• reziser
    8k
    meni su uvijek zanimljive duzine sudačkih sudačkih nadoknada
    jučer 4 minute, a bilo je 10 zamjena + jako dugačka var provjera. kak je došao do 4 minute? :rofl:
  • Zagi
    15.9k
    Još više ovlasti VAR sucima?
    To nikako nije dobro za nas, a niti za tempo HNL nogometa.
  • blue heart 72
    3.2k
    Kaj se VAR-a tice,po meni bi daleko najbolje rjesenje bilo, pravo na dva challengea po poluvremenu, te jedan ili dva u slucaju produzetka. Za sve ostalo ostaje odluka sudaca, ma kakva god bila. i za vrijeme chellengea se zaustavlja vrijeme. Kratko i jasno, te najjednostavnije
  • NKDZ86
    7.7k
    Više var-a, manje nogometa...rip
  • Zagi
    15.9k
    Još kada se neki nadobudni računovođa sjeti uvesti "Var break powered by Pringles" ...
    Moći ćemo komotno početi uvjezbavati "defence" navijanje.
  • IstinaZaDinamo
    2.4k

A gle, rezultat 4:2, covjek se umorio, pa tko je vidio nadoknaditi sve sto se izgubilo ili barem vecinu.

Na var provjeru je otislo 4 faking minute, i kao sto kazes 10 izmjena x 30 sekundi. S obzirom da su izmjene bile 5 odvojenih intervala, 6 minuta nadoknade je trebao biti neki minimum.
  • reziser
    8k
    covjek se umorio,IstinaZaDinamo

kako je izgledao od pocetka, taj je došao umoran. :worry:
  • veselko tenžera
    7.2k
    IFAB je donio odluku da se od iduce sezone sire mogucnosti VAR sudaca. Tako ce se VAR moci ukljuciti za drugi zuti karton, moci se dodjeliti ili ponistiti krivo dosudjen korner te ce moci sprijeciti odugovlacenje prekida.lukaoj

Ovo je super za korner. Apsurd je da čitav stadion i VAR suci vide da korner nije ispravno dosuđen, na vezi su s glavnim sucem i ne smiju mu reći da je pogriješio. Govorimo o realnom vremenu, to se riješi u 3 sekunde.
    Dobro je i ovo za drugi žuti ako VAR suci budu ok. Loše je ako budu zloupotrebljavali tu ovlast što se kod može dogoditi.
    Ovo za odugovlačenje prekida mi nije jasno, valjda mogu sugerirati žuti za onoga koji oteže.

Neki ovdje brkaju kruške i jabuke. Nije VAR kriv što 120% čist penal netko provjerava 4 minute. VAR je dobar, dapače odličan, jer omogućava ispravnu odluku. Likovi kojima treba 4 minute za utvrditi da je ono sinoć penal su idioti.
  • Zagi
    15.9k
    Pa kada se kritizira VAR nitko ne kritizira kutiju i tehnologiju u njoj nego ljude koji ju koriste.
    Misliš da se ljutimo na kompjuter?!
  • IstinaZaDinamo
    2.4k
    Ovo za odugovlačenje prekida mi nije jasno, valjda mogu sugerirati žuti za onoga koji oteže.veselko tenžera

Nece biti zuti ili opomena nego lopta za protivnika, bilo to aut, korner ili ispucavanje za golmana.
  • veselko tenžera
    7.2k
    ovdje vidim da se prigovara zašto se VARu daju dodatne ovlasti. Ne toliko konkretno, ima par drugih komentara.
    Opet kažem, ima sudaca idiota, al to ne znači da ne treba dati ovlaštenje VAR sucima da jave glavnom kad je krivo dosuđen korner.

top!
  • Zagi
    15.9k
    Uz pretpostavku da će izvedba biti brza ali sobzirom da smo upravo svjedočili 5 minutnom vještačenju jasno vidljivog igranjanja rukom, na temelju čega smatraš da će dosuđivanje kornera biti puno brze?

Usporit će igru i dati dodatan prostor za manipulaciju.
    Apsolutno sam protiv.
  • Peškaman
    8.7k
    FB-IMG-1772461442929.jpg

Napokon, baš da vidimo koji će golman odugovlačit s ispucavanjem 5+ sekundi u 90+ minuti i riskirati korner suparnika.
  • vjeko1701
    23.2k
    Uz pretpostavku da će izvedba biti brza ali sobzirom da smo upravo svjedočili 5 minutnom vještačenju jasno vidljivog igranjanja rukom, na temelju čega smatraš da će dosuđivanje kornera biti puno brze?Zagi

Realno, nije Bel tolko dugo odlučivao nego je trebalo 100 godina da se dogovore dal je za pregled.

Tu imam jednu teoriju, mislim da njima zapravo tolko dugo treba da odaberu kamere, izrežu to van i pripreme za pregled. Onda kao oni nešto pričaju dok ovi brzinom penzionera koji piše facebook status sve to editiraju.

Nemam drugo objašnjenje zašto redovno duže traje odluka da se sudac uopće pozove na monitor nego kaj samom sucu treba da odluči.
  • Netkos
    98
    Po meni je to editiranje i zvanje suca na terenu da to pregleda potpuno nepotrebno. Neka postoji glavni sudac u VAR sobi i neka on odluči i samo javi glavnom sucu odluku.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.