• Zagi
    11.3k
    Kaj veli PNI o tom otvorenom đonu za koji se danas daje automatski crveni?
    Ako je specificirano da baš mora biti start na nogu , okej. Ali ako se odnosi (a bilo bi logično) na bilo koji dio tijela, onda je onaj start na Stojkovića čisti crveni.
    gif starta je na prošloj stranici
  • jedan u nizu
    14.9k

Ja ne znam kako ovo nije penal?
    Obojica trce na loptu, Vidovic ima izglednu priliku doci do lopte prije Oreča.
    Ovaj ga gura, doslovno ga gura dalje od lopte kako bi ga onemogucio da dode do nje i nastavi napad.
    Ako to klasificiramo kao gradenje, to mi je cista nebuloza, jer Oreč ne kontrolira loptu kako bi je zagradio i zadrzao kod sebe. Njemu je cilj samo da onemoguci protivnika da dode do nje.
    Na kraju, da to klasificiramo kao gradenje nekim cudom, od kad se smije graditi sa rukama odvojenim od tijela.
    Uvijek je bilo da se gradi tijelom, ramenom ili rukom koja je uz tijelo.
    Meni je smijesno da se o ovome niti ne prica
  • bongo
    1.2k
    Prespavao sam noć i malo si mislim vezano uz objašnjenja naše vrle komisije...

Mislim da bi trebalo mijenjati PNI na način da se svaki faul koji nije namjerno napravljen jednostavno ne sudi :cool:
  • Zagi
    11.3k
    Mislim da bi trebalo mijenjati PNI na način da se svaki faul koji nije namjerno napravljen jednostavno ne sudi :cool:bongo

Dodao bih i da se namjera sudi iako nije bilo prekršaja. :cool:
  • Sava Krpa
    599
    slazem se da je Vidović imao izglednu priliku doci do lopte prije Oreca i ako nije mozda u situaciji biti opasan po gol mozda je mogao asistirati. Nazalost dosli smo do toga da istu situaciju tumače na različite načine jer im eto tada tako odgovara. Mislim da je krajnje vrijeme da se u Dinamu pozabave sa ovom temom jer kasno je kad bude kasno. Cijela HR javnost je procitala da je Dinamu "poklonjen" penal a da u tri kola imamo ovo rusenje Vidovića i dvije ruke protiv Osijeka koje uopće nisu došle u eter kao potencijalni penali. Sjetimo se slučaja Majstorović od lani koji nam je in/direktno odnio naslov prvaka.
  • Kumerle
    1.3k

Prva stvar, građenje lopte se radi ramenima i leđima, a ne dlanovima.
    Druga stvar, lopta se gradi ako ju imaš u posjedu, a ne ako je napadač u prednosti kao ovdje gdje ju Vidović gura Oreču iza leđa i pretrčava ga.
  • plavi devet
    595
    ma ne mislim ni ja da je ovo građenje, malo sam se nespretno izrazio.

dosta mojih prijatelja, a i po komentarima se tako piše da je Vidović svjesno ušao u pitanju Ndockytu i da je to faul u napadu. Što meni graniči s normalnim.

Ovdje Oreč bez da kontrolira loptu ulazi Vidoviću u putanju, zato sam išao povući tu paralelu, ako smatraju Vidovićev faul kao faul u napadu, onda je ovo čisti penal po tome.

Ja sam napisao da mislim da nije penal više zbog "intenziteta". Nekako Gabi je lako pao pa zato, iako ima elemenata i ovdje za suditi i da sudac sudi nemaš mu što prigovoriti.
  • Ludovic IX
    9.6k
    intenzitet je tu najmanji problem.. pogledaj u realnom vremenu brzinu kako mu je ušao u noge.. ko sivonja. odneso ga je
  • plavi devet
    595
    govorim o ovoj drugoj situaciji s Orečom.

Situacija s Ndockytom mi uopće nije dvojbena, čisti penal.
  • Filip85
    554
    Nazalost dosli smo do toga da istu situaciju tumače na različite načine jer im eto tada tako odgovaraSava Krpa

Problem kod ovog prvog primjera sa Vidovićem što bi to sudili kao prekršaj da se dogodio negdje na centru... :chin:
  • Sava Krpa
    599
    bi 100%, cak bi bilo na rubu žutog jer igrac Rijeke nema namjeru igrati sa loptom.
  • Filip85
    554
    Kako pratim NHL jednom sam u šali rekao da je u nogometu prostor u 16-ercu kao doigravanje, a van 16 kao regularna sezona. Ono što je u regularnom dijelu faul to odjednom u doigravanju više nije.
  • Sava Krpa
    599
    dosuse mora se gledati na taj način jer svaki prekršaj u sesnestercu je penal ali nije ni to toliko problem da se kroz iste filtere provlači svaka situacija u 16 metara a ne da se proizvoljno određuju uvjeti po kojima ce se odlučivati da li je faul/penal.
  • Jos-Optimus
    7.1k
    Tko bi rekao, solidan tekst o kretenskim pojašnjenjima sudačkih odluka:
    Članak u SN
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.