• Aggro
  314
  Kao što sad već sigurno znate, sprema nam se nova nadopuna već ionako restriktivnog zakona, koji daje prevelike ovlasti policiji na štetu osnovnih građanskih prava i sloboda.

  Otvaram temu za pitanja, konstruktivnu raspravu, ideje i najviše prijedloge kako im kontrirati. Također, pozivam sve navijače Dinama, ne samo bbb, da ulete svim metodama i kako god znaju kako bi oborili ovaj prijedlog prije njegova izglasavanja u Saboru.


  Apeliram na admine da održe racionalnu nit u raspravi.

  https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=12300
  Attachment
  Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (390K)
 • OBIGB
  148
  Odvjetnik grupe će napraviti stručnu analizu i prigovore na navedeni prijedlog. Taj prigovor će biti poslan/stavljen na platformu koja služi za javnu raspravu u zadanom roku (e savjetovanje). Idući korak u planu je napraviti javnu tribinu ( pravnici, policija, profesori s nekih fakulteta, navijaci)kojom bi potaknuli medije da više i intenzivnije isprate problematiku i raspravu oko navedenog prijedloga. Ovo je tek početak i bez aktivacije u svim sferama javnog djelovanja može se dogodit veliko sranje, kako za navijače tako i za društvo u cjelini. Postojeći zakon je užas, ali ovo što se sprema je totalni kaos. Neovisno o ovom prijedlogu, otvorit će se rasprava o nekom drugim stavkama zakona koje su u potpunosti problematične, prvenstveno iz aspekta ljudskih prava na koja se najviše pozivaju oni koji najviše gaze po navijačima.
 • Tradicija bunta
  2k
  Tema će zbog svoje važnosti za nas i za cijelu navijačku scenu u zemlji biti posebno označena.
  Preduhitrio si jednog našeg prijatelja koji je započeo s otvaranjem ovog pitanja na forumu, ali neka si, dobro je da postoji svijest koliko je ovo važna tema za navijače u Hrvatskoj.
 • nkdz
  748
  ovakav zakon ne smije proci jer zadire u najosnovnija ljudska prava, i represija koja bi se njime postigla bi bila direktan udar na sve navijace na tribinama i u zabludi je ako itko misli da ovakav zakon ide samo na štetu sjevera, najebali bi time apsolutno svi koji dodju na utakmicu, dovoljno je da ne zadovoljis neciji dress code da bi najebao
 • OBIGB
  148
  Evo najboljeg primjera koliko je masa “pravih navijača koji ne štete sportu i društvu” svjesna što se događa oko njih. Nažalost, dok ne dobiju po leđima ne vjeruju, a onda se čude ko pura dreku. Kako to...
  Attachment
  Veterani Četvrte brigade progovorili o represiji policije i redara na utakmici reprezentacije 'Samo smo tražili mjesto na tribi (4M)
 • Markisha
  71
  apsolutno...ne moraš u ovom slucjau ic na sjever da bi najebo od zakona odèš na tipa istok i povedes mladjeg brata ili sina od 5 -10 godina i ako on stavi šal i kapu jer je 12.mjesec i tenperatura približna nula on dobije kaznu zbog toga i ti jer si ga tako spremio i poveo.....
 • Chinaski
  28
  Ono što se ciklički ponavlja u državi jest kad imaš niz problema (prosvjedi medicinara, nastavnika, aktulano silovanje maloljetnice), e onda se netko dosjeti problema navijača.
  Mislim ako ovakav zakon prođe....
 • reziser
  1.6k

  a proći će
  kaj god mi tu mislili o njemu
 • xavier
  3.2k
  Ja već alkohol ne mogu shvatiti. Alkohol nije zabranjen, uredno se toči po svim kafićima i kupuje u trgovinama i nitko ti ne brani da ga konzumiraš ako imaš više od 18 godina i ne "remetiš javni red i mir" (iznimka je naravno vožnja automobila iz posve jasnih razloga).

  Znači ne govorimo o mjerenju alkohola nakon što te se ulovi u nekom prekršaju na ili oko stadiona nego popiješ 2 pive i kreneš prema stadionu pogledati utakmicu i ti u principu kršiš zakon. Ako te zaustave i daju ti da pušeš, lako moguće da ćeš dobiti zabranu. Po meni nema nikakve logike.
 • BlueVelvet
  92
  Nemojte biti ludi i nisliti da će se ovako nepto provoditi na bilo kojim tribinama osim navijačkih. Najveći problem ovog zakona a kao i pvih starijih je njegova nedefiniranost i mogućnost selektivnog primjenjivanja.
  Takvi zakoni ne mogu proći u biti jendoj normalnoj držvi, kako će oni odlučiti koji predmet je pogodan za maskiranje a koji nije? Jel pal navijački rekvizit ili predmet maskiranja? Jel kapuljača tu da te štiti od kiše ili zbog maskiranja? Zašto se netko ne bi mogao maskirati krarkom majicom? Tko bi to odlučio i na temelju čega?

  Ne znam, jako mi je tanak ovaj zakon ali kako smo mi socijalistička i policijska država sve je moguće.
 • SAS1987
  2.4k
  Bas me zanima tko se sjetio ovog zakona. Tipujem na Kresimira. Mozda se priprema novi presing i novi poskušaj sloma Boysa i upora prema upravi.

  Jednostavo, prevelika je lova u nogometu da bi je politika u Kroatistanu tek tako ostavila u rukama navijaca i sportasa.
 • BluePhone67
  2.7k
  Sve je moguće, ako ce moći kažnjavati za salove, kape i slicna sranja onda sa tim imaju pokrica da te izbace iz clanstva, stadiona itd. Njima svakako ovaj zakon ide u korist, sto manje oporbe to se lakse diše ili sto manje clanova u slucaju izbora, nastavlja se dalje sa lopovskim rabotama na stetu kluba za vlastite dzepove.
 • Nino Bule
  615
  za dio s alkoholom su se i zalili određeni profesori s pravnog fakulteta kad se o zakonu raspravljalo. Tu nema prevelike price ovaj zakon je sramota za hr ali boli kurac ljude. Mozda ce u medijima izac par clanaka oko ovih izmjena, i u 10 dana ce se zaboravit umjesto da pritisak javnosti bude takav da im ne padaju napamet ovakva sranja.
 • SAS1987
  2.4k
  umjesto da pritisak javnostiNino Bule

  Treba javnost informirati i organizirati pa će radit pritisak.
 • Pop corn
  2k
  Tipujem na Kresimira.SAS1987

  Koliko god ja njega ne volio i imao o njemu loše mišljenje, siguran sam da on s tim nema veze. Dapače, takvo mišljenje bi bilo samo bildanje njegovih misica koji su zapravo salo.

  Ovo je cista politicka igra i ne treba je vezati za Dinamo i odnose s Upravom. Drugi par rukava i problem je što njima to sjeda na plodno tlo da tumace po potrebi taj zakon (ako ne dao Bog bude osvojen) i koriste kako bi slamali bunt i borbu protiv njihove samovolje u klubu
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.