Dinamo?! Ne znam... Dok je prije 10-15 godina bila popularna serija Breaking Bad, svaku epizodu sam s nestrpljenjem čekao. Kao i utakmice Dinama. Onoga Dinama koji je bio pod vlašću onoga protiv kojeg smo se borili. Ali i dalje je to bio Dinamo. Nakon odgledane epizode Breaking Bada su se po forumima, tviterima, redditima...vodile rasprave, razgovori, teorije zavjera..., je li nešto trebalo biti ovako ili onako, koliko je kvalitetna epizoda bila, ali sve to NAKON odgledane epizode! Jer, kako, pobogu, možeš komentirati epizodu koja još nije gotova?! Ili u našem slučaju, kako možeš komentirati utakmicu koja nije gotova? Ali u našem slučaju, očito može.

Osobno, svaku priliku koristim za otići na Maksimir. Da, onaj ružni, ruševni, raspadajući... Ali je naš. Ali je moj. Kad god imam obaveza u metropoli, nastojim ih ukomponirati s Dinamovom utakmicom. I onda zamišljam, pa jebote, zamisli da živim u Zagrebu. Imam dosta rodbine tu, jbg, Hercegovac ima rodbine u Zagrebu, tko bi rekao... I kad dođem kod ovih svojih u Brckovljane, Sesvete, pa bliže u Kustošiju, Črnomerec, samo pomislim "pa Bože, zašto me nisi smjestio ovdje, a ne u jebeni krš gdje koza pase po ručnom?!" Poslovno kad odem u Feren(š)čicu, Vukomerec, Peščenicu, Svetice, sve 5 do 10 minuta pješke do Maksimira, jedino mi je ne umu "o Bože, pa kako su ovi ljudi sretni". A onda vidim ti ljudi, wannabee navijači Dinama, sjede, preko livescorea prate rezultat utakmice koja je 200 m zračne linije udaljena od njih, i komentiraju. Uglavnom negativno, osim kad je pozitivno komentirati pozitivno. Tada su glavni i najglasniji.

Ne znam, ali nikako i nikako ne shvaćam ovaj sklop. Svi veliki navijači Dinama, ali se ZA VRIJEME UTAKMICE komentira svaki napad, svako dodavanje, svaki mig. Pa kako?! Evo kako?! Ja kad sjedim pred TV-om i onaj guc pive uzmem, gledam kroz čašu da mi ne bi što promaklo, a ovdje se piše i piše. Ne znam... Svaka vama čast, ali... Vi niste navijači Dinama. Niste ni simpatizeri Dinama. Vi ste obični internet bojsi kojima je važnije dobiti lajk na fejsbuku, instagramu, tiktoku, forumu...i svim ostalim mrežama, nego li navijati i bodriti svoj klub. Strašno. Niti vi trebate Dinama, niti Dinamo treba vas.

Aj živili. I oprostite. Bilo je jače od mene.
  • Paggini
    73.4k

Al zaboravio si najjaceg lika, koji je izravno livestreamao sa sjevera sve što čuje zašto se bojkotira, ikona
  • deda
    41.9k
    Ja sam jedan od osnivača foruma, moderator. Mislim da nisam u ovih 7 godina napisao post za vrijeme tekme. Potpuno te razumijem, shvaćam i slažem se s većinom osim onim dijelom da to nisu navijači Dinama. Jesu, ali se trebaju korigirati.
  • Zagi
    12.5k
    Kultura odlaska na utakmice,bitno različite generacije, društvene mreže i mjerenje vlastite vrijednosti brojem lajkova na postu, attention span, dupli monitori, pametni telefoni itd ...

tldr: starimo
  • deda
    41.9k
    A možda samo pripadamo generaciji koja želi jednu stvar radit kak Bog zapovijeda, a ne 3 istovremeno nikak. Ali da, starimo i izumiremo.
  • Zagi
    12.5k
    Tko je to mi i koja je to naša generacija?
    Tebe i npr Majkija dijeli cca 40ak godina.
  • Sajla
    14.3k
    Tebe i npr Majkija dijeli 40ak godina, barem.Zagi

mislim da si pretjerao, nisam siguran ni da je 30 u pitanju. nije Majki baš tak mlad.
  • deda
    41.9k
    Mislim prije svega na generaciju koja poznaje svijet bez mobitela i interneta.
  • Zagi
    12.5k
    Može biti. Uzeo sam Majkija kao primjer jer sam za njega siguran da je taman izašo iz faxa znači oko 25.
    Po načinu izražavanja ima tu i puno mlađih ali nije mi namjera nekoga prozivati.
    Poanta je ista.
  • Zagi
    12.5k
    generaciju koja poznaje svijet bez mobitela i internetadeda

Ma kužim te. I meni je Nokia 3310 bila wow inovacija.
    Ali ako je Prefontainov post kritika postanja na zoni tijekom utakmice, onda je ta "naša generacija" većinom izvan toga.
  • Majki2111
    4.2k
    Kad sam spomenut već. Ja ću za mjesec dana 28 godina napunit. Gotovo nikad ne pišem tijekom utakmice. Najviše pišem uživo tijekom HNL-a.

Ljudi mogu bit fokusirani na nešto ako im je zanimljivo bez problema.

Do prije tjedan dva imao volio sam koristit slušalice tijekom tramvaja, ili gledat u mobitel. Sad malo. Probajte tijekom vožnje tramvajem pola sata gledat u ljude. Otuđeni smo jedno od drugih.

Tražim načina kako da se maknem od digitalnog svijeta jer je oglašavanje sadržaja postao nemoguć iz moje perspektive. Samo ti ga nudi. i nudi i nudi i nudi. Pa dosta više! Gadi mi se! :vomit: Ima svega. Na pladnju imaš cijeli svijet. Zamorno mi je postalo.

Jedino što me drži je protok informacija. Kako ću saznat da Tribina možda danas ne ide live. Ili neki transfer ili slično. Papirnate novine nisu dobra alternativa tome.
  • Zagi
    12.5k
    Možda je za ovu specifičnu temu dobar primjer uvođenje multiprijenosa u Ligi Prvaka.
    Ono kada se ukuljučuju u petnaest tekmi istu večer, po par minuta svaku.
    S jedne strane, da nema potražnje, nebi ih niti bilo.

S druge, meni je to (a vjerujem i dedi) komedija. Odabereš tekmu prije početka i odgledaš ju , svih 90 minuta.
    Skakutanje od jedne do druge u potrazi za maksimalnim podražajem? Nepojmljivo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet