• Eduardo
    29.9k
    Ima u ovom Barinom istupu nekoliko zanimljivih stvari... kao prvo, čovjek je svjesno odlučio iznijeti niz vrlo konkretnih i ozbiljnih optužbi na račun maloljetnog igrača. Iskreno, meni to smrdi u smjeru da ovaj pere ruke od činjenice da nam je pod krinkom svjetskog talenta uvalio mačka u vreći. Bara je jedan od najutjecajnijih agenata s ovih prostora i Varela je bio jedan od njegovih najvećih projekata. Kada takav igrač ne napravi očekivani iskorak, logično je da se postavlja pitanje odgovornosti i zato mi je zanimljivo što je cijeli intervju strukturiran tako da odgovornost u potpunosti prebacuje na igrača... suptilno i mudro, ali vrlo dobro promišljeno... čovjek živi od toga da zna prodati maglu i jedan od glavnih aduta mu je da zna servirati dobro upakiranu priču.

Kaže da i dalje ima interes u njemu, ali ako je tako zašto sam sebi ovim istupom umanjuje šanse za veći profit u budućnosti i kači malom valjda i najtežu moguću etiketu koju mladi igrač može dobiti?

Uvjeren sam da na ovaj način štiti sebe i svoju reputaciju, a tome u prilog mi govori i način na koji odbacuje tezu da mu je igrača "oteo" Zahavijev tim... nek okači mačku o rep ovaj dio u kojem nekoliko puta naglašava da je riječ o vrhunskom talentu kad odmah nakon toga slijedi niz priča o nedisciplini, kašnjenjima, spavanju na treninzima, problemima sa stanom, nezadovoljstvu statusom i sl.

Sam sebi bi pucao u nogu da situaciju objasni nedostatkom kvalitete kod igrača kojeg je sa 16 godina svim silama gurao u prvu momčad dinama... ako igrač završi u B momčadi sa 17 godina umjesto da se približava prvoj ekipi, to baš i ne izgleda kao uspješan projekt i taj trsnsfer bi automatski bio okarakteriziran kao pogrešna procjena, ali problemi s karakterom i nedostatak profesionalizma stvaraju malo drugačiju sliku. Imam negdje u glavi da je sličan narativ prošle godine stvorio kad je u pitanju Faye. Isto mu je udario na karakter, ne na kvalitetu.

Ne govorim da ništa od iznesenog nije istina, ali uvjeren sam, baš kako sam i napisao gore da u ovom slučaju Bara brani vlastitu reputaciju. Kad agent iz određenih razloga gubi najveće talente ostavlja potpuno drugačiji nego onaj koji sam prekida suradnju s igračem koji ne poštuje pravila... pazi ti konstrukciju; "nije zaslužio da ga vodim".

Tu je i ova kontradikcija s dinamom koji tvrdi da se mali ponaša profesionalno. Da je Varela zaista toliko problematičan kako ga ovaj prikazuje, očekivao bih da će iz kluba čuti barem blage potvrde takvih tvrdnji.

E, sad... tri su mogućnosti; ili Bara pretjeruje, ili dinamo štiti vrijednost igrača (ne želi javno kompromitirati maloljetnog igrača) ili je istina negdje između.

Sigurno je jedno, najveću štetu na kraju može pretrpjeti upravo Varela jer ako je Bara u pravu, dečko ima ozbiljan problem koji mora riješiti... ako nije u pravu, onda mu je nanesena ozbiljna reputacijska šteta u trenutku kada tek gradi karijeru i godinama će se boriti protiv etikete problematičnog igrača, a to je jako teško skinuti.

Da ne duljim više, nakon svega pročitanog, ostaje mi dojam da je ovaj frustriran načinom na koji je završio ugovor s igračem u kojeg je uložio lovu, vrijeme, vlastiti ugled, a i narušio neke poslovne odnose.

Zato pripazite malo s optužbama na račun Varele jer prvo treba uzeti u obzir tko govori i kojim je motivima vođen.
  • Common Sense
    1.4k
    Još je Bara malo toga i rekao, nije rekao ni 10% onoga što je mogao. Umišljeni balavac sa nosom koji para nebo i koji smatra da je u rangu jednog Yamala.
  • Carmichael
    691
    Lijepo od Bare da je sada po isteku ugovora rekao sve isto što je o Vareli govorio i u gostovanju u Podcast Inkubatoru.
    Aha, ne, tad je ipak malo drugačija priča bila:

"Bilo je i nekih nesuglasica, zakasnio je na jedan trening, to ne mogu i neću braniti. Ali opet, on je dijete, dugo nije vidio roditelje. Treba mu dobar status. On je svjetski talent, ima sve predispozicije da bude svjetski igrač, potencijal od 100 milijuna eura"

Kako se stvari promijene čim netko nije pod tvojim ugovorom, zanimljivo baš
  • ElDorado
    12.3k
    Bara uvijej i sve prebacuje na ponašanje igrača od Fayea do Varele.
  • emilperska
    17.2k
    Malog sam vidio par puta uzivo oko stadiona u onim utakmicama u kojima nije bio u kadru.
    Nisam tu vidio previse elemenata sportskog profesionalizma, ali to mi je u tom trenutku bio manji problem od toga da cijelu godinu sam mislio da je Horvat uistinu bolji igrač i da trošimo resurse i vrijeme na deal koji je od pocetka osuđen na propast. Varela mi ni u jednom trenutku nije izgledao kao da je sposoban igrat 2.HNL, a ne za prvu ekipu Dinama.

