• Efes Pilsen
    9k
    Tu pricamo o placi za jednu sezonu. Za klub naseg ranga 500 tisuca eura ne moze i ne smije bit ozbiljna lova. Probalo se s igracem koji je igrao u finalu svjetskog klupskog prvenstva, koji po nekim karakteristikama je izgledao kao da bi to moglo biti to. Nije islo i nije veliki trosak.
    Kod Oliverasa je problem ako ga je SD vidio kao ozbiljnu rotaciju, a niti jedan trener ga tako ne vidi. Onda imas manjak igraca na raspolaganju.
  • Maxova dijagonala
    2.1k
    Simpatični japanac koji da je domaći dečko bio bi parazit koji uzima plaću ni za šta...
  • Crni86
    6.4k
    s financijskog aspekta nije promasaj, upravo ovo sta kazes. Low risk, high reward.

Al sa strane sportske politike je promasaj jer mi nemamo lijevog beka vec godinama. Ako je situacija takva ne dovodis igraca za kojeg ides app i koji mozda uspije. I onda uz sve to na kriticnu poziciju dovedes jos jednog takvog igraca (oliverasa)?? Covjek bi mislio da je nama lijevi bek solidno popunjen kad dovodimo app opcije, a ne kapitalce.
  • Simpatizer
    583
    Dali smo cca 350-400k za njega (plaćanje posudbe + plaća)blubach

Sve što sam rekao je točno. To je smiješan iznos za klub koji će imati budžet preko €60mil ove godine.

Za te novce najbolje što možeš dovest je neku prinovu, nekog tko će ući s klupe (za razinu Dinama kakvog mi želimo, dostojnog tog velikog budžeta)

To što ti igrači nisu dovoljno dobri ni za klupu nije problem u cifri nego u onima koji su ga doveli
  • blubach
    605
    To što ti igrači nisu dovoljno dobri ni za klupu nije problem u cifri nego u onima koji su ga doveliSimpatizer

Ova 2 sam samo uzeo za primjer. Uzmi i ostale koji su dovedeni, a nisu ni za klupu, Mmaee (800k plaća), Filipović (da ima i 100k), Mbuku (bar zasad ne pokazuje da ćemo ga otkupit)... Sad to sve zbroji i imaš pare za jedan ozbiljan transfer.
    Pojedinačno su sve to mrvice, al je problem u tome što tih mrvica imamo užasno puno. Nije bezveze da se svake godine želimo riješiti balasta, po valjda 5,6 igrača, sve se to skupi i na kraju osjeti.
  • Simpatizer
    583
    Ne bih otpisao Mbukua tako rano.

Ali ponavljam, nije problem u novcu nego u tome što smo dobili s tim novcem.

Kvalitetan sportski sektor bi za 840k (godišnje plaće) našao puno boljeg igrača od Mmae-a.

Za par milijuna eura bi doveli kapitalce, za 400-1mil prinove.

Problem nije u količini eura nego u tome kako su se ti euri uložili
  • Keyser Soze
    11.1k
    Ja ga pamtim po fantastičnoj asistenciji Hoxhi koja nam je donjela titulu i golu protiv Bayerna koji je bio jedan od najboljih osjećaja ikad.
  • Ali
    2.3k

dva igrača koji igraju različite pozicije?

Različite? Pa i jedan i drugi operiraju po lijevoj strani. Ovisno o taktickoj postavi trenera ali recimo Ogiwara moze odigrat ofenzivnog lijevog veznog, a Hoxha je krilo i to lose, tj. on nemoze defanzivno odraditi skoro pa nikakvu ulogu.

Tak da nije to bas golman/napadač... nego su lijevo jedan malo ofenzivniji drugi malo defenzivniji.
    No ako gledamo kvalitetni centarsut to je Ogi pokazao ove sezone vise neg Hoxha
  • Efes Pilsen
    9k
    pa to kazem, nije promasaj toliki sam po sebi Ogiwara nego Oliveras kojeg se hvatalo do zadnjih sati roka da lik ne bi bio ni rotacija. To je pogreska, a ne proba s Ogiwarom, koji koliko god los bio je nesto i dao.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.