• marcio amoroso
    38.4k
    Otvaram ovu temu kako bi naše ljude potaknuo da pišu o ženskom nogometnom klubu. Vjerujem da će biti interesa i da će tema biti aktivna.

Ženski nogometni klub Dinamo Zagreb osnovan je 24. lipnja 2016. godine u Zagrebu te se natječe s četiri kategorije igračica. Seniorska ekipa natječe se u SuperSport Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi za žene (1. HNLŽ) i Hrvatskom nogometnom kupu za žene, dok se pod nazivom ŽMNK Dinamo Zagreb natječe i u SuperSport Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi za žene (1. HMNLŽ), kadetska i pionirska ekipa natječu se u Prvim hrvatskim nogometnim ligama za kadetkinje, odnosno, pionirke (Prva HNLŽ – kadetkinje i Prva HNLŽ – pionirke), dok se limačice natječu u ZNS – ŽENSKA LIGA – Limačice.

Sezona 2023./2024. ispisala je nove povijesne retke za ŽNK Dinamo Zagreb koji osvaja prvi, veliki trofej osiguravši naslov osvajačica Hrvatskog nogometnog kupa za žene!

Među glavnim ciljevima i zadacima ŽNK Dinamo Zagreb svakako su razvoj, popularizacija, uspjeh, ali i promocija ženskog nogometa, a u svoje redove Klub trenutačno prima i upisuje djevojčice od šest godina starosti na dalje.

Predsjednica kluba je Josipa Maslać Petričević, sportska direktorica Marija Margareta Damjanović, a trener seniorske ekipe Stefan Rajić.

ŽNK svoje utakmice i treninge održava na stadionu u Maksimiru.

Maskota kluba je plava lavica, a ŽNK Dinamo aktivno je sudjelovao na akcijama GNK Dinama, poput "Dinamova".
  • Bosskovitz
    13.2k
    Ženski nogometni klub Dinamo Zagreb osnovan je 24. lipnja 2016. godinemarcio amoroso

Čekaj, to je neka pravna začkoljica ili...? Jer poprilično sam siguran da je postojao i prije, naslušao sam se priča o Maci Maradoni, mislim da sam ko klinac čak i bio na nekim tekmama.
  • masacusec
    4.3k
    Ak se ne varam, MM je igrala u tzv ŽNK Dinamo Maksimir.
  • Draž
    1.4k
    A predsjednica kluba je bila čak i Jadranka Kosor :lol:
    Nije sprdačina.
    Prvakinje Europe 1983.
  • LovroZG
    1.3k

Ne sjećam se više cijele priče, al bio je neki raskol i prelazilo se (tko je htio) iz Maksimira u ŽNK Dinamo nakon toga.
    Ima na Nacionalu nešto o tome, al kolko je ovaj članak vjerodostojan, ne znam.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.