• Enco
    12
    Vrste ugovora
    Članak 33.
    1. Igrač može s klubom zaključiti ugovor koji može biti:
    a) Ugovor o profesionalnom igranju. Takav ugovor može zaključiti igrač koji je
    navršio šesnaest (16) godina života i koji ima registriranu samostalnu sportsku
    djelatnost sudjelovanja u sportskim natjecanjima.
    b) Ugovor o radu. Takav ugovor može zaključiti igrač koji je navršio šesnaest
    (16) godina života.
    c) Profesionalni stipendijski ugovor o igranju. Takav ugovor može zaključiti
    igrač koji je navršio dvanaest (12) godina života, a njegovo trajanje s
    punoljetnim igračem može se ugovoriti najduže do navršene 24. godine
    starosti igrača. Profesionalnim stipendijskim ugovorom treba biti ugovorena
    naknada za igrača koja je veća od deset tisuća (10.000) eura neto godišnje, ali
    ne veća od neto iznosa od dvadeset i četiri tisuće (24.000) eura godišnje.
    d) Stipendijski ugovor o igranju. Takav ugovor može zaključiti igrač koji je
    navršio dvanaest (12) godina života, njegovo trajanje s punoljetnim igračem
    može se ugovoriti najduže do navršene 24. godine starosti igrača, a naknada
    za igrača može se ugovoriti najviše do deset tisuća (10.000) eura neto
  • deda
    34.7k
    Može, ali ne može dugoročan. To ti fali u ovom citatu.
  • Eduardo
    22.2k
    Igrači mlađi od 18 godina ne smiju potpisati ugovore dulje od 3 godine ako se ne varam?
  • deda
    34.7k
    Da, na to sam se referirao. Ali poanta mojih upisa je da niti jedan igrač sa 16 godina ni ne želi uglavnom potpisati dugoročni ugovor. Kako zbog sebe, tako i zbog managera, a i klub takav ugovor neće nikome nuditi.
  • emilperska
    8k
    Sretno Noa! :heart:
  • Enco
    12

Čisto info radi, na max tri godine kao maloljetnik što je za moj pojam dosta dug period.
    Ali ponavljam bitno je da je potpisao , a sve ostalo je nebitno.
  • Facke
    4.9k
    A do kad je potpisal ugovor?
  • Teofil Kateran
    1.7k
    Drago mi je da je to riješeno pa više mediji neće pisati gluposti, sve stvari koje pišu dođu i do Noe tako da sigurno utječu, sada će napokon imati mira napredovati, a nadam se i izboriti se za svoje mjesto među seniorima.

Mene isto zanima dokad je potpisan ugovor, pošto samo piše da je višegodišnji.
  • rokikaciga
    136
    Jel buju sad pisali kad dečko ode s mamom u McDonalds?
  • NKDZ86
    2.8k
    sad bu otišo u ali kebab s managerom.
    ps. sretno Mika, čekamo da te vidimo na Maksimiru kak letiš po desnoj strani i ubacuješ Kuletu koji zabije od stative
  • Jurki
    14.7k
    Nadam se da se bu resil tog managera..

Sve je to super kaj se misli na buducnost.. i to pogotovo na tak deficitarnim pozicijama kak su bekovi (kaj se malog Noe tice), ali svim tim klincima trebaju ozbiljnije natjecateljske minute.. ne neko garbage time svaku petu utakmicu.. vec da natuku pristojnu minutazu.
  • Marley
    2.7k
    Ja si samo razmisljam, kako je bas lose za klinca koji je do jucer jos bio maloljetan, sto ga se toliko intenzivno i dugotrajno razvlacilo po medijima. A skroz nepotrebno.
    Ajde, napokon gotov cirkus.
    Sretno Noa :strong:
  • Sajla
    6.8k
    mogao je sa 16 potpisati ugovor na 2 godine pa bismo sad svejedno imali ovu histeriju, ili na 3 godine pa bismo ju imali sljedeće zime. drago mi je da je riješeno jer sam i ja bio popustio nervozi koja se širila :D
  • Facke
    4.9k

Ha kolke vidim mu je ugovor registriran do 10.01.2026. Sad ne znam el tu ima jos kakve opcije za dalje produzenje?!
  • veselko tenžera
    3.8k
    ovo je dosta neobično, uz činjenicu da nitko nije objavio duljinu ugovora. Mislim da se radi o tome da je potpisan ugovor do 10.01.2026. koji se automatski produžuje na X godina ukoliko do 10.01.26. igrač odigra Y utakmica s minimalno Z minuta. Ovako bi se Mikić zaštitio da ipak i Dinamu bude u interesu da on igra, pa makar na posudbi ako ne kod nas.

U svakom slučaju ovaj potpis smatram odličnim poslom sportskog sektora, s obzirom na zbrku koju imamo na desnom beku nisam očekivao da će produžiti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.