• jedan u nizu
    11.5k
    A i normalno je u nogometnom svijetu da kada uprava smijedni SDa da znaju smijeniti i trenera kojeg je doveo SD.
    Ali to samo kada su losi rezultati ili kada razloge za smjenu imaju obojica, od transfera do igre i atmosfere u svlacionici

Kod nas je problem samo onaj sportskog direktora pa naravno da nema govora o smjeni trenera. Prvo nemamo lose rezultate, a drugo covjek je samo mjesec dana u klubu.

Sasvim normalno ako je Cannavaru prosla misao da ce i on otici ako je otisao SD.

Hvala Bogu nismo histericni klub, nego samo imamo histerične navijace i forumase, pa odmah svi misle da uprava treba dati ostavku na temelju clickbait clanka.
  • Bosskovitz
    14.7k

Dalo bi se razgovarati o kriznoj komunikaciji svakako, ali ovdje klub zaista nije mogao ništa napraviti jer je priča u potpunosti izmišljena i takvu priču može uvijek netko izmisliti o bilo čemu. Moglo je biti isto tako da je Zeko prijetio ostavkom ili da je Ademi prijetio bojkotom ili da je kondicijski trener ljut na upravu.

Ne znam zašto misliš da je SD otpušten kao čistačica jer definitivno nije, otpušten je profesionalno i etično, uz par kurtoaznih rečenica. Za otkaze se naprosto ne rade presice.
  • The Undertaker
    6.7k
    Vidiš na tom primjeru razliku. Klub je smjenio Marića i bilo bi najnormalnije da je odmah obavjestio i porazgovarao o statusu sa trenerom a ne da ovaj mora dolaziti po informacije.
  • The Undertaker
    6.7k
    Vice je danas u članku ubo pravu stvar.
    ''Sama činjenica da ni oni najbolje upućeni nisu znali reći točne razloge Marićeve smjene, nego su ponavljali kako "nije išlo", sugerira da ne postoji jasan plan kojim se može pratiti ide li klub u dobrom smjeru..''
    Ako plan ne postoji kako znamo kakav nam SD treba?
  • Laugreano
    3.3k
    Evo ti i Vice znate da plan ne postoji, tko je koga obavjestio, tko je kome sto rekao, tko je s kime razgovarao....
    Daj spustite se na zemlju malo, i ne lovite se za svaki kurac samo da negativu ovdje izbacite.

Najprije se plače za otkaz Maricu, pa kad dobije otkaz, nije dobar tajming, nije dobro iskomunicirano, nije bio ponedjeljak, nije se reklo ovom, nije se pitalo onog, ma ajde u kurac.
  • Izet Hajrović
    3.8k
    ako je istina da su prvo probali s nekim tko ima iskustvo iz Benfice, onda je valjda jasno da znaju kakav profil otprilike traže, odnosno kakvo iskustvo očekuju. Čak i da nemaju plan, smjena Marića je logičan potez. Samo neka dovedu nekoga tko ima relevantno iskustvo. Treba pripremiti ljetni prijelazni rok, a Marić se doveo u poziciju daleko težu nego prošlo ljeto. Filijale i dalje nema, prošlo ljeto je glavni zadatak bio čišćenje viškova iz svlačionice što je napravio na zadovoljavajućoj razini, ali je napravio takve ulazne transfere da nam opet slijedi čišćenje svlačionice kao glavni zadatak. Ali, ne samo to, trebat će dovesti i nekoliko pravih pojačanja, a to bi bilo previše za Marića jer se samo vrtimo u krug. Kako god, da i ne postoji jasan plan sportske politike, treba dovesti čovjeka s iskustvom koji će kreirati taj plan.
  • Jurki
    15.5k
    Velika vecina zna kakav ce se sd traziti.. pa ak mi obicni forumasi znamo.. onda sam siguran da znaju i u klubu.
    Moral bu rijesiti probleme:
    - Skautska sluzba
    - Rjesavanje viskova u prvoj ekipi
    - Dovođenje adekvatnih pojacanja za sljedecu sezonu
    - Rjesavanje problematike razvojnog kluba
    - Unapređenje omladinskog pogona.
    - Rjesavanje trenerske krizaljke unutar akademije.

Nije to znanstvena fantastika kakav se bu sd trazil.
  • Bosskovitz
    14.7k
    Klub je smjenio Marića i bilo bi najnormalnije da je odmah obavjestio i porazgovarao o statusu sa trenerom a ne da ovaj mora dolaziti po informacije.The Undertaker

Pa je. Nakon Marića su pričali s Cannavarom. Je li Cannavaro nekako čuo da je ovaj dobio otkaz prije nego što je došao na sastanak? Pa moguće, i ja sam na puš pauzi saznao da je meni nadređeni direktor dobio otkaz prije sastanka s PU. ali se i kod mene i tu sve odvilo u razmaku od par sati.

Zaista mislim da se cjepidlači oko sitnica ovdje, i to samo zato što je neki urednik odlučio pustiti lažnu priču u javnost bez ikakve provjere.
  • San Lorenzo
    18.5k
    onda je valjda jasno da znaju kakav profil otprilike traže, odnosno kakvo iskustvo očekuju. Čak i da nemaju plan, smjena Marića je logičan potez. Samo neka dovedu nekoga tko ima relevantno iskustvoIzet Hajrović

Znalo se šta se traži i prije godinu dana pa je izbor pao na osobu sa 0 sati radnog iskustva čije reference su da je dobro odgojen momak, da je naš i da priča sedam stranih jezika.
  • The Undertaker
    6.7k
    Ako ćemo mi dovoditi čovjek da nam kreira sportsku politiku onda smo u teškoj banani. Sportsku politiku (strategiju) kreira IO i Uprava a na SD je da je operativno odradi. Ne može stranac definirati ključne elemente klupske strategije. Mislim, može ali onda nam Uprava i IO i ne trebaju.
  • Jurki
    15.5k
    sportska politika nam bu ostala ista.
    Razvoj talentiranih igraca za prvu ekipu, te prodaja istih da klub moze zivjeti, te se podrazumijeva da klub nastavi berbu trofeja doma i redovito sudjelovanje u Ligi Prvaka.
    Normalno da ce mu reci kaj ocekuju od njega.
  • Hrc-Vg
    557
    Mi u upravi i IO nemamo ljude iz sporta, zato i traže člana uprave za sport.
  • The Undertaker
    6.7k
    Razlika je u onome što i Vice piše, između proaktivnog djelovanja i anticipacije problema i događaja naspram isključivo reaktivnog djelovanja na događaje.
  • Bosskovitz
    14.7k
    Sportsku politiku (strategiju) kreira IO i Uprava a na SD je da je operativno odradi.The Undertaker

Ne, sportsku politiku i strategiju trebao bi kreirati član uprave za sport, a operativno ju provoditi cijeli sportski sektor; dok IO može samo definirati ciljeve Upravi, odnosno u kontekstu sportskog sektora sportske ciljeve: naslov prvaka, etabliranje igrača iz nogometne škole, LP itd.

IO definira što klubu treba, član uprave za sport razvija, nadgleda i provodi strategiju kako do toga doći u suradnji s ostatkom uprave, a sportski sektor to provodi u djelo. NIje to nužno tako gruba podjela, ali sportsku strategiju sigurno treba kreirati član uprave koji je stručan za nogometna pitanja, ne IO.
  • Zagi
    9.2k
    Dakle, treba nam Boban u upavi i SD po njegovom izboru.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.