Boban tu nema previse krivice, taj ugovor je nasljedio od Manenice kao PU-a i cijeli taj aranžman s Barrom. Dodatno, tu vjv postoji i taj dio da ti tužba Porta visi nad vratom jer je u jednom trenutku izgledalo kao da je njegov potpis za Dinamo samo na 1 godinu da dobije ciste papire unutar EU i HNSa i ide dalje prema Barci pa se štiti i slika Dinama kroz to da mi fkt racunamo na malog što je bilo nonsense jer je bio tri razine ispod sljedeceg najgoreg igraca u kadru u ofenzivnoj liniji. Mi smo ovdje vrlo lako mogli završit s nekom tužbom ili kaznom.

Kako god, ovo je primjer lošeg ugovaranja tih tzv.vanserijskih talenata. Siguran sam da je ovo iznimka, a ne pravilo.

Jos bolje je za nas da se desilo ovo s Barrom jer su se sad prestale gurati pod tepih stvari koje smo
    manje vise svi znali.

Mislim mozda se mali sabere, netko s njim odradi Reepsin time out. Razbije mu plocu za crtanje na glavi. Natjera ga da u 21h spava, uzme mu plejku i
    mali proigra, ali koliko je to vjerojatno?

Ima jedan genijalan Cibonin time out na jubitou u kontekstu tog da mali s nepunih 18 godina dolazi fizički nespreman na pripreme, gdje se Lutz 2013. dere Zubčiću koji tad ima 21 godinu (kasnije je napravio solidnu karijeru): IMAŠ 20 GODINA I
    NE MOŽEŠ TRČAT, PA OSTAVI SE VIŠE KOŠARKE.
  • debeli biciklist
    27
    evo čitan biografiju veliki žuti i kažu da nije u zvezdi baš bajno počeo, zaveo ga odmah noćni život beograda, pa su mu poslali babu miru iz užica da pripazi malo na njega, da mu pegla, pazi kad se vraća doma, kuha lešo meso...kaže žuti da je to djelovalo bolje od svih bioenergičara, psihologa i fizija...eto, možda probati...nema baš raskalašenih partija dok je baba u sobi pored...
  • Fatos Beqiraj
    2.6k
    Ma malom je 17 godina o cemu vi pricate, to je dijete jos. Ponijelo ga, neka ga u B momcadi ako zeli mozda sazrije kroz koju godinu i bit ce dobar. Ako ne zeli otic ce i ruka ruci.

Pa nije mu 27 pa da je cudno da igra plejku i glupira se.
  • Dinamosaur
    3.5k
    Nadam se da mu je okolina dovoljno pametna da ga ostavit ovdje pa da igra za Dinamo 2 dogodineOmake

Okolina je dovoljno pametna. Odlican stav i potez kluba prebacivanje u drugu momcad.
    Sad ide u cistiliste kod Leke tako da bi mogli vrlo brzo vidjeti rasplet, vec u ovom prijelaznom roku.
    Ostankom i svojim pristupom moze sve loše ispraviti, u suprotnom sumnjam da ce uopce ostati na jesen
  • emilperska
    17.2k
    Mali nije imao normalno odrastanje jer ga od 14.godine nogometno otimaju i pune mu glavu da je novi u najmanju ruku Leao, a vrlo vjerojatno i Ronaldo.

On normalno djetinjstvo nije imao. Nema ga ni većina budućih nogometaša u klasičnom smislu, no Varelin put je baš esktrem.

Velim ja osobno u njemu ne vidim ništa ekstra. Mislim da se mi sad tu koprcamo iz jednog loseg deala da se klubu ne nanese financijska i reputacijska šteta.

Ali mozda se stvarno sabere i u 2.momcadi gdje ce i dalje biti jedan od mlađih, nadođe i postane ozbiljan nogometaš pa da se svi skupa raspravljamo koliko od njegovog transfera ide Barri, stricu, tetku, Zahaviju, a koliko ostane nama na kraju..
  • Zagi
    18.1k
    Koji je smisao ovog javnog istupa bare?fakin

Njegova verzija odgovora na pitanje "ako je Bara takav menađer, zašto je mali prešao Zahaviju?"
    Odgovor je tu i prije nego se pitanje postavilo. Pametan način poslovanja.
  • FelceAzzurro
    1.7k
    Ja vjerujem covjeku koji prica hrvatski i zove se Andy.
  • Ivdzo11
    10.4k
    Problem je bio što je zakasnio na nekoliko treninga. Ne samo to, kasnio je i na autobus, kompletna momčad ga je čekala... Mene onda zovu iz kluba i kažu da ga cijeli bus čeka. Ne može se to opravdati. Kad sam vidio pozive od Zvonimira Bobana, tresao sam se. Odmah sam znao zašto me zove, pitao sam se: ‘Što je Varela sad napravio?‘ Kako da ga opravdam ako četiri puta kasni na trening? Znate li da je došao na pripreme Dinama kao najnespremniji igrač? Meni to nije normalno. Ima 17 godina, ne pazi na sebe. Možda je sav taj pritisak sa strane Porta utjecao na njega, ne krivim ga. Ali nemam više snage za njega. Sad sam miran, sad me više radi njega ne trebaju stalno zvati iz Dinama - zaključio je Bara.
  • Fatos Beqiraj
    2.6k
    Kad sam vidio pozive od Zvonimira Bobana, tresao sam se.Ivdzo11

Utjecaj Zvone Bobana
  • joesimunic
    190
    Žao mi je malog u svoj ovoj priči ima 17 godina, ne zna ko mu glavu još nosi i onda ga čovjek koji mu je do jučer bio kao neki mentor tako ispljuje umjesto da mu pokaže kako i šta… dosad sam vidio da je Varela najbliži u ekipi bio s Juanom možda je i u tome bio problem krivi uzor sad da ga se stavit pod mentorstvo Orše možda bi vidio šta je profesionalac, a ne sin vjetra..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet