• DrawTube
    5.4k
    U slučaju da neki nisu vidjeli na temi Grad Zagreb jer je ostalo zatrpano u raspravi, lijepim i ovdje projekt
    https://eojn.nn.hr/SPIN/APPLICATION/IPN/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=7938164

Treba otići na idejni projekt, dosta opširno sve napisano uz par jednostavnih vizualizacija
  • xavier
    12.1k
    Kakav bizaran stadiona ima Braga.
  • Jaro
    7.7k
    HNL stadion za bogat(ij)e :lol:
  • Infinity
    16.6k
    Uklesan je u stijenu, zovu ga Kamenolom, rekao bih da je Rujevica za bogate :grin:
  • Bosskovitz
    12.7k
    to je 1.250 dana :lol: simpica.. znači Kranjču očekujemo oko 2027, a Maksimir koji je valjda veći projekt možemo očekivati oko 2040? di mi je Bosskovitz :lol: rekel si da će do 25 bit kranjča gotova i maksimir u radovima, jel dobro pamtimmali M

Nisam rekao da će biti jer ja to ne mogu garantirati nit imam ikakve veze s tim osim što detaljno i opsesivno pratim, ali smo se kladili oko toga kaj ja vjerujem da će ova gradska vlast u ovom mandatu napraviti više za stadione od Bandića u njegovih pet mandata, a ti ne vjeruješ i misliš da neće napraviti ništa. Dapače, ti si tada i tvrdio da je Grad nesposoban i da Crkva ne blokira ništa, ja sam tvrdio da Crkva blokira sve jer hoće izvući druge nekretnine u zamjenu za Maksimirsku česticu - vrijeme je pokazalo da sam bio sam u pravu jer je Crkva prestala biti problem onog trenutka kad joj se obećalo 11 drugih zemljišta.

Konkretno, ovo je bila ponuda: "Ako do sljedećih lokalnih izbora Kranjčevićeva bude u radovima, a pravne zavrzlame oko Maksimira gotove, mjesec dana ćeš imati za profilnu na forumu koju god sliku ja odredim. Ako Kranjča ostane na obećanjima, a Maksimir bez pomak kao što kažeš, ja ću mjesec dana imati za profilnu koju god sliku ti odrediš".

Zavrzlame oko Maksimira su praktično riješene s onim zemljištima tako da mi je oko toga prolazno vrijeme dobro, a za Kranjču ćemo vidjeti - za sada malo kasni za početnim obećanjima, ali mislim da ćemo se do lokalnih izbora neovisno o okladi nas dvojica složiti da je napravljen najveći korak ka novim stadionima u zadnjih 20 godina :D
  • Mali Zeus
    14.2k
    Zavrzlame oko Maksimira su praktično riješene s onim zemljištimaBosskovitz

Jesu?
  • mali M
    5.8k
    Dapače, ti si tada i tvrdio da je Grad nesposoban i da Crkva ne blokira ništa, ja sam tvrdio da Crkva blokira sve jer hoće izvući druge nekretnine u zamjenu za Maksimirsku česticu - vrijeme je pokazalo da sam bio sam u pravu jer je Crkva prestala biti problem onog trenutka kad joj se obećalo 11 drugih zemljišta.Bosskovitz

Boss i dalje to tvrdim i nisi bio u pravu, jer sam ja odmah rekao da Crkva nije problem, problem je što Grad/Vlast kako god ih nazvali želi maknuti Crkvu iz svih kombinacija na zemljištu. Crkva je još u startu rekla da neće stopirati gradnju. Jednako sam rekao, iz prve ruke, da Crkva svako zemljište daje za javno korištenje ako je društveno korisno i ne radi probleme. Tako je bilo do sada, tako bi bilo i sa Maksimirom. To što je Tomica ili tko već htio da Crkva nema nikakav zapis na Maksimirskom zemljištu čak Crkva nije naplatila kao takvo, nego je išla isposlovati zemljišta (koja su već u namjeni za gradnju crkvi ili slično) tamo gdje ih se do sada maksimalno štopalo. Što je tu loše!?!
    Ostalo se slažem, ti tvrdiš da će do '25 Kranjča bit u radovima, a Maksimir sav riješen papirnato i čekat ko zapeta puška samo da krene graditi.. Tu sam ti dao čak i prostora jer Kranjča u radovima može ostati 20 godina a Maksimir napeto čekat, ali svejedno, stojim pri svojoj okladi jer smatram da neće u slijedećih godinu i pol ništ napraviti vrijedno spomena...

