• Mr Anderson
    14.3k
    Ista stvar ko i sa serijom Dahmer o serijskom ubojici Jeffrey Dahmeru. Pogledao sam prvu epizodu i kažem sam sebi...pa koji kurac ovo meni treba u životu? Trošiti to malo slobodnog vremena na nekakve gadarije? A toliko dobrih serija, filmova i knjiga ima.
  • javolimtebejako
    3.2k
    pogledao preksinoc A simple plan (1998) , dva buraza (bill paxton i billy bob thornton) i frend nadu hrpu love u sumi i tu krenu sranja. odlicna gluma i bas solidan film za koji nisam ni cuo do nekidan. ko voli fargo i slicne filmove, svidit ce mu se i ovo

https://www.imdb.com/title/tt0120324/?ref_=ext_shr
  • Eduardo
    26.6k
    Brutalnost, monstruoznost, izopačenost, užas i jezivost u seriji Monster: The Ed Gein Story su rekao bih baš level up iznad serije o Jeffrey Dahmeru i priči o braći Menendez... sve je previše živopisno. Unatoč tome moram reći kako mi je Charlie Hunnam odglumio vrhunski, iako je sam rekao da je bilo trenutaka kada je osjećao da je možda zapravo pogriješio prihvativši ovu ulogu.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.6k
    Jel itko čita ovdje ili se samo serije gledaju? :sweat:
  • javolimtebejako
    3.2k
    a ono, imao bi periode di bi procitao 2-3 godisnje, sad malo slabije. al evo dobro si me sjetio pa sam si narucio Hells angels od Hunter S. Thompsona, naletio nedavno na neki post o toj knjizi pa me zainteresiralo. a procitao bi i neku od biografija od clanova Black Sabbatha, jos nisam odlucio od koga bi, jedino Bill Ward (bubnjar) nema svoju :sweat:
  • Sajla
    14k
    Jel itko čita ovdjeTvrdica McTvrdi

samo titlove ;)
  • Mr Blue
    4.3k

Dinamovu reviju :cool:

Volim SF, trenutačno čitam The Expanse (Prostranstvo). Saga je to od 9 knjiga + jedna knjiga s kratkim pričama za više konteksta između knjiga. Sad dovršavam šesti nastavak.
  • Navijač Dinama
    10.6k
    Od serija preporucujem Šutnju.

HR kinematografija u suradnji sa Ukrajinskom, čak odlična HR kakve bućkuriše znaju izbacit.

Tema: govori o curama Ukrajinkama koje su kidnapovane kući i na silu su odvedene u Hrvatsku u roblje. HR politički vrh upetljan u te slučajeve također.
  • Laugreano
    4.8k
    Od regionalnih serija definitivno mi je najbolja Besa. Priča, gluma sve na vrhunskom levelu.
    https://m.imdb.com/title/tt9170318/
  • Sajla
    14k
    on a more serious note... kad smo kod knjiga:

Jon Ronson - The Psychopath Test
    malo publicistike za početak. ovo se prirodno nastavlja na neke gorespomenute serije, ali potpuno različito. istražuje što je ovaj poremećaj, tko su ti ljudi i veliku pažnju poklanja ljudima koji nisu kriminalno nasilni i serijske ubojice, već jednostavno imaju problem s empatijom (ili nemaju?) pa postaju čelnici velikih kompanija i bogataši koji nemaju nikakvih problema zbog profita uništiti kompanije s tisućama zaposlenih koji onda ostanu bez primanja i život im se raspadne, a istovremeno takvi tipovi isplaču rijeku suza kad im ugine pas.
    btw. ovaj tip je autor knjige The men who stare at goats koja je postala predložak za film kojeg ste možda gledali.
    knjiga je na mahove vrlo zabavna i čak smiješna. volim spomenuti foru sa zijevanjem koja je svojevrsni test za prepoznavanje psihopata (naravno, to je samo jedna od stotinu stvari i nije isključivi dokaz). naime, svi znate izraz da je zijevanje zarazno - kad netko počne zijevati, ubrzo mu se drugi refleksno pridruže. da, osim ako ste psihopat ;) ta zaraznost je povezana sa sposobnošću osjećanja empatije, a ona kod psihopata ne postoji. zato svaki put kad zijevnem, a moji mi se ne pridruže iste sekunde, optužim ih da su psihopati :D

John Darnielle - Wolf in White Van
    i malo beletristike. za Darniellea sam prvo čuo preko njegovog benda The Mountain Goats. on ustvari i jest bend, drugi su tu "za ukras". ali o tome na nekoj drugoj temi. kad sam doznao da čovjek i piše, prvo sam došao do ove knjige koja je poprilično čudna. nije pisana u kronološkom slijedu, isprepliću se epizode iz života glavnog lika i priče igre koju je dizajnirao. glavni lik je unakažen i to ima veliki utjecaj na to kako živi svoj život, a do samog kraja ne znamo točno što se dogodilo. nema smisla da spoilam, ali knjigu bih preporučio svakome tko želi pročitati nešto ne baš svakodnevno.

John Darnielle - Universal Harvester
    još malo "čudnosti" i bizarnosti od istog autora. glavni lik radi u videoteci, u filmovima pronalazi kratke sekvence ubačenih snimki koje pokušava povezati i razumjeti i to ga odvodi na neka mjesta gdje se nije nadao. malo horror-thriller-fantastike, a opet - nije.

nemam pojma jesu li knjige prevedene na hrvatski jezik i mogu li se pronaći u knjižnicama. mislim da sam ih pokupio ili na nekom sajmu ili aerodromu da popunim vrijeme među letovima.
  • javolimtebejako
    3.2k
    John Darnielle - Wolf in White Van
    i malo beletristike. za Darniellea sam prvo čuo preko njegovog benda The Mountain Goats. on ustvari i jest bend, drugi su tu "za ukras". ali o tome na nekoj drugoj temi. kad sam doznao da čovjek i piše, prvo sam došao do ove knjige koja je poprilično čudna. nije pisana u kronološkom slijedu, isprepliću se epizode iz života glavnog lika i priče igre koju je dizajnirao. glavni lik je unakažen i to ima veliki utjecaj na to kako živi svoj život, a do samog kraja ne znamo točno što se dogodilo. nema smisla da spoilam, ali knjigu bih preporučio svakome tko želi pročitati nešto ne baš svakodnevno.
    Sajla

sad si me sjetio na jednu knjigu koju sam kupio i poceo citat al nikad nisam nastavio, cekam da me opere neki mood pa cu ju otvorit jednog dana opet haha. pa ovom sto si napisao, mozda te bude zanimala

https://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Leaves
  • badjibadara
    7.9k
    Volim SF, trenutačno čitam The Expanse (Prostranstvo). Saga je to od 9 knjiga + jedna knjiga s kratkim pričama za više konteksta između knjiga. Sad dovršavam šesti nastavak.Mr Blue

I serija je svakako za preporučiti ako je netko preskočio.

• Mr Anderson
    14.3k
    I ja čitam koliko stignem. Primio sam se čitanja sage Stephen Kinga - Dark Tower. Trenutno sam na petoj knjizi - Wolves of the Calla. Knjige su dosta opsežne, 600-700 stranica a dan prekratak. Dao sam si nekakav cilj da do kraja godine završim ovu koju čitam i knjigu br. 6 - Song of Susannah...a onda nadam se do kraja 2026 da završim serijal.
    Treabala je ići serija, snimljen je pilot, ali za sad ništa od toga.
  • Mr Blue
    4.3k
    Tako sam i otkrio priču. Ali nakon prve sezone donio sam odluku da je ovo nešto što bih htio pročitati zbog više detalja skoro obično biva s knjigama i nisam se prevario.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.