• Dr Hofmann
    4.6k
    https://www.goal.com/en/news/arsene-wenger-offside-rule-change-ultimate-var-solution/bltdca84a2b00dce78f

Arsene Wenger je predložio nešto drugačije pravilo, da moraš biti cijelim tijelom ispred zadnjeg igrača obrane. Meni bude glupo kad se gol poništi radi pola palca kaj je u ofsajdu, ali već je UEFA odjebala to.

https://www.goal.com/en/lists/arsene-wenger-offside-law-blow-uefa-fa-push-back-radical-plans/blt900e80d564c7cfc6

Ne znam ni sam više, ali iskreno mi nema smisla da se svira zaleđe za milimetre.
  • Brusa
    4.1k
    čitao sam što su stručnjaci na twitteru rekli o tome i većina kaže da bi to bilo glupo i bez veze , a i objasnili su zašto.
    Meni, laiku, se ne sviđa. Al ja sam konzervativan čovjek, ne volim promjene.
  • rioda
    13.1k

Ništa to ne bi promijenilo, opet bi bila rasprava o pola palca.
  • Dr Hofmann
    4.6k
    Moglo bi biti i glupih situacija na drugoj strani, da npr napadač ne bude u zaleđu radi toga jer mu peta ,,dodiruje" liniju u milimetrima. Ima dosta ljudi koji su protiv VAR-a, a meni se čini da je problem u primjeni pravila i brzini reakcije. Naši suci to previše oduže i onda nastaje psihijatrija. I još naša moćna tehnologija povlačenja linija iz Super Maria s Gameboya i eto te đavle.

@rioda Naravno, nikad neće biti savršenog rješenja. Samo ne volim kad se baš evidentna stvar ne svira poput sad već davne ruke Henrya protiv Irske ili onaj gol Engleza na SP 2010. Tu iskreno gubim ekipu koja bi vratila stara vremena bez VAR-a. Bude svega i s njim, ali meni je to opet pozitivna stvar

@Ludovic IX Apsolutno se slažem, tu i nastaje problem. Super Nintendo tehnologija i malo ,,kvalitetnih" odluka naših vrlih sudaca i evo kuršlusa. I opet nema povjerenja. Protiv tovara doma je jebeni sudac valjda proveo pola sata gledajući snimke. Nema tu više tehnologije već samo ljudski faktor neznanja ili manjka hrabrosti
  • Ludovic IX
    10.3k
    sve ok, naravno da je var pozitivan ali ovaj gol belje nije do vara već do ljudi koji crtaju linije. imaš plavu liniju i crvenu ako je offside i onda na podu vidiš samo jednu liniju , plavu što znači da su oba igrača u liniji i neku crvenu liniju na beljinom ramenu koja pada na ovu plavu dolje i kažu offside - di je tu greška vara? izmišljli su linije za onaj gol hajduka da ispadne čist a ovdje imaš sve crno na bijelo (crveno na plavo) i opet kažeš krivo
  • mali M
    9.5k
    Ništa to ne bi promijenilo, opet bi bila rasprava o pola palca.rioda

nebi.. meni nije jasno kako to možete tvrditi.. kad vidiš da je pola čovjeka ispred, ofsajd, kad je ovako izjednačeno nema ofsajda.. Drugim riječima, nemoraš mjeriti milimetre nego mora ofsajd biti jednostavan i vidljiv po svim parametrima. nemoramo pričati o širini tijela i slično, može samo da je jasno vidljiv. čim se mora mjeriti milimetrima (doslovno) nikada mi to nebi bio ofsajd.. ili jednostavnije je netko rekao, podebljati liniju u varu na tipa 15cm i to je fakat vidljiva linija.. tu liniju staviš na početak braniča i ako tu liniju napadač probije onda je ofsajd.. al će bar biti vidljiv.
    dobro je netko rekao, imamo u istom sportu istu tehnologiju koja se drukčije primjenjuje. Gol mora lopta skrooooz proć crtu cijelim obujmom, ofsajd napadač nesmije biti mikromilimetar ispred obrambenog..
    nije poanta dal bi dobili istu stvar da se mjere milimetri, bi, ali bi ofsajd bio jasno vidljiv kad bi bio.. Niti mislim da treba ukinuti var jer je važan za masu situacija, ali je najgora stvar tko ga i kako primjenjuje, a tu je kod nas tuga i čemer
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.