• Neki tip
    21.3k
    A gle, pripadam među one koji su u mojoj anketi kliknuli na "rezultat je u drugom planu".. Želim uvijek Dinamu da ostvaruje dobar rezultat, ali ovaj na klupi me nekako "spustio" i više nego što bih očekivao od sebe. Ipak sam ja tip sa zapada, donedavno istoka, a jako davno sjevera. No eto, valjda se svakome casa napuni pa nekak nisam ni desetinu emotivno "angaziran" u zelji za nekim dobrim rezultatom kao proslih godina, osobito zadnje dvije. Nazalost.
  • Infinity
    16.6k
    Mislim da ukrajinski imenjak nije više nikakav bauk za nas.. i da je prolazniji od Salzburga. Isto mislim i za Celtic.Neki tip sa Zapada

Ako cemo ih porediti sa Shakhtarom onda da, al imam traume od tih ukrajinaca. I Celtic se lijepo provukao zadnji put gore. RBS je vjerojatno najjaca ekipa koju bi svatko s ovih prostora pozelio nakon sto se par sezona u nizu lijepo klizao.

Onako realno, tu je Dynamo mozda najslabiji, al nekad to ne odlucuje.
  • Krizy
    46.5k
    ge9njnld08st5m1t.jpg
    Kakav potencijal imamo, da je 8 000 neka konstanta svake godine, ponekad i skoči više i u top 30...
  • Neki tip
    21.3k
    zanimljivo je i upada u oči da smo među prvih 50 klubova klub s najmanjim udjelom/doprinosom nacionalnog koeficijenta..

U sličnoj, ali ipak povoljnijoj situaciji su Celtic, Victorija Plzen, Olympiakos, Kopenhagen, Basel..
  • Infinity
    16.6k
    Taj nacionalni udjel nije uracunat. On tu stoji manje vise bezveze i on vrijedi samo ako je veci od klupskog, tj. on ima smisla za Osijek i Loksu, nama je bezveze.
  • Neki tip
    21.3k
    aha, tnx, vidim sad u klupskom zbroju da ga nema.. zbunjujuće je ovo Country part
  • Infinity
    16.6k
    Kakav potencijal imamo, da je 8 000 neka konstanta svake godine, ponekad i skoči više i u top 30...Krizy

Ne citas me. Prije mjesec sam pisao :rofl: :rofl:
  • Krizy
    46.5k
    Pratim sve kolega, fantastičan si kao što sam već i prije rekao hahah, ali evo kad sam opet vidio ljestvicu morao sam opet slično napisati :lol: :love:
  • Infinity
    16.6k
    :lol: :lol: Sve pet :rofl:
  • Infinity
    16.6k
    Lagano opustanje poslije posla :cool:

Vec ranije sam pisao da je Dinamo proslu sezonu zavrsio na 47. poziciji. U medjuvremenu je sezona zavrsena :rofl: Inter i Atalanta su nas presli pa smo sluzbeno sezonu zavrsili ipak na 49. mjestu. U novoj sezoni smo trenutno na 44. mjestu s koeficijentom od okruglih 30.000 bodova (nije trideset tisuca, nego samo trideset :razz: ).

Iznad nas je pet ekipa za koje smatram da bi ih uz nasu dobru i njihovu losu sezonu mogli ganjati. To su Slavia, Lazio, Franfurt, Plzen i Celtic. Neki su vec jako lose poceli, a neki nisu i nece ni poceti. Ispod nas je isto jako gusto i osobno bih bio zadovoljan ako zavrsimo medju 45, pogotovo ako ispod nas budu Celtic, Plzen, Slavia, Brugge, Ludogorets, APOEL... Sve su to ekipe koje su nam blizu i kojima smo mi blizu, a redovni su ucesnici u Europi, jako cesto prvaci svojih drzava i direktni konkurenti za pozicije nositelja. Od grupne faze, ako do iste dodjemo, cu pratiti te duele sa svima.

Nacionalni koeficijent nam nije nesto profitirao. Remi Dinama i poraz Lokomotive uz sve cetiri u zraku Osijeka, Rijeke i Hajduka. Inace, zbog igranja kvalifikacija na jednu utakmicu doslo je do izmjene bodovanja. Tako svaka pobjeda vrijedi 1.5 bod, svaki remi vrijedi 1.0 bod, a svaki poraz vrijedi 0.5 boda.

HNL je u tom novom bodovanju skupio 1.5 bod, odnosno kad to sve podijelimo na 5 klubova onda dobijamo 0.300 bodova na nacionalni koeficijent.

Mi smo trenutno 19. liga Europe sa sansom da mozda zavrsimo 14., a mozda i 20. Od te 14. do 20. pozicije samo je 20. Ceska sakupila manje bodova od nas (0.100), a Grcka je ubrala jednak plijen (0.300). Svi ostali su napravili razliku. Nije to toliko ni realno stanje s obzirom da su recimo ciprani i srbi imali po cetiri utakmice, a mi dvije.

Kalendar:
    31.08. - zdrijeb treceg pretkola LP (Dinamo) i drugog pretkola EL (Hajduk i Osijek)
    01.09. - zdrijeb play offa LP (Dinamo) i treceg pretkola EL (Rijeka, Lokomotiva, Hajduk i Osijek)
    15/16.09. - trece pretkolo LP
    17.09. - drugo pretkolo EL

Potencijalni protivnici Dinama u trecem pretkolu su: Molde, Midtjylland, Ferencvaros, Omonia i Dynamo Brest.

Volio bih da dobijemo bjeloruske imenjake, a nakon njih mislim da bi Omonia i Molde isto bili ekstra zdrijeb. Danci su vjerojatno najgora moguca opcija i nakon Cluja ne zelim nikoga protiv koga se moramo dokazivati. Ugare bih rado izbjegao s obzirom da smo s njima igrali prosle sezone i da bi mogli biti prilicno nabrijani. Uvijek se sjetim Ludogoretsa i njihove zelje koja im se na kraju i ispunila. Ne volim da igramo dva puta s ekipama koje nisu nimalo naivne. Neki Dynamo Brest daj svake godine, ali Ferencvaros ipak ne. Jednom ce im se posreciti.

Potencijalni protivnici Dinama u play offu su: YB, Zvezda, Garabag i MTA.

S obzirom da se play off LP igra na dvije utakmice i da ce tesko doci do nekog iznenadjenja misljenja sam da bi mi morali proci svakog od mogucih protivnika. Garabag je definitivno najbolja opcija, a nakon njih slijedi MTA. YB i Zvezda su za klasu bolji od ova dva moguca protivnika, ali mislim da smo mi kvalitetniji od njih i da bi trebali da ih prodjemo.

Usput vrijedi napomenuti da je Dinamo trenutno u prikazu grupne faze LP prvi u cetvrtom potu, jer je iz LP ispao Celtic. To znaci da nam za sad treba ispadanje jednog favorita medju prvacima (RBS i Olympiakos) ili ulazak jednog nefavorita medju neprvacima (PAOK, Rapid i AZ).

U drugom pretkolu EL Hajduka ceka mjesto nositelja dok Osijeka ceka mjesto nenositelja.

Hajduk vs: FK Kukësi, Servette FC Genève, Aris Thessaloniki, OFI Heraklion, FK Ventspils, Olimpija Ljubljana, Lincoln Red Imps, TSC Backa Topola, Kalju Nomme IFK Göteborg, Hammarby IF, Bodø/Glimt, Viking Stavanger, Progrès Niederkorn, FK Riteriai, CSKA Sofia, Honvéd Budapest, Maccabi Haifa, Kaysar Kyzylorda, Neftchi Baku, Shamrock Rovers, B36 Torshavn, Lokomotiv Plovdiv, FC Botosani, Piast Gliwice, Hibernians FC, DAC Dunajska Streda, KF Laçi, Teuta Durrës, Renova Dzepciste, FK Borac Banja Luka, Sfântul Gheorghe, Coleraine, Bala Town, Lokomotivi Tbilisi

Mislim da je samo CSKA Sofija ekipa koju bi bas trebalo izbjeci. S ostalim bi se u najmanju ruku moglo igrati. Nisu ni ovi nikakav bauk, ali mi djeluju kao najjaci od svih tu. Izdvojio bih TSC i Piast kao ekipe koje bi isto bilo dobro izbjeci. Tu su Servette, te predstavnici Grcke, kao i Maccabi. To bi bili direktni okrsaji za poziciju i za ligu bi bio dvostruki dobitak kada bi Hajduk izbacio npr. Arisa. Poznajuci tovari izvuci ce Botosani.

Osijek vs: Tottenham Hotspur, FC Basel, FC København, VfL Wolfsburg, APOEL Nicosia, BATE Borisov, Galatasaray, Malmö FF, Partizan Belgrade, Standard Liège, FCSB, Granada CF, AC Milan, Glasgow Rangers, Hapoel Beer-Sheva, Rosenborg BK, Apollon Limassol, Stade de Reims, FC Fehérvár, Rio Ave, Dinamo Moscow, Slovan Liberec, Shkendija Tetovo, Kolos Kovalivka, Willem II Tilburg, The New Saints, FK Jablonec, Lech Poznan, TSV Hartberg, Aberdeen, Zrinjski Mostar, Kairat Almaty, Zalgiris Vilnius, AGF Aarhus, Motherwell

S obzirom da je Osijek nenositelj mislim da je ovo odlicna lista. Doduse, tek je drugo pretkolo pa je veliki broj nositelja talaska. Tottenham, Basel, Kopenhagen, Wolfsburg, Galata, Partizan, Standard, Steaua, Granada, Milan, Rangers, Reims, Rio Ave, Dinamo Moskva i Lech. To je onako na prvu 15 od 36 klubova koje bi bilo nuzda izbjeci. Nije lose, preko 50% sanse za dobrog protivnika s obzirom da nisi nositelj.

