• Mali Zeus
    16.1k
    Ako netko ima cajta za izanalizirat koliko bodova donesu dolasci na svaku utakmicu i koliko uz to trebas potrosit novaca da dodes do najviseg ranga...NitkoBitan

Evo zadatak za tebe.
  • NitkoBitan
    23k
    Kao sto rekoh u upisu na prosloj stranici deinstalirao sam aplikaciju... i ne namjeravam ju ponovno instaliravat.
  • Mali Zeus
    16.1k
    ↪Mali Zeus Kao sto rekoh u upisu na prosloj stranici deinstalirao sam aplikaciju... i ne namjeravam ju ponovno instaliravat.NitkoBitan

Ok.

Ne treba neka posebna analiza da bi se došlo do zaključka da je naglasak na dolaske na tekme, a ispijanje pive na silu ili manijakalno kupovanje u shopu su dodatak. Što je manje atraktivna tekma više bodova donosi, a što se lako moglo analizirati i utvrditi u samoj aplikaciji, sve fino piše tamo.
  • Šteco
    915
    Osobno sam prestao pratiti bodove, jer mi se ne sviđa sve to o čemu se piše. Npr. ne dobijem bodove jer redari puštaju na vrata sa strane jer dva skenera na ulazu ne rade. Platim na šanku dobru cifru godišnjom, ali ne prizna mi bodove jer nisam dodatno skenirao na šanku kod iz aplikacije (iako je godišnja povezana s profilom i vidi se transakcija u njoj).

Ideja kao takva je jako dobra, neka ova sezona posluži za učenje i razvoj, pa da se već u 6. mjesecu predstavi novi sustav bodovanja za novu sezonu i nadogradnja aplikacije koja će u idućoj sezoni obuhvatiti sve; od toga da možeš pratiti svoju dolaznost, do boljeg sustava bodovanja i da sve bude automatizirano i da radi bez greške. Vremena ima dovoljno.
  • NitkoBitan
    23k
    Znatizelja je ubila macku... instalirao sam opet aplikaciju kako bih vidio sustav bodovanja.

Osobno smatram da bi ljudi koji dodu na svaku utakmicu tijekom sezone trebali dobiti potpisani dres od igraca jer netko tko je takav navijac to i zasluzuje, a takvih je uostalom jako malo i klubu je to nikakav trosak (<100).

Po aktualnom sustavu bodovanja netko sa dolascima na sve domace utakmice bi uz to trebao potrosit i prosjecnu mjesecnu placu za potpisani dres, a netko sa placom manjom od prosjeka potrosenom na plavi korner i Castore (i dolascima na sve utakmice!) bi se zadovoljio sa dvije VIP ulaznice za jednu utakmicu. Sad koliko je to fer i realno procijenite sami...
  • mali M
    6.9k
    znaš šta, ja se načelno slažem s tobom jer i sam spadam očito i u ispodprosječnu hrvatsku plaću, ali mislim da je tako svugdje i nikad se ja neću moć natjecati sa nekime tko ima para da natuče dodatnih bodova na popratnim sadržajima, i to je kako je.. svugdje u svijetu je tako. bude to druge godine vjerujem bolje.. ovo mi više dođe kao nekakva beta verzija pa neka natuče sad bodova ko može, meni se neda stalno korigirati i pratiti dal mi daje bodove il ne.. bude se već to posložilo vjerujem
  • Bosskovitz
    14.7k
    Po aktualnom sustavu bodovanja netko sa dolascima na sve domace utakmice bi uz to trebao potrosit i prosjecnu mjesecnu placu za potpisani dres, a netko sa placom manjom od prosjeka potrosenom na plavi korner i Castore (i dolascima na sve utakmice!) bi se zadovoljio sa dvije VIP ulaznice za jednu utakmicu. Sad koliko je to fer i realno procijenite sami...NitkoBitan

Ne kažem da je sustav idealan, ali poanta loyaltyja i jest u tome da nagrađuje lojalnost klubu - kroz dolaske na utakmice, evente, fan zonu, interakciju s klubom i potrošnju u klubu umjesto u razno raznim dućanima, kafićima i slično. Odnosno: loyalty program tebe potiče da više dolaziš na utakmice i više trošiš u klubu, a zauzvrat dobivaš nagrade od strane kluba. Obje strane tu imaju neku korist: u idealnom slučaju, ti ćeš zbog loyaltyja klubu donijeti nešto više novca no inače, a klub će tebi dati nešto što inače ne bi dobio. Oboje ste na dobitku. Onaj tko će nastaviti redovno ići na utakmice i jednako trošiti kao i ranije, na kraju sezone će opet dobiti mali poklon koji inače ne bi dobio - značku, šal, VIP obilazak stadiona i sl.

Izbacimo iz matematike dolaske na utakmice jer oni bi se trebali podrazumijevati, motiviraju li ljude te nagrade dovoljno da bi više trošili? Da se razgovarati o tome, nije uklesano u kamenu. Ali cijeli program vjernosti nikada neće biti koncipiran tako da se svakog onog tko je "samo" redovit na utakmicama nagradi potpisanim dresom jer to baš i nema smisla.
  • ZrnTSCHeZ
    821
    Nažalost, više se isplati bildati bodove kroz Socios nego kroz dinamo loyalty.

Nadajmo se značajnijem poboljšanju sustava od ljeta.
  • jedan u nizu
    11.8k
    Odnosno: loyalty program tebe potiče da više dolaziš na utakmice i više trošiš u klubu, a zauzvrat dobivaš nagrade od strane kluba.Bosskovitz

pa gledajuci omjer ulozeno/dobiveno ne potice me da trosim u klubu. Svaku tekmu popijem 2-3 piva. Ako koristim cashless to je malo ispod 10 eura.
    I svaku tekmu tako, i doslovno ne dobijem nista od toga.
    Ali recimo da potrosim ravno 10 eura i da dobijem bodove za to.
    Cijelu sezonu popijem 3 piva svaku tekmu i sta dobijem? Navijacki sal koji u maloprodaji kosta 20 eura, a nabavna cijena jos i manje. I to uz sve redovne dolaske.

Isplativije mi je 3 piva popiti u bircu prije tekme, ili poslije tekme, jer cu tako ustediti novaca osjetno vise nego da dobijem taj navijacki sal.

Oboje ste na dobitkuBosskovitz

Pa zapravo i ne, klub je na dobitku, ali krajnji korisnik nije na dobitku.
    Naravno da je loyatly tu da klub zaradi, ali ne mozes reci da su i klub i korisnik na dobitku.

Onaj tko će nastaviti redovno ići na utakmice i jednako trošiti kao i ranije, na kraju sezone će opet dobiti mali poklon koji inače ne bi dobio - značku, šal, VIP obilazak stadiona i sl.Bosskovitz

Dakako, ali to se sad kosi sa pocetkom tvog posta gdje kazes da loyatly potice da trosis vise. Ako je nagrada znacka ili sal, nece se bas trositi vise.

Ali cijeli program vjernosti nikada neće biti koncipiran tako da se svakog onog tko je "samo" redovit na utakmicama nagradi potpisanim dresom jer to baš i nema smisla.Bosskovitz

Pa realnio bi bilo da netko tko ima veliki % dolazaka dobije recimo navijacki sal ili t-shirt.
    Dok za druge stvari treba i korisnik nesto dobiti. Ja sam siguran da ce vecina ljudi trositi vise kada bi svako toliko dobili nesto za to, sitnicu. Kao happy hour, koji se definitvno isplati. Negdje sam vec pisao, da bi bilo ok da mozes bodove mijenjati za pivo recimo, da ti npr dva dolazaka ili nekoliko potrosenih pica daruje jedno pice gratis.
    Pa svaku tekmu bi onda rade popio 3 piva ili soka na stadionu i dobio jos jedno gratis, nego to popio van stadiona.
    I ne mozes tvrditi da nije isplativo, svi kafici, bircevi, pubovi imaju nekakve ponude poput happy houra ili akcije na odredene proizvode kako bi potaknuli postrosnju, i isplati se. Svaki normalni sanker svoje stalne goste pocasti rundom svako malo, jer ce se ti stalni gosti vracati i cak nesvjesno trositi vise novaca.

Di ces bolje potaknuti vecu potrosnju na stadionu, nego dat rundu tu i tamo, a to naravno definiras loyatly programom.
  • Gelipter
    4k
    Slažem se s većinom toga napisanog u zadnjih nekoliko upisa. Šteta da se odlična ideja Loyality programa gubi na manjkavostima u njegovoj realizaciji. Jasno da je ovo tek početna faza pa ima prostora za napredak u budućnosti.

Mislim da bi se svakak za sljedeću sezonu trebao promijeniti broj bodova za određene nagrade jer se s jako puno dolazaka i na manje utakmice dobiva jako malo od "nagrada". Omjer "uloženog" i dobivenog svakako nije najsretniji.
    Naravno da bi najveća nagrada svakom navijaču trebala biti sam dolazak na utakmicu, ali ako se na ovakav način nagrađuje lojalnost klubu, onda bi to tako trebalo i biti inače se samo gubi motivacija za skupljanjem bodova. Iskreno, kad na tekmi uzmem tri pive i ne dobijem ništa na Loyalityju jer nije iznos od 10 eura, osjećam se malo blesavo. Također, sviđa mi se ideja s kvizovima u aplikaciji i riješavao bih ih pred tekmu neovisno o bodovima, ali opet mi je 5 bodova koliko se dobije rješavanjem kviza ili ankete ipak premalo ako se već za to dodjeljuje. Ovo su samo neki od primjera.
  • Bosskovitz
    14.7k
    pa gledajuci omjer ulozeno/dobiveno ne potice me da trosim u klubu.jedan u nizu

To je prostor za napredak. Ovo je prva sezona programa i ne sumnjam da će se po njezinom isteku analizirati rezultate i unaprijediti neke segmente.

Pa zapravo i ne, klub je na dobitku, ali krajnji korisnik nije na dobitku.
    Naravno da je loyatly tu da klub zaradi, ali ne mozes reci da su i klub i korisnik na dobitku.
    jedan u nizu

Nije istina. Ako zbog loyaltyja ništa ne promijeniš, odnosno nastaviš jednako dolaziti na utakmice i jednako trošiti kao što si trošio i prije, klub od loyatyja neće dobiti nikakvu dodatnu vrijednost, ali ti ćeš dobiti poklon, pa makar to bio i privjesak za ključeve. Ti si opet na minimalnom dobitku, a klub je tehnički na minimalnom gubitku jer je unatoč uvođenju loyalty programa od tebe zaradio istu količinu novca, ali će ti sada zauzvrat još dati i poklon.

Dakako, ali to se sad kosi sa pocetkom tvog posta gdje kazes da loyatly potice da trosis vise. Ako je nagrada znacka ili sal, nece se bas trositi vise.jedan u nizu

Ne kosi se, rekao sam da je cilj loyaltyja potaknuti te da trošiš više, da više ideš na utakmice i da više sudjeluješ u klupskim aktivnostima. Ako te ne potiče, odnosno ne tebe konkretno nego ako generalno ne potiče članove na to, onda ne ispunjava svoju svrhu i treba ga mijenjati.

Pa realnio bi bilo da netko tko ima veliki % dolazaka dobije recimo navijacki sal ili t-shirt.
    Dok za druge stvari treba i korisnik nesto dobiti. Ja sam siguran da ce vecina ljudi trositi vise kada bi svako toliko dobili nesto za to, sitnicu. Kao happy hour, koji se definitvno isplati. Negdje sam vec pisao, da bi bilo ok da mozes bodove mijenjati za pivo recimo, da ti npr dva dolazaka ili nekoliko potrosenih pica daruje jedno pice gratis.
    Pa svaku tekmu bi onda rade popio 3 piva ili soka na stadionu i dobio jos jedno gratis, nego to popio van stadiona.
    I ne mozes tvrditi da nije isplativo, svi kafici, bircevi, pubovi imaju nekakve ponude poput happy houra ili akcije na odredene proizvode kako bi potaknuli postrosnju, i isplati se. Svaki normalni sanker svoje stalne goste pocasti rundom svako malo, jer ce se ti stalni gosti vracati i cak nesvjesno trositi vise novaca.
    jedan u nizu