nas dvojica složiti da je napravljen najveći korak ka novim stadionima u zadnjih 20 godina :DBosskovitz
    ma to vrijedi i pive ako se ikad susretnemo!
  • Infinity
    16.6k
    Da li mozes skinuti, ucitati negdje drugo i podijeliti link? Mene navodi na neku registraciju, ne mogu skinuti.

Srbi su ga izgleda bas popusili s tim stadionom. Nije ni cudo s obzirom da za javni novac malo tko ima osjecaj i da to onda zavrsi tako kako je zavrsilo.

Oni ce uvijek navesti Gornji Milanovac kao dobar primjer ulaganja. Privatni kapital je u pitanju, te se za malo novca dobilo jako puno, jer taj koji ulaze vodi brigu gdje ide njegov novac. 4.600 mjesta za 3 milijuna eura i treca UEFA kategorija. Stadion redovno koriste mlade reprezentacije. Steta sto nisu imali prostora da ga zaokruze, ali su istok i zapad super uz nakaradan sjever.

883397_metalacpartizan-11_share.jpg

c9244b613a419cf81e55e96e648a7679.JPG

e6f54884da73efda1d20fed4cc886d40.JPG

Na sjeveru veliki gradski rival, koji je odbio sve moguce suradnje, na jugu gradski bazeni.

screenshot_2021-04-20-07-36-57-425_com-google-android-youtube_1-jpg.1382218
  • Bosskovitz
    12.7k
    Crkva je još u startu rekla da neće stopirati gradnju.mali M

Neće stopirati gradnju, ali ništa se neće pomaknuti s mjesta dok ne dobije zamjenska zemljišta, ne? :D

Sve ok, ni ti ni ja nismo "unutra" u pregovorima pa da znamo detalje, ali činjenica je da se sve pomaknulo nakon što je Crkva obeštećena s 11 drugih zemljišta kategoriziranih po GUP-u za vjerske i društvene objekte. Crkva se sigurno nije bila spremna odreći zemljišta bez da dobije drugo i to je naprosto poslovna logika, da se razbacuju zemljom ne bi je toliko imali. ne kažem da je tu išta loše, to je normalni tijek stvari, ali ti si tvrdio da Tomašević & co neće napraviti ništa oko Maksimira i Kranjče jer su nesposobni, ja tvrdim da nisu nesposobni nego su pretjerano pažljivi zbog čega su neefikasni - napravit će sve, ali ćemo to čekati. Rješenje problema s Crkvom oko zemljišta na Maksimiru je najveći pomak oko gradnje novog stadiona u zadnjih 20 godina - to je tužno ali istinito. To nije ni približno dovoljno da bi ova gradska vlast dobila prolaznu ocjenu od mene što se tiče stadiona, ali je više no što je Bandić napravio u cijeloj svojoj gradonačelničkoj karijeri.

Jesu?Mali Zeus

Koliko sam shvatio, jesu. Trebaju još vjerojatno definirati detalje, ali nakon što su Crkva, Država i Grad dogovorili tih 11 lokacija, mislim da je sada stvar čista. To je barem moj dojam, nemam nikakve insajderske informacije.
  • NitkoBitan
    19.2k
    Vezano za prosjek na Kranjci koji ste spominjali, tesko da ce to bit 8-9 tisuca, to znaci da bi skoro svaka utakmica trebala bit rasprodana. Racunajte da oko pola godisnjaka ne dolazi na vecinu HNL utakmica.
  • Nino Bule
    14.5k

Lako se tome doskoci, stavi se skuplja godisnja da ovima koji ne idu ne isplati se kupit
  • Infinity
    16.6k
    Na stadionu koji prima 12.000 ce tesko biti po 5-6.000 godisnjih. Bit ce ih vjerojatno daleko manje.