I medju ovim sto nisam nabrojao sigurno ima klubova koji mogu poremetit osjecanima planove, ali smatram da mogu sviju proci. Iz ove prve kolone gdje su nabrojani svi protivnici, svi koji su nabrojani prije Reimsa, ukljucujuci i sami Reims bi Osijeku donijeli mjesto nositelja u trecem pretkolu. Iz tog razloga smatram da bi Apollon bio najbolji zdrijeb za njih, ali i za HNL. Prolaz dalje bi Osijeku donio mjesto nositelja, a izbacili bi ciprane koji su direktan suparnik HNL-u u borbi za pozicije. Ja nekako osjecam da ce ih poklopiti Kopenhagen.

U trecem pretkolu EL ce se naci cak cetiri hrvatska kluba. To ne znaci da ce svi i igrati isto, jer Hajduk i Osijek moraju proci svoje prepreke u drugom pretkolu. Rijeka i Lokomotiva cekaju. Lokomotiva i Hajduk ce u trecem pretkolu EL sigurno biti nenositelji. Rijeka ce nakon ispadanja Maribora biti nositelj dok ce sudbinu Osijeka odrediti zdrijeb drugog pretkola. Zanimljivo da bi Rijeka bila nenositelj da je Lokomotiva prosla Rapida.

Rijeka i Osijek* vs: FC Fehérvár, Rio Ave, Dinamo Moscow, Slovan Liberec, Charleroi, Shkendija Tetovo, Kolos Kovalivka, Desna Chernihiv, Willem II Tilburg, The New Saints, FK Jablonec, Lech Poznan, Alanyaspor, TSV Hartberg, Aberdeen, Zrinjski Mostar, Kairat Almaty, Zalgiris Vilnius, SønderjyskE, AGF Aarhus, Motherwell, Anorthosis Famagusta, FC Sankt Gallen, Vojvodina Novi Sad

Rio Ave, Dinamo Moskva, Charleroi, Lech i Sankt Gallen bi po meni valjalo izbjeci. Ovo ostalo je sve tu negdje, a ima i ekipa koje bi trebali izbaciti i pod rucnom.

Lokomotiva, Hajduk i Osijek* vs: Tottenham Hotspur, FC Basel, Besiktas, Sporting CP Lisbon, FC København, PSV Eindhoven, VfL Wolfsburg, Viktoria Plzen, APOEL Nicosia, BATE Borisov, Galatasaray, Malmö FF, Partizan Belgrade, Standard Liège, FCSB, Granada CF, AC Milan, AEK Athens, Glasgow Rangers, LASK, Hapoel Beer-Sheva, Rosenborg BK, Apollon Limassol, FK Rostov, Stade de Reims

APOEL, BATE, Malmo, HBS, Rosenborg i Apollon bi po meni bili ekstra zdrijeb. Ovo ostalo bi valjalo izbjeci, mada recimo Partizan, Plzen, Steaua i mozda jos netko uopce nije neki bauk. Partizan i svi nabrojani prije Partizana bi donijeli mjesto nositelja u play offu EL onom tko ih izbaci. BATE mi ovako na prvu baca kao najbolja moguca opcija.
  • Crusades1986
    13.4k
    Ovakvu analizu ne zna niti jedan sportski novinar napisat. Svaka cast :up:
    Change my mind
  • Navijač Dinama
    8.5k
    kako se samo tebi da pisat :lol: , gdje nađeš toliku motivaciju, ili ona nađe tebe?

Odličan tekst!!
  • Infinity
    16.6k
    Ne pisem ja ovo zbog samog pisanja. Ovako poslije nekih kola ili pretkola u Europi sjednem i gledam gdje je Dinamo i gdje moze biti. Gledam gdje je HNL i gdje moze biti. I sve to mi je puno lakse ako tipkam. Forum mi vise posluzi kao neka vlastita arhiva nego kao mjesto gdje cu iznositi svoje analize drugima, mada mi je drago da drugima ucinim uslugu i iz tog razloga navedem neke podatke iz kojih bi ljudi lakse shvatili o cemu je rijec, kao nacin bodovanja i slicno.

Vjeruj, da mene ovo osobno ne zanima i da samo zelim napisati tekst na forum, ne bih ga nikad napisao, pogotovo ne ovako opsirno.
  • deda
    34.1k
    Doktor si :clap:
  • mniokl
    283
    Ostale su još četri opcije da budemo u trećem potu Lige Prvaka,naravno ukoliko uđemo u istu. 1.paok/benfica-krasnodar 2.gent/rapid-dynamo kiev
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.