• Noel
    15.7k

Ja se to slažem. Igrica je razonoda. A FM je igrica i totalno je ne realna. Al poštujem ko voli.
  • rokikaciga
    5.5k
    A FM je igrica i totalno je ne realna.Noel

Meni je jedna osoba priznala da njihov klub neslužbeno koristi FM da vide tko je dobar...koriste ga za brzi skauting igrača. I onda tek idu gledat tog igrača. Inače se radi o profi klubu iz ex-yu, tu osobu se pita sve živo oko sportske politike u klubu.
  • austrijanac
    7.8k

FM07 je bio prvi s Dinamo, sve do zadnjeg.

Nikad nisam doživio novi Maksimir.
  • OsamŠest
    6.1k

Al zato se gradio Halifaxu kad se iz 6. engleske došlo do krova Europe :grin:
  • jedan u nizu
    15.3k
    Meni je jedna osoba priznala da njihov klub neslužbeno koristi FM da vide tko je dobar...koriste ga za brzi skauting igrača. I onda tek idu gledat tog igrača. Inače se radi o profi klubu iz ex-yu, tu osobu se pita sve živo oko sportske politike u klubu.rokikaciga

Ovaj film je izasao 2014. A od tada je sve otislo na vecu razinu, i igricu koriste ne samo ex-yu klubovi, nego i najveci klubovi i njihovi treneri. Vec je poznato da Brighton najvise voli FM i njegove wonderkide :D

• Ludovic IX
    9.8k
    pa FM baza nije napamet napisana. SEGA ima vise scouta nego Hrvatska liga i nebi rekao da su skroz nerealni. Naravno da je teško procijeniti nečiji potencijal ali po meni, legitiman način manjih klubova za pronalazak jeftinih talenata
  • jedan u nizu
    15.3k
    FM07 je bio prvi s Dinamo, sve do zadnjeg.

Nikad nisam doživio novi Maksimir.
    austrijanac

Ja sam dozivio prosirenje kapaciteta na 60k :D
    Trazenje novog nakon toga nije nikada uspjelo, jer po defaultu vjerovatno ne mozes privuci puno vise gledatelja - zbog zemlje u kojoj zivis i 'mirko' regije valjda.

A najveci krivac za ne dobivanje novog stadiona, osim gore navedenog, je navedeno stanje trenutnog, koji je ocijenjen iznimno dobro, pa onda nije da ti treba novi jer je ovaj u prakticki savrsenom stanju, prima do 35k, a ti pocnes sa prosjekom od 6-7k.
  • Noel
    15.7k

Nisam mislio na skauting FMa koji je oke. Tu je realnost dobra jer nemre bit drukčije. Nemre Feta Fetai imat 2 metra i odličnu igru glavom.
  • Mr Blue
    4.2k

Možda se to danas zove ovako kako je roki rekao, ali da probam malo bolje objasniti jer vidim da nisam uvodno.

Poanta tog LLM-a je uzeti klub iz najniže lige u nekoj državi te igrati što je više realističnije moguće.

To prvenstveno znači da možete zaboraviti onaj dio igre gdje tražite nove igrače i djelatnike.

Proces izgleda ovako: Za pretpostaviti je da klub kojeg si preuzeo nema scoute jer je najniža liga. Zatim postaviš oglas za posao scouta te možeš ponuditi ugovor samo ljudima koji se jave na taj oglas.

Slično zatim funkcionira dovođenje igrača jednom kad dobiješ scouta. Samo igrače koje ti on preporuči iz scout reporta kojeg mu ti zadaš možeš/smiješ kontaktirati za transfer. Ili kroz scouting sljedećeg protivnika, recimo, odnosno klubova protiv kojih igraš u ligi.

Isto vrijedi i za sve druge djelatnike u klubu, tražiš ih sve preko oglasa.

Kao što sam rekao, poanta je da igru učiniš što više realnijom. Naravno kako to ovisi i o tebi samom i koliko ćeš se držati toga da nema 'player searcha' i pretraživanja igrača po ocjenama, itd. Naravno da moraš pri početku sejva upaliti i opciju da se sakriju ocjene igrača.

Nekog posebnog cilja nema, bitno je da pokušaš preživjeti što duže i da ti bude što zabavnije.

Ja sam se na to navukao tamo negdje 2006., preko službenog Sigames foruma, bila je cijela zajednica ljudi koji su samo tako igrali.

Bio sam preuzeo klub iz 4. švedske lige, igrao sam jedno dvadesetak sezona. Etablirao se u drugoj ligi, ciljao na vrh, ali onda je nestalo memorije, sejv nije funkcionirao više, ali i sve se poklopilo s izlaskom novog FM-a. Nažalost, nikad mi više nije bilo ni blizu tako dobro kao u tom sejvu...
  • Omake
    12.2k
    respect za gospodina.
  • Filip85
    730
    Ja uvijek imam tri sejva u planu. Prvi je dominacija i skupljanje trofeja (PSG, Dinamo, Ludogorec, Salzburg) sa ekipama koje su klasu iznad ostatka svoje družine.
    Drugi je "sleeping giants", a treći je da probam neki "no name" klub dovesti do vrha.

Četvrti save je ako se odlučim za rješavanje što većeg broj achievementa, ako nešto nisam mogao u prva tri, čisto zbog same strukture sejva (broja izabranih liga prije svega).
  • GeneralNapoleon
    2k

To kolko ja znam nije nikakva tajna jer je i neki tip iz Hoffenheima javno u medijima priznao da su skautirali Roberta Firmina ak se ne varam prek FMa :lol:
    Hvalio je kako imaju ogromnu bazu podataka.

Kaj se FMa tice sam igral samo FM 20 koji je bil claim for free na epic gamesu i nisam nes odusevljen bio. Al definitivno vidim zakaj ima puno ljudi kaj vole igrat.

Ja bih se slozil sa Noelom, jer kaj je meni bilo malo "meh" i kaj sam cital je da naprimjer bude jedna taktika meta i uopce nema smisla koristit bilo koju drugu jer ti uvijek da bolje rezultate. Neovisno o igrackom kadru. Tu vidim najvecu kritiku kaj se realizma tice. I malo razbija car takticarenja.
    Ali to sam cital samo za taj FM a sigurno su i napredovali kaj se toga tice. Makar i je tesko za balansirat takve stvari.
  • Filip85
    730
    Mene malo buni da skauti ponekad u razmaku mjesec dana iznose kontradiktorne reporte o određenim igračima. Igrajući sa Arsenalom imao sam sve top skaute i jedan za Baturinu veli "would be an excellent signing for the future", a drugi "only sign Baturina as last resort". Oba skauta imaju 17 i 18 u judging player PA i CA. To mi se događalo više puta, nisam otkrio uzrok...
  • San Lorenzo
    21.6k
    Igrajući sa Arsenalom imao sam sve top skaute i jedan za Baturinu veli "would be an excellent signing for the future", a drugi "only sign Baturina as last resortFilip85

Jedan skaut je Miro Vugrinec, drugi je emilperska.
  • Pacho
    5.1k

Ja sam ga u editoru stavio za otprilike to razdoblje kad bi trebao biti gotov.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.