• badjibadara
    4.6k
    Ma organizirati Zonino na nekoj livadi uz potočić, pa se tamo masakrirati od specijaliteta sa roštilja i uz tekuća pitanja proglasiti pobjednika. Svima nam to treba nakon ovakve sezone!

(Nakon kakve sezone?! K.J.
  • Bosskovitz
    16.4k
    U interesu maksimalnog humora u ovim tmurnim vremenimavjeko1701

Plačem na ovo :D

Tek sad sam skužio ovu temu, ali generalno sam sve objasnio u svom jučerašnjem postu. Četiri elementa oklade, tri su jasna kao dan:

• 1. Je li Kranjča u radovima? Jest.
    • 2. Je li na Kranjči sve ostalo na obećanjima? Nije.
    • 3. Je bilo ikakvih pomaka oko Maksimira? Jest.

Jedini element oklade koji je možda nejasan je pitanje "pravnih zavrzlama" oko Maksimira. Oko njega su bitne dvije stvari:

• 1. Kontekst u kojem je do oklade došlo je bila rasprava oko rješavanja pravnog spora glede zemljišta u Maksimiru. Tada nitko nije spominjao nikakve druge pravne stvari osim zabilježbe na zemljištu, činjenice da taj spor nitko nije uspjevao riješiti već četvrt stoljeća i mogućnosti kako da se isti riješi. Doslovno, ponuda za okladu je bila u odgovoru na ovaj komentar od @mali M - "Nema to veze sa nadbiskupijom.. čim prije to shvatite sve će biti jasnije. Nadbiskupija je dala to zemljište na korištenje za opće dobro tj javni sportski objekt. Ako će Dinamo ponovo tamo graditi stadion nadbiskupija nije nikakva prepreka. Kada kažu "vlada i nadbiskupija" radi se o tome da bi vlada htjela da se nadbiskupija skroz makne sa tog vlasništva u zamjenu za neko zemljište ili slično. To je prva stvar. Druga stvar ponovit ću stotinu puta bez obzira na minuse, ovaj gradonačelnik i gradska vlast neće nikad pa ni onda sagraditi niti Kranjču a kamoli Maksimir... Lupa Tomica prazne fraze koje slušamo već 25 godina. Vjerojatno će se sve dozvole zahuktat taman pred nove izbore, al onda će se opet sve zakomplicirati..."
    • 2. Što je to "zavrzlama"? Rječnik hrvatskog jezika za zavrzlamu kaže da je to "zamršena, zapetljana stvar". Ta zamršena, zapetljana stvar u tom je trenutku bio naizgled nerješivi spor oko zemljišta. Nitko u tom trenutku zasigurno "pravnom zavrzlamom" nije smatrao neki budući natječaj za urbanističko-arhitektonsko rješenje, dobivanje građevinske dozvole, izbor izvođača ili neki slični upravni postupak kojeg provodi neko tijelo - za razliku od spora u kojem postoje sukobljene strane, kao kod spora oko zemljišta.

Za mene je ova stvar jasna pa ću u duhu benignosti ove oklade koja je prerasla svoje okvire, ali i znaka mira jer je moja pobjeda zapravo pobjeda svih nas jebenih optimista koji zaista vjerujemo da će Dinamovci dočekati novi stadion dostojan veličine našeg kluba, predložiti da Mali M kao gubitnik ove oklade - u skladu s njezinim propozicijama - sljedećih mjesec dana kao profilnu fotografiju nosi ovaj integralni simbol navijačkog pomirenja i zajedništva:

temp-Imagess-Iqt-H.avif
  • mali M
    7.5k
    "Nema to veze sa nadbiskupijom.. čim prije to shvatite sve će biti jasnije. Nadbiskupija je dala to zemljište na korištenje za opće dobro tj javni sportski objekt. Ako će Dinamo ponovo tamo graditi stadion nadbiskupija nije nikakva prepreka.Bosskovitz

Ovo je zapravo moj argument i drago mi je da si mene citirao iz tog vremena da se ne moram ponavljati i samo je dokaz da to nikada nisam smatrao pravnom zavrzlamom.
    I daljem mislim da se skrivaš iza semantike baš iz razloga što opet nisi napisao prvi dio tvoje oklade gdje tvrdiš da će pravne zavrzlame biti gotove.. Sa time što su ovo nastali izbori a ne jasno držanje propisanih okvira oklade osobno vjerujem da nije korektno kako je završeno, ali kako smatram Zonu kolektivom jačim od pojedinca, držim se dogovora.

p.s. i dalje si ovo mučki izveo sa avatarom jer znaš da sam rekao da više volim piti fino vino od pive, ali neka ti.. :rofl:
  • mali M
    7.5k
    I samo da se zna, zastara za kaznenu odgovornost u građevinskom sektoru je 3-15 godina i ako se u tom periodu ispostavi da je došlo do pravnih zavrzlama oko Dinamovog stadiona od samog početka, držat ćeš dvije čaše vina na avataru zlobniče! :lol:

btw nadam se da je ova tema sad ad acta
  • vjeko1701
    14.9k
    I tako je privedeno kraju prvo referendumsko pitanje ZoneDinamo.

Hvala svim akterima na sudjelovanju.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.