Slažem se, siguran sam da će takve ili slične ideje biti na stolu kada će se razmišljati o sljedećoj sezoni.
  • jedan u nizu
    11.8k
    Nije istina. Ako zbog loyaltyja ništa ne promijeniš, odnosno nastaviš jednako dolaziti na utakmice i jednako trošiti kao što si trošio i prije, klub od loyatyja neće dobiti nikakvu dodatnu vrijednost, ali ti ćeš dobiti poklon, pa makar to bio i privjesak za ključeve. Ti si opet na minimalnom dobitku, a klub je tehnički na minimalnom gubitku jer je unatoč uvođenju loyalty programa od tebe zaradio istu količinu novca, ali će ti sada zauzvrat još dati i poklon.Bosskovitz

zapravo sam se referirao na tvoj idealni scenarij, kao sto si napisao, kada ti potrosis nesto vise novaca zbog loyatlya:

Obje strane tu imaju neku korist: u idealnom slučaju, ti ćeš zbog loyaltyja klubu donijeti nešto više novca no inače, a klub će tebi dati nešto što inače ne bi dobio. Oboje ste na dobitku.Bosskovitz

Teoretski gledano, da, oboje smo u dobitku. Ali klub je u daleko vecem dobitku nego korisnik. Ako navijac poveca svoju potrosnju i ostavi par stotina eura vise u klubu, tu je klub profitirao za tih parsto eura. Navijac dobije znacku ili sal, protuvrijednost od nekih 20 eura npr i tu je kao u dobitku, jer eto, inace bi mozda ostavio stotine eura a ne dobio nista, a ovako bar dobije nesto.
    A kad gledas omjer ulozeno/dobiveno onda je navijac potrosio daleko veci novac nego je bio nagraden, a klub obrnuto.

Ne kosi se, rekao sam da je cilj loyaltyja potaknuti te da trošiš više, da više ideš na utakmice i da više sudjeluješ u klupskim aktivnostima. Ako te ne potiče, odnosno ne tebe konkretno nego ako generalno ne potiče članove na to, onda ne ispunjava svoju svrhu i treba ga mijenjati.Bosskovitz

Pa nekako si si sam odgovorio na moju tvrdnju. Pa da, kosi se, jer je cilj loyatlya da te potakne na vecu potrosnju, a ako nisi nista vise potrosio onda on nema smisla, jer te loyatly unatoc svojim nagrada ne poziva na vecu potrosnju.
    Mislim slazemo se u ovome, samo smo mozda nespretno napisali svoja misljenja :D

Kao sto sam i gore napisao, naravno da je cilj loyaltya da vise novaca ide klubu. I naravno da ce klub tu biti na 'vecem' dobitku nego navijac, samo sto je ovo malo previse, tj nema neki poticaj za dodanu potrosnju i povecanje profita.

Loyatly sam vec hvalio zbog ideje i onoga sto nam u buducnosti donosi, i jasno mi je da ce se dosta toga promijeniti/popraviti, pa samo pisem svoje misljenje (i misljenje nekih ljudi koje poznajem) kao prijedlog ili jednostavno kao feedback za buducnost.

Vjerujem da ce se to sve popraviti, a zapravo se najvise veselim novim stadionima i kada budemo imali normalne fan zone ispod tribine, i gdje cemo moci puno lakse i puno ugodnije trositi novac na stadionu, za razliku od sadasnjeg stanja.
  • Bosskovitz
    14.7k
    Mislim slazemo se u ovome, samo smo mozda nespretno napisali svoja misljenja :Djedan u nizu

Ma da, sve ok :)

Loyalty je prvi program vjernosti tog tipa ne samo u Hrvatskoj nego i malo šire, ovo je prva sezona u kojoj ga se možda nespretno pokušalo ugurati iz čiste ambicije i želje ljudi da se što prije realiziraju neke dobre ideje te je zapravo u varijanti onoga kaj bi developeri zvali "public beta" verzija. Sigurno ima prostora za napredak i s tehničke i s idejne strane te ne sumnjam da će svake godine biti sve bolji, a svaka konstruktivna i dobronamjerna kritika je uvijek dobrodošla.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.