Mi smo prosle sezone imali prosjek 6.061 gledatelja po utakmici ili 109.097. 12.000 smo prebacili na tri utakmice na kojima je bilo 8.100 ljudi 'viska'. To znaci da bi s ogranicenim kapacitetom na 12.000 ove sezone imali 100.997 gledatelja ili 5.610 u prosjeku. Da bi prebacili 8.000 potrebno je bilo na ostalih 15 utakmice imati 2.868 dodatnih gledatelja s tim da je na jednoj Rijeci bilo skoro 12.000, pa dolazimo do toga da je trebalo biti i po 3.000 vise.

Mene osobno prosjek ne fascinira, jer ga 1-2-3 utakmice mogu znacajno dici. Napisao sam hrpu postova o tome i kako smo znali imati bolju posjetu i sezonama u kojima je prosjek bio manji, mada to nekome mozda smijesno zvuci. Mi ovdje da dobijemo padanje na 12.000 s Hajdukom, skok Rijeka 11.000 + 8.000 i Osijek 8.000, te sve ostale 5.000 imali bi prosjek 6.611. To je za svega 600 ljudi vise u odnosu na proteklu sezonu, ali bi male utakmice bile znacajno posjecenije. Treba uzeti u obzir da se stadion zbog gostiju nece moci ni rasprodati na vecim utakmicama. Sve u svemu, da se prosjek samo zadrzi opet ce biti super, jer to znaci da se ipak povecao broj gledatelja na manjim utakmicama. S obzirom da bi kapacitet bez juga bio nesto sitno iznad 10.000, pupunjenost tri tribine na 50% izgleda daleko, ali daleko bolje nego kad nam se i 8.000 rasporedi na oba zapada i oba sjevera Maksimira. Osijek je imao protiv Gorice nekih 50% popunjenosti stadiona i to izgleda sasvim OK. Jos je kod nas publika ipak malo bucnija, pa bi utisak na pravom nogometnom stadionu bio daleko bolji s tih 5.000 na novoj Kranjci nego s 8.000 na trenutnom Maksimiru, a utakmice koje bi na Maksimir privukle 8.000 ce privuci i na Kranjcu barem 8.000. Jedini 'gubitak' su ti derbiji, ali bi imali plus u vidu punog stadiona.
  • mali M
    5.8k
    Neće stopirati gradnju, ali ništa se neće pomaknuti s mjesta dok ne dobije zamjenska zemljišta, ne? :DBosskovitz

Al ne kužim namjerno ignoriraš ostatak ili? Da je struktura vlasništva ostala ista Crkva se nebi bunila niti stopirala. Kad je rečeno "što želite da se maknete sa zemljišta", Crkva je rekla što želi... Kao što bi i ti rekao ,ali voliš malo mrko gledati prema Crkvi.. i to je ok... Kad sam rekao da znam taj dio iz prve ruke, ne pretpostavljam nego kažem provjereno.
  • Bosskovitz
    12.7k

Ma nije to nikakvo mrko gledanje prema Crkvi, svatko gleda svoj interes i to je posve legitimno. Ako su i Grad i Vlada morali uletjeti s nekim zemljištima da bi se dobio potpis od Crkve, onda je očito da je Crkva tu bila kočnica neko vrijeme i vjerojatno se radi o nečemu logičnom, a ne Tomaševićevom hiru jer nije baš da HDZ ne bi jedva dočekao presicu na tu temu kad bi tu bilo mesa.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.